מאומן או מתאמן ?

shay289

New member
מאומן או מתאמן ?

שלום חברים, שמתי לב שישנם לא מעטים אשר כותבים "מאומן" ולא "מתאמן". אני חייב לציין שזה מעט מפריע לי משום שמהות האימון היא הנעת האדם למקום טוב יותר יחד איתו. המתאמן אינו מונח שם כחפץ אלא פועל יחד איתנו על מנת להתקדם ולנוע. עקב אחר אני סבור שישנה חשיבות לומר מתאמן - כלומר מישהו שהוא פעיל בתהליך ולא מאומן אשר הוא כמובן פאסיבי. אשמח לדעתכם...

תלתלית3

New member
NLP אומרים מונחה וזה גם פסיבי

אני מאמן אותו אני מנחה אותו ולכן הוא מקבל הפעולה זה לא אומר שהוא לא בעשיה ופסיבי וכמובן אתה יכול להשתמש במינוח שעושה לך טוב. בהצלחה טליה

bridges

New member
אני ממעט להשתמש בשני המונחים האלה...

...משום שכיום אני עובד עם הלקוחות שלי במספר טכניקות שלא כולן אימוניות. בד"כ אני משתמש פשוט במילה "לקוח" כשאני מדבר על לקוחות שלי. בזמן תהליך שהלקוח ואני עוברים הלקוח יכול להיות במקום שבו הוא פשוט מקבל באופן פסיבי ואז הוא מטופל, הוא יכול להיות במקום שבו הוא לומד טכניקה ואז הוא תלמיד והוא יכול להיות במקום שבו הוא כבר משתמש בטכניקות השונות בעצמו ולעתים עם תלמידים אחרים ואז הוא מתרגל. רונן

ladybug4NLP

Active member
גם אני משתמשת במונח לקוח

וגם מקפידה לשאול בסוף כל מפגש "אז מה אתה לוקח אתך היום מכאן" ואני מקוה שהוא אכן לוקח

kerenk80

New member
מאוד מזדהה עם האבחנה

היי שי, אני מסכימה איתך לחלוטין ומאוד מקפידה להשתמש במושג האקטיבי "מתאמן". כך אני גם מציגה למתאמן את התפקיד שלו בתהליך, שהוא מישהו שצריך להיות אקטיבי: לוקח אחריות על תובנות ועל פעולות. לדעתי, השימוש במושג "לקוח" אינו מדגיש דיו את הצורך בפעולה, ולי הוא נותן אסוציאציה של מישהו שצריך לעשות עבורו ("הלקוח תמיד צודק"). אבל זו כמובן דעתי האישית בלבד
קרן

שאלה יפה שאלת ../images/Emo45.gif

לי אישית ממש חורה לשמוע את המונח מאומן... מרגישה שזה מלא פאסיביות, כמעט כמו כלב מאומן... מעדיפה בהרבה את המילה מתאמן

ordanco

New member
מילה עם משמעות

אהלן, גישתך מצויינת! אני איתך בתחום האימון - מתאמן (ולא מאומן שזה ממש פיחסה) בתחום היעוץ העיסקי - לקוח למילים יש כוח לבנות תפאורה לפעילות ולאפשרויות האדם, רחב או צר, פעיל או סביל

למעלה