מאזנים

dianah

New member
מאזנים../images/Emo35.gif

לאחר כל התלהבות היצרים סביב השאלה על המאזן הטכני, הייתי שמחה לקבל דעה על מאזן רגיל, מבלי לפתוח תיבת פנדורה נוספת..
ברור שלכל אחד יכול להתאים מאזן אחר וייתכן שמה שצריך לעשות זה באמת לצלול עם כול סוגי המאזנים וכך להגיע להחלטה הנכונה ביותר, אולם תהליך החלטה שכזה אינו אפשרי ברב המקרים... הסתכלתי על סוגים שונים וגוונים שונים, ולנשים במיוחד ולא במיוחד, והמגוון רחב מדיי מכדי להגיע להחלטה כזו לבד. ולכן אם למישהו/י דיעה בנושא איזה מאזן כדאי לרכוש או לפחות באיזו קבוצה כדאי להתרכז, היתי שמחה לשמוע. שוב, מדובר על צלילות רגילות-ספורטיביות לעת עתה... תודה!

ניב ד

New member
נסי חיפוש בפורום

מכיון שהענין נדון בסופר פירוט בעבר - עשי חיפוש על המילה מאזן. תמצאי כחמישים הודעות בנושא מהן תוכלי ללמוד הכל. במיוחד חפשי את הודעתו של קותי ובה קובץ המסביר באופן מפורט את ההבדלים בין מאזנים שונים. אם לאחר מכן יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול.

היי, לאחרונה רכשתי מאזן חדש

לנשים של זיגל. המאזן הקודם שלי היה גדול מידי ופשוט נדדתי בין החנויות בנמל ת"א ומדדתי מאזנים, למרות שעל יבש זה לא כמו מתחת למים. הפנו אותי במיוחד לשבא ים שם יש להם מאזנים קטנים במיוחד. (אני בחורה לא הכי גבוהה וגם לא לרוחב). התהליך של בחירת המאזן היה מאוד פשוט: לקחתי את מה שהיה לי הכי נוח ולא בחרתי לפי חברה מסויימת או יתרונות מסויימים של המאזן. מחר אני יורדת לאילת כדי לצלול עם המאזן בפעם הראשונה ואז תהיה לי אינפורמציה נוספת לתת לך.

הקרפיון

New member
עוד כמה פרטים על המאזן הזה

מדובר במאזן פרפר שמיועד ביסודו לצלילות ספורטיביות. הוא יותר קומפקטי ופחות "תעשיתי" ממרבית המאזנים של זיגל\צלול-נכון(dive-right). המאזן גם בנוי שונה ממאזנים אחרים: החלק הקידמי הוא יחידה אחת שמכסה את הבטן והחזה, ונסגרת עם ריצרץ באמצע. הוא מחוברת ע"י 6 רצועות לחלק האחורי, שבו שק האוויר והמשקלות האינטגרליות. האמת שהתיאור שלמעלה מעט מטעה: זוגתי מדדה לא מעט מאזנים עד שהיגיע לזה, ובמאזן הזה היא פשוט התאהבה ברגע שהיא סגרה את הריצרץ. היה ברור שאין על מה לדבר יותר (טוב, אני רגיל להיות השני, אחרי החתול כמובן, אבל מאזן זה כבר מוגזם
) 2000 ש"ח אחנות המקווננת של שווא-ים, 300$ leasure-pro שבניו-יורק. אחרי סוף שבוע זה יהיו גם התרשמויות מצלילה איתו. נב. אני עדיין מחפס את המקבילה הגברית של המאזן הזה, ורעיונות יתקבלו בברכה.

dianah

New member
מאזן פרפר/אפוד ?

אחרי קריאת המאמר (המצויין, דרך אגב...) של קותי אי אפשר שלא להסיק כי מאזן אפוד עדיף על פני מאזן פרפר. אז איך זה מסתדר עם החלטתך לקנות דווקא מאזן פרפר של זיגל? האם את שיכת לקבוצה הספורטיבית שעשתה יותר מ- 100 צלילות? או שפשוט מדדת מספר מאזנים (בלי קשר לחברה), כמו שציין באדיבות קרפיון, וזה מה שהתאים לך פיסית? שאלה נוספת - אולי את יודעת (או מישהו אחר יודע..)- האם יש מאזנים שמתאימים לנשים קטנות יותר (בניסוח עדין...
) בחלקן העליון או שלכל סוגי המאזנים יש מידות קטנות XS שמתאימות לנשים קטנות? תודה , תתחדשי, וצלילות מקסימות ורטובות במיוחד, דיאנה

למעלה