מאזינים ציידים

Peled2238

New member
מאזינים ציידים

שלום, אני לא יודע אם זה המקום.... שמי עירן ,4X4-2238, מאזין משנת 1986,ואל תשאלו אותי למה אני לא מוציא רישיון....שמעתי את זה מספיק.... אני בעיקרון בקטע של צייד דיאקסים ואיים , למעלה מ-300 מאושרות ,ואיים עדיין לא ספרתי... למעלה מ-50 תעודות על הקיר....ושני מכשירי קולינס 51S1,51J4 ,ועוד R5000.אנטנה -חוט. לא מזמן פתחתי פורום קטן לעינייני DX ו-IOTA : http://191896.aceboard.net/index.php?login=191896 אשמח מאוד אם יש מאזינים נוספים שהם בקטע של צייד, ומעוניינים לחלוק את הידע והניסיון שלהם...הפורום מפורסם בימים אלו בחו"ל... נשתמע 73 עירן.

winlog32 עירן, הרבה בהצלחה כשאני הייתי מאזין (4x4-1302) היו 51J4 שנדמה לי שלקח אותו אהוד זגר UR. בקשר לתוכנה אני כרגע בודק על המחשב כמה תוכנות. ב winlog32 לא הצלחתי להתחבר ל callbook של QRZ לצורך קבלה ואימות של פרטי החובבים. האם אתה מכיר את הבעיה? רון.

Peled2238

New member
Winlog32

היי רון כן אנני זוכר את מספר המאזין שלך .... בכל מקרה....לא....אני לא מכיר את הבעייה הזו...יש לה מספר מועט של באגים...לא ששמעתי על זה...יש להם פורום תמיכה פעיל מאוד בלינק שנתתי..עדיף שתבדוק שם.האם זו הבעייה היחידה שלך איתה? אם אתה שואל אותי...זה לא מה שימעיט מערכה של תוכנת לוג...היא עדיין בין הטובות שקיימות....וחינאמית ! נשתמע עירן.

יש לא מעט תוכנות חינמיות מצוינות כרגע אני לא מחפש פיצרים מיוחדים כמו חיבור ישיר ושליטה במקמש ובאנטנה למרות שלכל התוכנות יש אפשרות כזו, אלא פונקציות בסיסיות ומסך נוח לתפעול. אני כן מקפיד גם לבדוק שיש אפשרות ייצוא וייבוא של הלוג בפורמט EDIF (כך אפשר להעביר את הלוגים בין התוכנות השונות ולעולם לא להיות תלוי בתוכנה ספציפית), ממשק ל EQSL, יכולת הדפסה ועריכה של QSL, כמובן בדיקת CALLSIGN באינטרנט מול CALLBOOK (שהחופשי מביניהם הוא QRZ.COM) והכנסת הנתונים מהאינטרנט לרשומת התחנה היא פשוטה ואוטומטית. חיפשתי תוכנה ובדקתי את כל התוכנות שיש: חינמיות ובתשלום מתוך כוונה שאם תימצא אחת ראוייה אשלם/ארשם אצל כותב התוכנה. תוך כדי ההשוואות גיליתי שבתוכנות החינמיות יש אותם או לעיתים יותר פיצרים. היום אני עובד עם XMLOG שהיא מינימליסטית ביותר אבל יש בה הכל. מה שמפריע לי זה מסך העבודה המעט לא נוח. נשארו לי לבדוק ביסודיות את DXKeeper, Logger32, Winlog32. כנראה שכל אחד ושיקוליו. אולי אני לא מוצא את הפרמטר שישלח את Winlog32 לחפש ב QRZ.COM אחרת זו תוכנה ממש טובה.

Peled2238

New member
LOG

אמת ! אני חושב שעל טעם וריח אין להתווכח...תלוי מה אתה מחפש.... Winlog32 היא יותר לציידי האיים ,יש שם את כל תוכניות האיים האפשריות ועוד...יש שם אפשרות ייצוא ייבוא בפורמט EDIF היא עובדת יפה עם MixW ועוד תוכנות לוג,יש שם סטטיסטיקות גרפיות , חיבור לכל סוגי המכשירים ,וד"א בדקתי ואופציית ה-Callbook עם ה-QRZ עובדת לי יופי... רון...אני מציע לפני שתשלול אותה...לבדוק אם יש לך את הגירסא האחרונה שיצאה V3.001 ,זו תוכנה שמתעדכנת כל כמה חודשים ובאגים ישנים נפתרים בה מידי גירסא עם אופציות חדשות....בקיצור...תביט בלינק של Winlog32 ותתעדכן ותדאג שתהיה לך הגירסא האחרונה....הפורום שלהם כרגע חזר לפעילות,יש שם תמיכה מעולה של G0CUZ והצוות שלו... LOGGER32 היא גם תוכנה מעולה...אבל לפי דעתי ,תם זמנה.... XMLOG-פשוטה ומומלצת ! תנסה גם את MixW -מאוד ידידותית ותומכת באופציית ביבוא וייצוא. תנסה כמה תוכנות ,תבדוק גם אופציית תחרויות ! תראה שהיא מתאימה לצרכיך...ופשוט להחליט....לקח לי כמעט שנה להחליט שזה מה שטוב לי.... נשתמע עירן 4X4-2238

חייב לבדוק במנואל למה למה לא מתחבר יש לי גרסא אחרונה. אגב LOGGER32 יצאו במהדורה מעודכנת. MIXW תוכנה טובה אני מכיר הרבה ישראלים שעובדים איתה, אבל היא לא חינמית.

Peled2238

New member
qrz callbook

אם כך אני מציע שתרשום הודעה בפורום התמיכה שם....לי זה מתחבר יופי...אלא אם לא הבנתי למה התכוונת...אולי משהו בהגדרות....

Peled2238

New member
Firwall

רון...האם בדקת שהפיירוול לא פועל? ככל הידוע לי אם הפיירוול פועל זה מונע מחיבור ישיר של ה-Winlog32 K ל-QRZ.COM .... כמובן שרצוי לא לכבות אותו....פשוט זה עלה בהודעה הזו... או שבכלל הבעייה היא כמובא כאן? וזה תוקן... בקיצור....בעבר עלו המון שאלות בפורום התמיכה שלהם בקשר לחיבור ל-QRZ.COM יש המון הודעות....פשוט לעשות Search או לפתוח הודעה.... בהצלחה!

תודה בדקתי שם עכשיו. אין פתרון. בסה"כ זה די נוח כאשר שולחים QSL ישיר, או כאשר לא בטוחים בזמן הקשר שקלטנו שם וQTH נכונים. נמשיך לבדוק. אולי כדאי לפתוח שרשור QSL של החובבים. 73 רון.

Peled2238

New member
שרשור QSL

בד"כ QSL ישיר אני שולח רק לדיאקסים של "פעם בחיים " Hi .... לפני שבוע קיבלתי ב-Direct קש"ל על קשר ששמעתי ב-1986 ...התרגשות גדולה ! בעיקר אם המדינה כבר DELETED.... בכל אופן....שרשור QSL יכול להיות מעניין מאוד,אני בדיוק מעביר ללוג את כל הקש"לים שהצטברו במשך השנה שלא הייתי פעיל....יש לי עבודה לשנתיים עכשיו ! כמובן שעדיף להראות דיאקסים.... Hint Hint

עוז מ

New member
עדיין יש מאזיני DX?

איזו נוסטלגיה, גם אני ההייתי די מזמן 4X4-1841. עד שהוצאתי רישיון. מעניין מה רמת הפעילות של חובבי הרדיו בHF כיום בעידן האינטרנט? אני לא פעיל מי זה למעלה מ 12 שנים. עוז 4x6tf

Peled2238

New member
מאזיני DX

אני לא חושב שיש ירידה בעקבות עידן האינטרנט....אפשר לשלב את שניהם יחד. אני אישית מלבד השתתפות בפורומים פה ושם,מציץ הרבה ב-DX SUMMIT ע"מ להתעדכן. מאזיני DX היו ותמיד יהיו ! בחו"ל זה יותר מפותח... אני עדיין מכיר מאזינים משנות השמונים שפעילים עדיין כמו I5-110 ו ONL-6945 ועוד גדולים..... המאזינים הגדולים לא נכחדים ...רק ה-DX ים מתחלפים.....Hi

יש שני פיקים של פעילות. לפחות היו שניים כאלו. גילאי העשרה (נוער וחיילים). וגיל מבוגר - לא בהכרח ליד הפנסיה. לפעמים ילדים בוגרים במשפחה מחזירים אנשים לפעילות. בין לבין אנשים מתרכזים בחייהם המקצועיים בד"כ. אני למרות נסיעות מרובות לחו"ל עם שהיה ארוכה במלונות והכרה ביתרון של הפעלת VHF על ממסרים בערים זרות לא טרחתי כל השנים לקחת איתי ציוד. בשנים האחרונות אני מפליג בספינות ובחלקן יש ציוד SSB. אז אם יש SSB אנטנה, הארקה מושלמת - לא נקח מיקרופון ונתחיל לשדר? מה גם שיש אפשרות קבלת אימיילים דרך SSB בעלות זניחה כך שבים זה יתרון. ולאט לאט חוזרים לתחום. לעולם לא מאוחר.

Peled2238

New member
תמיד חוזרים

....וזה מה שיפה בתחביב.....תמיד אפשר לחזור אליו..... אני גם אחרי הפסקה של כמעט שנה..... ד"א: מקווה לשמוע אותך יום אחד תחת אות הקריאה /MM

למעלה