מאזדה לאנטיס 97

• פותח הנושא רש
  • פורסם בתאריך

רש

New member
מאזדה לאנטיס 97

מחפש נואשות ספר תחזוקה לרכב ובעיקר פירוט של מערכות החשמל ברכב. יש לי בעיה עם מנגנון הבקרה החשמלי של החלונות. אם יש למישהו ידע בתחום זה יכול לעזור.

© DrorZi

New member
אני חושב שרק אצל היבואן יש ...

או באחד המוסכים המורשים זה לא מידע שכלול בספר תחזוקה רגיל, ממש לא.
דרור זי

רש

New member
מערכות חשמל - לאנטיס

תודה על התגובה המהירה, ברור לי שכל המידע ישנו בספרי תחזוקה של היצרן אבל אין לי גישה לספרות הזו. ניסיתי עם כל הנסיון הטכני שלי לפרק את הריפוד של דלת הנהג על מנת שאוכל לבדוק את המתגים של החלונות, גם בכך נכשלתי. שתי שאלות, אולי מישהו יודע איך מפרקים את הריפוד בדלת הנהג ושאלה שניה היא איפה ממוקמת קופסת האלקטרוניקה שמרכזת את הבקרה על החלונות.

© DrorZi

New member
שאלה טובה....

לגבי פירוק של הדלת, לא פרקתי לנטיס אבל הרבה אחרות .... לפעמים צריך להפעיל טיפה כוח כדי להוציא את הקליפסים מהמקום, זה אחרי שוידאת כי כל הברגים הוסרו, ברגים נמצאים בד"כ ליד ידית הפתיחה, מתחת למשענת שעליה אתה שם את היד, עצה שלי זה קודם כל, כל מה שנראה שיכול להתפרק לפרק, כל פלסטיק שיש בו פס לאורך אומר בדר"כ שהוא פריק וגם שבד"כ מסתתר מאחוריו בורג, אחרי שאין יותר גורמים פריקים בדלאת זה הזמן להפעיל כוח, ושוב לא אלימות, כוח סביר.... לגבי החלונות, יש סיכוי שזה לא עובר דרך שום קופסה אלה סתם מתגים פשוטים אבל יכול להיות מאוד שאני טועה.... ספר לנו מה הבעיה, אולי נוכל לתקוף את הבעיה מזווית שונה.
דרור זי, מנהל מסביב לשעון

ranfin

New member
תזהר מהקליפסים

יש להם נתיה להשבר בקלות, ניסית להגיע למנורה השמאלית אחורית ובשביל זה צריך לפרק את הריפוד של תא המטען, הדזוזים פשוט מתפרקים תחת לחץ הכי קטן.

רש

New member
פרטי הבעיה

הבעיה היא שאני לא יכול לשלוט בחלון אחורי ימני מהמתגים שבדלת הנהג. לעומת זאת אין בעיה לשלוט בחלון מהמתג שבדלת בו הוא מורכב. אני יודע בוודאות שיש רכבים בהם מותקנת קופסא אלקטרונית לצורך השליטה המרכזית מדלת הנהג, לדוגמא בוולבו. בלאנטיס כנראה שגם יש אבל לך תדע היכן היא בתוך כל הבלאגן החשמלי וריבוי הקופסאות המפוזרות מאחורי לוח השעונים ובתא המנוע. כנראה שבבוא היום אמכור את המכונית עם הבעיה ואפילו לא אדרוש תמורתה תשלום, לא פייר.

kitt

New member
הספרים של חברת Hanes מכילים את

כל המידע שאתה מחפש ועוד.

kitt

New member
ואחרי בדיקה.... אין ספר ללאנטיס ../images/Emo10.gif

zvit

New member
דווקא יש ספר של Haynes

השם "לנטיס" הוא המצאה ישראלית ע"מ לבדל בין ה-323 "החדשה" שיצאה ב-95 לדגם שקדם לה. באירופה הדגם נקרא 323, ובארה"ב Porteg´e על העטיפה של הספר אמנם מופיע הדגם הישן, אבל לפי התוכן גם לנטיס 97 נכללת בספר של ה-323 90-97. בכל מקרה תוכל לעיין בחוברת בחנות "יאיר" ברח´ החשמל 1 בת"א ולראות בעיניך לפני שתקנה

kitt

New member
ה323 הישנה יוצרה עד 97 כך שאני לא

בטוח שהלאנטיס כלולה בו.

zvit

New member
צודק, אבל לא לגמרי

ביפן קוראים "לנטיס" רק לדגם ה-F (חמש דלתות) וגם לו קוראים 323 Lantis

אילן די

New member
נכון.

כתוב לאנטיס בצד ימין מעל הפנס אבל על הפלסטיק האדום שבין ההפנסים האחוריים כתוב 323.

rigi

New member
אותו תרגיל כמו ה-´סופר´ לאנסר

רוב הסיפור נוצר בארץ וזאת כדאי למכור שתי רכבים בעלי אותו שם זאת אומרת למכור דגם חדש במקביל לדגם הישן.. הסיפור עם הלנאטיס כמו שנאמר למעלה.. המזדה 323 הרגילה נמכרה כאן עד 97 מכיוון שעשד אז לא היתה לאטיס 1.6 ליטר (ב-95 יצאו מאזדה לאנטיס 1.5 ו- 1.8) אך במדינה מפותחת כמו שלנו לא אוהבים מנועים כמו ה-1.5 (האמת גם אני לא כל כך אוהב אותם) אז כדי למכור שני רכבים בעלי אותו שם הוסיפו את השם לאנטיס חדי העין ישימו לב שהלנטיס (כמו ה-סופר בלאנסר) זה רק מדבקה שמוסיפים בארץ.

למעלה