סתםם, פשוט אני משפצר את המאזן שלי, וחשבתי אם יכול להיות מצב שעוד יאשימו אותי על זה ש"דפקתי" את מה שהיצרן בנה/תכנן. חוץ מזה זה מעניין לדעת עם גם על זה כבר שמו פיקוח.
מצורף פרק החוק הדן בציוד צלילה ובמאזן, תאמין לי שזה רלוונטי להודעתי. במידה וליזרד ירצה הוא יפרט איזה דבר ביזארי רצה לעולל למאזן. קישור לחוק. ו ב ב ח י " נ
אולי יש לי בעיה בהבנת הנקרא אבל אני לא רואה כל חוק ו/או תקנה על שינוי ו/או תיקון למאזן ציפה. מה שהתקנה אומרת זה שעל הצולל להשתמש בציוד המפורט. אשמח לקבל ממך באמת מה אפשר ומה אי אפשר לשנות במאזן דברי לא סותרים את ההמלצה שלא לשנות את המוצר המוגמר מבחן התוצאה קיסר הדור
כבר בתגובה הראשונה הזהרתי את ליזארד לא לבצע שינוי מסויים אודותיו סיפר לי באופן אישי. החוק שציינתי מתייחס לכך אבל רק אם ליזארד ירצה הוא יפרסם בעצמו מה חשב לעולל למאזן. בכל מקרה היה חשוב לי להאיר את עיניו באופן דחוף לנקודה זו ולהביא כתנא מסייע גם את לשון החוק למרות שאני אישית נגד התערבות החוק בדברים שבין אדם לעצמו. מציע לסיים בכך את הדיון אלא אם כן מר ליזארד יחליט שהוא מעוניין להמשיך ולדון בזה ולקבל חוו"ד נוספות. ו ב ב ח י " נ
האבזמי שחרור מהיר אז לזה כנראה מצאתי כבר פתרון. לדייברייט יש אבזמים ממתכת לפי מה שהבנתי מהאתר שלהם. אז אני פשוט אחליף אבזמים. דברתי יותר בכלליות, נניח שמחר אני תופר לי שק הצפה חדש. האם צריך להעביר אותו במכון התקנים או משהו כזה.
הבעייה היחידה עם המאזן שלך שהוא מאזן טכני שלא מתאים לצרכים שלך כיום. ממליץ לך להחליף אותו מיידית במאזן קונבנציאלי אתו תרגיש הרבה יותר נוח, מאחר והמאזן שלך חדש לגמרי אני מאמין שתוכל לבצע החלפה במקום בו קנית אותו מבלי להפסיד הרבה. לכל החברות הגדולות והידועות יש מאזנים מצויינים שתואמים לצרכיך. כאשר תגיע לשלב בו תזדקק למאזן טכני תרכוש אחד כזה, אולי עד אז יהיו גם דגמים משוכללים יותר. חוזר על המלצתי אל תבצע שום שינוי במאזן ! ו ב ב ח י " נ
היצרן בנה לך מאזן תקני שאמור לתפקד ללא בעיות (לתק´ זמן מסויימת), ואם יש איזו בעייה אז יש על המוצר אחריות. אולי בתחום הזה דווקא טוב שיהיה קצת פיקוח על יצרנים, כך שיחויבו לספק לנו מוצרים תקינים ואיכותיים. לדעתי - אם יש לך איזו בעייה עם המאזן (לא זוכרת על איזה שפצור דברת באילת...) פנה חזרה לחברה, או....קנה מאזן שיהיה לטעמך! והכי חשוב - צלול איתו כמה שיותר ובבטחה.
מי קובע תקנים למאזנים ומי אוכף את היישום בשטח. איך אני יכול לדעת שמאזן שרכשתי במיטב כספי לא יוצר בצורה לא טובה ושהרכיבים ממנו יוצר המאזן לא מתאימים. הרי יש הרבה חברות שמייצרות ציוד (אני לא מדבר על חברות גדולות וידועות כמובן).
ציוד בלתי ידוע אלא רק של חברות בינלאומיות טובות וידועות (מארס, סקובהפרו, טכניסאב, זיגל, דייב רייט לדוגמא) ולא של כל מיני חברות עם שמות מפוצצים שאין מאחוריהם כלום. ואם אתה לא בטוח - תמיד יש לך כמובן את הפורום לשאול...
כמו שאתה עצמך אמרת לא פעם - צלילה עדיין אינה התחום החזק שלך, ולכן מן הסתם גם ציוד הצלילה לא. זה לא שאתה צולל טכני מנוסה יחסית, כמו נאמר השיח´ או שלומי פלניצקי שיכול להרשות לעצמו לבנות בק פלייט איכותי. אל תתעסק עם מה שאתה לא מבין כשהחיים שלך תלויים בזה. נראה לי שאתה משועמם כליל, אל תשכח שהשעמום הוא אם כל חטא...
אין לי,לא הייתה לי ולא תהיה לי כל כוונה לעשות מעשה דרסטי ומשמעותי על המאזן שלי. גם כשהיו לי רעיונות יצירתיים למדי שאלתי מד"רים ואנשים שמבינים פי 1000 יותר ממני וההמצלות שלהם הניאו אותי מלעשות את זה. כל הדיון הוא אקדמי בלבד מאחר ויש המון אנשים שכן מעוללים דברים ביזאריים (כלשון השייח) למאזנים שלהם. בסה"כ רציתי לדעת אם קיים מקום כמו מכון התקנים למאזנים. להעביר את המאזן "טסט". אני חושב שבזה תם הדיון. תודה מיכה