מאו מצרי

ברק גלס

New member
מאו מצרי

בוקר טוב לכולם, אתמול קניתי בפעם הראשונה חתול מאו מצרי זה החתול הראשון שלי עכשיו הוא חופר בארגז חול ומעיף אותו החוצה איך אני יכול ללמד אותו שלא יעשה את זה מבלי לגרום לא להפסיק להשתמש בארגז, שאלה שניה איזה אוכל הכי כדי להביא לסוג גזע הזה מבלי שיגרום לא לשילשולים ושאר בעיות אחרות...תודה רבה על העזרה.

GeJuFan

New member
האם הארגז הוא סגור?

אם לא אז מומלץ לעבור לארגז סגור. יכול להיות גם שעקב גודל הארגז יותר חול מתפזר החוצה. אני בד"כ ממליצה לאנשים לקנות ארגז חול הכי גדול שיש- בלה מקסי של פרפלסט, הוא מאד מרווח וכל אחד מהחתולים שלי מעדיף אותו על פני הארגז האחר- הקטן יותר- שיש להם. באיזה חול אתה משתמש? בכל מקרה, כמעט תמיד בסוגי החול הגרגיריים יתעופף חול החוצה. הכמות היא בהתאם לגודל הארגז, לסוגו- סגור או פתוח, ואם סגור האם הדלת במקומה או לא (אני אישית מורידה את הדלת). דבר נוסף אם החתול הוא עדיין גור בד"כ יש להם נטייה לשחק ולחפור בחול מה שגורם לכמות לא קטנה של חול להתעופף החוצה. רוב החתולים כשהם גדלים גם גדלים מהתופעה הזו- שים לב רובם לא כולם. לגבי אוכל, ממליצה לעשות חיפוש באינטרנט על סוג הגזע ולראות אם קיים אוכל שהוא מיוחד לגזע הזה. למיטב זיכרוני לא קראתי בשום מקום על אוכל שמיועד ספציפית לגזע הזה - ואם לומר את האמת אני חושבת שזו הפעם השלישית בכל חיי שאני נתקלת בשם הגזע הזה (תמונה תתקבל בברכה של הפרחח). בכל מקרה במידה ואין מגבלה של סוג אוכל, אני אישית ממליצה על אוריג'ן או גו. כמובן שהכל תלוי בכמה אתה מעוניין להוציא פר חודש על אוכל. קח בחשבון אבל שהמזונות הזולים יותר הם בד"כ פחות טובים, ובטווח הרחוק המזונות היקרים יותר עולים פחות כי הם כל כך עשירים וטובים לחתול שלעיתים באמת ולא צריך לתת אפילו את הכמות המומלצת על השק אלא קצת פחות מזה ואז השק שורד ליותר זמן. בפעם האחרונה שבדקתי אוריג'ן 2 ק"ג עולה 100 ש"ח בערך. והגו 3.5 ק"ג עולה בערך 130 ש"ח (מינוס פלוס עבר המון זמן מאז קניתי אותו). אני אישית מאכילה באוריג'ן אבל זה בגלל שהגו יקר לי מדי ואין אותו בשקים גדולים יותר בניגוד לאוריג'ן שאותו ניתן להשיג בשקים של 7 ולעיתים גם 20 ק"ג. אבל לך עם חתול אחד שק אחד של זה או זה יספיק בהחלט לתקופה של חודש וחצי.

ברק גלס

New member
:)

ת'אמת דברתי עם החנות חיות והם אומרים שיוצא הרבה פחות חול וריח..השאלה אם זה נכון ותמונההההה הנה בבבקשה תכירו את גולום...(שר הטבעות) חחחח אם אפשר גם טיפים על חטיפים פינוקים "אילוף" עד כמה שאפשר..משחקים כל רעיון מתקבל בברכה!

papapadu

New member
פתח את הערך של מאו מיצרי ותראה שזה לא...

פתח את הערך של מאו מיצרי ותראה שזה לא... לא ככה נראה מאו מצרי... לפחות לא אף אחד מהזנים שיש באינטרנט או בוויקי...

papapadu

New member
מידע נוסף

הספינקס הינו חתול חדש, נוצר ע"י האדם בשנות השישים, לעומתו המאו הינו חתול עתיק יומין אשר כבר 3000 שנה לא השתנה. זהו חתול הבית המהיר ביותר הקיים בעולם, משמע ממש לא ספינקס... אני חס וחלילה לא מנסה לפגוע לך בספינקס, אני אישית לא מבין דבר במי עדיף, מי יקר יותר או כל שדבר שכזה, אני בכלל אוהב חתולי זבל, אבל לידיעתך...

GeJuFan

New member
כפי שאמרו מדובר בספינקס

מהמעט שאני יודעת עליו מדובר בגזע מאד עדין. ממליצה ליצור קשר עם ריבי מאיר - לשעבר מנהלת העמותה למען החתול, כיום בעלת בוטיק למוצרים לחתולים. היא מגדלת ידועה של מספר חתולי ספינקס, אני בטוחה שהיא תוכל לתת לך את כל המידע הנחוץ לגידול נכון של חתול מהגזע הזה וגם ספציפית לאיזה תת-קבוצה בגזע הוא שייך- שכן הספינקס מתחלק למספר קבוצות שונות ששונים מעט במאפיינים הפיזים שלהם אחד מהשני. אגב אני מקווה שלמרות שהתמונה צולמה ברכב החתול היה בתוך מנשא? סתם לידע: חתולים מעבירים ממקום למקום אך ורק בתוך מנשא לחתולים. מכיוון שבמידה ומשהו מבהיל את החתול ללא המנשא הוא יכול להילחץ ולברוח, במקרה של הספינקס זה חשוב שבעתיים כיוון שזה חתול שאינו יכול לחיות בחוץ בכלל, חתול מגזע זה לא ישרוד לעולם ברחוב במיוחד בחודשי החורף- גם חודשי החורף היחסית לא קרים שיש בישראל. וגם אותי האמת מאד מעניין לדעת מאיפה קנית ספינקס- ועוד בוגר לפי מה שנראה. זה גזע שלא קל להשיג אותו בארץ, אין הרבה בתי גידול רשומים שלו למיטב ידיעתי. ובתי גידול ממה שידוע לי לא מוכרים את הבוגרים שלהם. אגב אני לא יודעת אם הוא מסורס, אבל במידה ולא מומלץ לסרס בהקדם. חוץ מזה בהצלחה, שמעתי שהם חתולים עם אופי מאד נוח. אני אישית מעדיפה את החתול שלי אוריגינלי עם פרווה.

החפירה בחול - עדיף ארגז סגור עם דלת.

יש לי שני חתולים ואחד משתמש בצורה נורמלית יחסית בארגז והשני חופר בטירוף וגם דלת לא תמיד עוזרת ... זה אופי - חופר
חתול מדהים ! רבים חושבים שהוא מכוער אבל לדעתי הוא חתיך . אין חתול מכוער - יש רק אנשים מכוערים שלא אוהבים בעלי חיים. טיפים לגבי מזון לגזע הזה תוכל לקבל או אצל מי שמכיר את החתול הזה ספציפי או אצל הוטרינר. מה שהכי חשוב לו - זה הרבה אהבה
. אני מגדלת בביתי שני חתולי זבל אבל הם אוכלים רויאל קנין - אוכל מעולה (אין בעיות עם מערכת העיכול , פרווה מבריקה ,הרבה מרץ ומצב רוח טוב לחתול)

למעלה