מאוכזבת

מאוכזבת

מאוכזבת מעצמי, מאוכזבת מהחים, מאוכזבת מהמשפחה, מאוכזבת מהאהבה, מאוכזבת מהחברים, מאוכזבת מהלימודים, מאוכזבת מהמצב הביטחוני, מאוכזבת מהכל... כל כך מאוכזבת שבא לבכות...

jess ועוד

New member
לא לא לא אני לא מסכימה

יש המון דברים שאת אין לך קשר אליהם ואת לא צריכה להיות מאוכזבת מהם כמו המצב הבטחוני להתעודד בבקשה

ניקולי

New member
לג´ס.. ולכבשה ..

תראי ג´ס.. לגבי המצב ביטחוני..נראה לי שכולם מאוכזבים.. זה מאכזב לא?? לקום כמעט בכל בוקר ולשמוע על הפיגועים לדעתי זה מאכזב מאוד אפילו. לגבי שאר הדברים וזה לכבשה.. הקשיבי...לכל אחד מאיתנו יש אכזבות כאלו.. הורים/עבודה/משפחה/חברים, וכו´.. כל אחד מאיתנו עובר שלבים כאלו בחיים..את צריכה להיות חזקה, ולהאמין בתוך תוכך שיום אחד יהיה בסדר.. לגבי הכל..חברים זאת בחירה שלך, עבודה זאת בחירה שלך, הורים זאת מתנה. הירגעי.. אל תכנסי ללחץ, מנסיון שלי הכל עובר.. החיים קצרים וצריך להנות מכל רגע. שיהי לכן רק טוב ניקול*

jess ועוד

New member
נכון קשה שלא

להתאכזב מהמצב הקיים אבל זה לא משהו שאנחנו אחראים לו

ניסיתי

ניסיתי, באמת שניסיתי להתעודד... אבל צרות באות בצרורות... ואני שבורה מבפנים... אבל תודה, בכל מקרה...

ניקולי

New member
שוב..ג´ס..והכיבשה

נכון, ג´ס איןזה באחריותנו לצערי..כי אם דברים היו באחריותנו משמע שהיו נראים אולי, ואני חוזרת אולי, אחרת. ולך כיבשה יקרתי..חח אני קוראת לך כיבשה, נראה לי שאת שמך בחרת לפי הררגשות שלך לא כן?? הרי שתמיד אומרים "אני הכיבשה השחורה" בחרת לך דווקא צבע אופטימי.. צבע חם..ירוק זה צבע יפה לדעתי.. ודרך אגב למרות מה שאת כותבת כאן..יש לי תחושה של בחורה אופטימית.., אני חושבת שאת כותבת אומנם דברים שמציקים לך.. (ודרך אגב את לא היחידה)..אבל בתוך כל זה יש בך מין האופטימיות ותחשבי על זה כיבשה ירוקה.. מתוקה. קחי הכל בקלות, אל תכנסי לכל מיני מחשבות ורחמים עצמיים כי ממילא לא תצאי מזה, הכוונה שלי כמה שיותר תשקיעי במחשבות מרירות כאלו, לעולם לא תוכלי להרגיש, הרגשה טובה. שלכן ניקול*

GALI02

New member
ניקול

אבל איך עושים את זה? כלומר, איך מצליחים לשמור על אופטימיות שכאין שום סימן של שינוי לטובה וכל הזמן רק מקבלים חיזוקים שליליים? זאת שאלה שאני מנסה לברר לעצמי כבר הרבה זמן ואני יודעת שאין לה תשובה חד משמעית.

ניקולי

New member
גילי בוקר טוב../images/Emo24.gif

שלום לך יקרתי, מה שלומך?? תראי שאלת אותי איך עושים את זה , אני אומר לך מה שאני יודעת,אני אומר לך מה שאני הייתי עושה: בואי נתחיל דבר דבר, בתקווה שתביני את כוונתי: נתחיל במצב הביטחוני: נכון, המצב הביטחוני חרא, על הפנים, מתסכל, ומפחיד, ומאכזב..לדאבוני אין באפשרותינו לעצור את זה,(ואני מתכוונת לנו, את ואני) גם אני מפחדת מהמצב, גם אני מפחדת לטייל, ולעלות לאוטובוסים,יש לי ילדים שיותר מכל דבר אחר בעולם מפחדת שלהם יקרה משהו, אבל תגידי לי את זה שנפחד, וזה שנחייה כל הזמן עם טיימר ביד זה יעזור לנו??? לא!! על כן אני חושבת שבמקרה הזה, הדבר שישמור אותנו לפחות בשפיות, זה אופטימיות, גם אם את לא מאמינה בה , תנסי להאמין. זה יחזק בנו לפחות את השפיות,כי אוי ואבוי לנו שאם גם את השפיות נאבד, ואז באמת לא יהיה טוב. נמשיך עם חברים/חברות: נכון, חברים/חברות מאכזבים אותנו הרבה מאוד, אך אניחושבת שדוקא אלו שאיכזבו אותנו, הם לא חברים כלל..והרי לך סיפור נחמד: כשהייתי בת 15 עברתי מקום מגורים,כמובן שחיפשתי לי חברה אחת שתהיי לי בכדי שיהיה לי יותר קל להתאקלם..מצאתי חברה..ונהיינו חברות, בלינו יחד, שיחקנו יחד, ישנו אחת אצל השניה, היינו בורחות מבית ספר יחד, ישבנו יחד בכיתה, בקיצור היינו חברות טובות..סיימנו את הלימודים, והתגייסנו, היינו ביחד בצבא, כל יום התראנו בשעה 05.30 ברכבת בכדי לנסוע לבסיס, גם כשנפרדנו בבסיסים, היינו יחד, ישנו ביחד בבית החיל,נסענו ברכבת והכל.אחרי הצבא..יצאנו ביחד זוגות, המשכנו להשתולל והכל.. התחתנתי, היא התחתנה..והמשכנו בקשר..ילדתי, היא ילדה , והמשכנו בקשר..היו ארועים של המשפחות שנפגשנו כי לכל ארוע הוזמנתי..עמדתי בפני גירושים..והקשר התחיל להתפורר, פחות טלפונים, פחות מפגשים, פחות ופחות..היום אין לנו קשר בכלל, התחתנתי שוב ולא הזמנתי אותה, מאחר והקשר נותק עוד לפני..סיפרתי לך משהו על קצה המזלג..יש עוד הרבה..אבל עוד מעט הדף נגמר לי..אל תשאלי אותי למה?? כי אין לי תשובה.. הקשר פשוט נותק, וזה מאוד מאוד מאכזב אותי עד היום, אני אפילו בכיתי.. לא פעם..אבל......למדתי משהו בחיים שלי..והמשכתי הלאה..היא עדיין נמצאת בלב שלי ואני מאוד אוהבת את החברה הזאת (אפילו יום אחד בביה"ס החלטנו לעשות קשר דם, את בטח מכירה את זה? שטויות של ילדים)..היום יש לי הרבה מאוד חברים, וחברות..אני נשואה באושר..ולמדתי את עצמי, לדעת גם להפסיד..אם היא ניתקה איתי את הקשר..זה לא אומר שאני לא בסדר, זה לא אומר שאני עשיתי משהו רע.. החלטתי, שאם היא עשתה זאת משמע שאינה ראוייה להיות חברתי..כי אני יודעת מה אני גם עשיתי בימים שהיו לה קשים.. (ואני לא אכנס לזה עכשיו).. ונעבור להורים: נכון, הורים לא פעם מאכזבים, הורים חושבים שהם הכי צודקים בעולם..הם חושבים שמה שהם עברו בחייהם, אנחנו גם נעבור, אז הם מציקים, ולא מבינים..אבל...יחד עם זאת..הורים זה הדבר הכי נפלא בעולם (הורים,וילדים)..הורים זאת לא בחירה אלא מתנה..ויהיו אשר יהיו..הורים דואגים לנו, למרות שמראים לנו שאנחנו לא בסדר, שעשינו איזה שטות תמיד הם יגידו "את רואה אמרתי לך"..אבל בנינו, מה היינו עושים בלעדיי ההורים שלנו?? והנה עוד דוגמא..בעבר הייתי בזבזנית, כל שקל הוצאתי, ההורים שלי כל הזמן הציקו לי ואמרו לי תפסיקי לבזבז.. זה לטובתך..חשבתי שהם מנסים להשתלט עליי עד שיום אחד אמא שלי התחילה לחסוך לי כסף, מהמשכורת שלי.(כל חודש נתתי לה מרצוני 500 ש"ח..) והנה יום אחד נקלעתי לבעיה רצינית מאוד..אמא שלי נתנה לי בוכתה של כסף (ממה שאני חסתי) והנה המצב הסתדר לי..ואז הבנתי, שלמרות שהם קרציות לפעמים הם בסה"כ דואגים לי..הורים זה דבר נפלא ויהיו אשר יהיו..הם מתנה וצריך להעריך אותם..יש גילאים של גיל המרדנות ועל כן הכל נראה שחור..חיבים להיות אופטימים ולקבל דברים בחיים אם גם לא נאה לנו. ועכשיו בני זוג: נכון, בן זוג או בת זוג קשה לבחור..היינו רוצים בשבילנו את הבני זוג הכי מושלמים בשבלנו..בנושא הזה יש לי הרבה מה לאמר אבל אין לי כבר מקום בדף..כל מה שאני יכולה לאמר כעת..זה שאנחנו מתנסים הרבה בחיים שלנו עד מתי שאנחנו באמת מרוצים, ובאמת מאושרים. אכזבות מבני זוג יש הרבה...והפיתרון לכך זה פשוט לדבר ולהבהיר דברים איך שנקרא להלבין דברים..אם הבן זוג שלי איכזב אותי במשהו עליי לדבר איתו, ולאמר לו עד כמה נפגעתי ממנו מהתיחסתו אליי..אם הוא משנה את התנהגותו ולא חוזר עליה בשנית, משמע שאיכפת לו ממני, ואם הוא לא משנה את התנהגותו, משמע שלא איכפת לו, ברגע זה אני מסיימת את הקשר שלי איתו, וממשיכה הלאה, כמה שזה כואב..אל בסוף אהיה מאושרת שלא המשכתי איתו. גילי כתבתי הרבה אבל אני מקווה שהבנת אותי.. שלך ניקול*

GALI02

New member
ניקולי../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

בוקר טוב!!! קודם כל רציתי להגיד לך שאת מקסימה. מתוך הדברים שאת כותבת אפשר להבין איזה בן אדם את(אפילו בלי לראות אותך). תודה!!! הכי הזדהיתי עם מה שכתבת על החברים. אם הייתי כותבת על כל החברים שאיכזבו אותי אפשר היה לפתוח פורום חדש. אבל אני לא אעשה את זה כי אני בטוחה שאני אתחיל לבכות וממש לא בא לי. הבעייה היא שאני לא בטוחה שלמדתי משהו וששיניתי משהו בעצמי. אני יודעת שזה נשמע קצת לא ברור אז אני אנסה להסביר. הבעייה שלי תמיד הייתה ציפיות יותר מדי גבוהות מאנשים. אבל אין לי שליטה על זה. לפעמים דבר הכי קטן יכול לפגוע בי.לפעמים אני תוהה אם בכלל קיים מושג כזה "חבר/ה טוב" כי אני עדין לא מצאתי אחד כזה. אני נמצאת עכשיו במין תקופה של הרבה בירורים עצמיים- כי יש לי המון זמן עכשיו להיות לבד עם עצמי, לצערי. ויוצא לי לחשוב המון על הנושא ולפעמים ממש בא לי להרים את הטלפון ולהתקשר לאותם אנשים שכל כך איכזבו אותי ולשאול למה ואם גם הם בכלל עדיין חושבים על זה. אבל לא יעשה את זה כי זה כמו לפתוח מחדש פצעים. ניקול, המון תודה ושיהיה לך אחלה סופשבוע- תשמרי על עצמך
גילי

ניקולי

New member
גילי מתוקה שלי../images/Emo13.gif

שלא תחשבי לרגע.. ולו רק לרגע שהמצב אצל אחרים שונים משלך.. נכון, גם אני מאוד רוצה ואף לעיתים קרובות מאוד.. להתקשר לאותם חברים וחברות שאיכזבו אותי..ולאמר להם ובכלל לשאול אותם למה???, למה זה קרה?? הרי שהיינו חברים כ"כ טובים, אז למה דבר מסויים גרם לניתוק הקשר..אבל גילי יקרתי אם הם החליטו שכך צריך להיות.. מי אני שאשבור להם את המילה??, כנראה וסבור להניח שהם לא מספיק טובים בשבילי..בכדי להיות החברים שלי.. הם לא בקטגוריה שלי ושיהיה להם לביראות..אולי הם מחפשים אנשים כמוהם וכמו שנאמר : "מין מוצא את מינו"... את יודעת מה הבעיה של אלה שהתאכזבו מחברים?? אני אגיד לך.. אלה שהתאכזבו מחברים הם אלו..שיודעים להעניק, ולתת מעצמם לחבר יותר מאשר לעצמם.. הם אלו שמצפים שכולם יתנהגו כמוהם, שיהיו טובים כמוהם, שידעו לעזור בשעת צרה כמוהם..אך גילי נשמה העולם לא מושלם, ולכל אחד יש את האופי שלו..אני אישית לא יכולה לשנות אופי של אחר.. את יכולה???? וכן, אני אשתדל לשמור על עצמי, כי מה נותר לי בחיים אם לא לשמור על עצמי?? יש לי הורים מקסימים, ילדים מתוקים, ובעל אוהב, ומקסים. אז בטוח שאשמור על עצמי, בכדי שאוכל להנות מהחיים הנפלאים האלו..ואת כל השאר גילי יקרתי אני זורקת לפח..כי שום דבר בעולם לא שווה את האושר שלי!! היי חזקה, ואל תבכי אל דברים שלא שווים את זה.. נותנת לך חיזוקים והרבה אהבה שלך חברתך.. ניקול*

GALI02

New member
תודה../images/Emo13.gif

תודה שאת שם להקשיב(טוב... בערך) ולעודד בתקופה שהיא לא מהטובות שהיו לי בחיים. את באמת ברת מזל וטוב שאת יודעת להעריך את מה שיש לך.
גילי

ניקולי

New member
גילי.. נשמה טובה...

היום.. אני מעריכה את מה שיש לי.. ואת יודעת למה?? אומרים, שהאדם עובר הרבה מאוד מכשולים לפני שהוא מאושר...אז עד לאותו יום שהתחלתי להיות מאושרת..עברתי דיי והותר..לכן היום אני מעריכה את מה שיש לי..ואני מקווה שאמשיך להיות מאושרת עד סוף חיי.. כמובן שאין שלמות לכן אסתפק במה שקיבלתי..אני לא רוצה יותר, ולא רוצה פחות. שיהיה לך רק טוב .. שלך ניקול*

GALI02

New member
ניקול

אבל איך עושים את זה? כלומר, איך מצליחים לשמור על אופטימיות שכאין שום סימן של שינוי לטובה וכל הזמן רק מקבלים חיזוקים שליליים? זאת שאלה שאני מנסה לברר לעצמי כבר הרבה זמן ואני יודעת שאין לה תשובה חד משמעית.

למעלה