מאוכזבים שלי...

מאוכזבים שלי...

מאוכזבים שלי! אכזבה?! זאת מילה שטעונה בתוכה ציפיות כי אחרת למה היתאכזבנו?! לכן אנשים יקרים אל לנו לצפות מעבר לנורמה מאחר ו"כגודל הציפיה כך גודל האכזבה"...

ניקולי

New member
יש משהו בדברייך

עכשיו כשאני חושבת על זה?? נכון.. אנחנו מצפים שהילד שלנו ישיג ציונים טובים..וכשהוא משיג 60 אנחנו מאוכזבים זאת דוגמא אחת.. כשהחבר שלנו אוהב אותנו וחושק באנו אנו מצפים שאנחנו היחידות ואז לפתע מוצאים אותו בכלל עם מישהי אחרת (כנ"ל לגבי בעלים) שוב אכזבה ציפנו לעלייה במשכורת ולבסוף הבוס מוריד מהמשכורת כי הוא חושב שהמשכורת שלנו גבוה מידיי ...גם כן אכזבה.... אני יכולה לתת כאן אלף ואחת דגמאות לצפייה ואכזבה.. אבל תגידי לי את..את חושבת שלא צריך לצפות כי ככה גם לא תהיינה אכזבות.. נראה לך שניתן? הרי אנחנו בנויים מכך שנשאף בחיים.שתהיינה לנו ציפיות...שנרצה עוד ועוד... אני לא חושבת ניתן להפסיק לצפות...

לא פתרת דבר ../images/Emo163.gif

ואני מסכים איתך שאכזבות הן תוצאה של ציפיות. רק על מה שלא חשבת על הסוף.. וגם מי שהמציא את המשפט האווילי "כגודל הציפיה גודל האכזבה".. זה ש.. בעצם המשפט הזה טומן בתוכו מסר סמוי שאומר לנו |הדגש"אל תצפו!". עכשיו.. האם לדעתך האישית זהו דבר אנושי לצפות? גם לדעתי. אז מה.. לנסות להיות בלתי אנושי? בלתי אפשרי לא לצפות.. הפתרון לא נמצא שם.. הציפיות יעלו יצופו יבואו יופיעו ולפני שתשימי לב.. הופה.. אכזבה. מה שכן! יש דבר אחר.. שקוראים לו - הגשמת ציפיות. אם זה קשור לאדם אחר.. אז לתקשר את הציפיות.. להגיד מה הציפיות, ולא להניח שהוא "יודע לבד", ואז או שישר אני מקבל את התשובות שלי, שהציפיות או יתגשמו או שלא.. אבל מה שחשוב..שמהתחלה אני לא נכנס לסרט של מה יהיה, אלא יודע בדיוק איפה אני עומד. עוד תבלים נחמד זה קבלה.. לקבל.. את מה שיש כ-מה שאמור להיות, ומה יגיע כ-הדבר הנכון, כהזדמנות.. ולא כמשהו שהיה אמור להיות אחרת. בקיצור.. זן.

לא לצפות מעבר לנורמה

זה לא לצפות בכלל כי הנורמה תהיה שם אם תרצי או לא ואם את לא מצפה לשום דבר מעבר לנורמה יקירתי נכונו לך חיים משועממים לרצות לרזות לרצות להתחתן לרצות ילדים לרצות עבודה לרצות לקנות בית לרצות ולרצות ולרצות וכל אחד מהן טומן בחובו ציפיה ואם היא לא נענית
אז יש אכזבה אפילו לרצות מילקי במכולת ולהגיע למקרר ולראות שאין זו אכזבה וכולה ציפית למילקי

sidi

New member
וואללה

את יכולה ללמד אותי את הסוד שלך? איך עושים את זה? ועכשיו ברצינות. לדעתי לכל אדם יש ציפיות ולכן לכל אדם יש אכזבות. אבל אני חושב שכל הגדולה היא לקחת את האכזבות בפרופורציה ולהמשיך הלאה ואם אפשר אז תוך כדי שאנו מפיקים לקחים להבא. שיהיה לך יום טוב

shiraz2

New member
שמעי, תראי ותשקלי....

אם אני יילך באותו הראש שלך... אין לצפות מעבר לנורמה, אז כך גם אין לקוות מעבר לנורמה. הרי "התקווה היא רק הארכת זמן הניתנת לנו עד שאנחנו מחליטים לוותר" (כמו החתימה של אחת מחברי הפורום), ולכן אם אינני מקווה, אין לי על מה לוותר, לוותר= להתאכזב. אבל איזה מן חיים רייקנים ובודדים יש לנו ללא התקווה? לפעמים התקווה היא כל מה שנותר. ולפעמים רק הציפייה היא כל מה שיש לנו. ואל תטעי, זה המון. זה הרבה יותר מה שיש לאנשים ללא תקוות וציפיות. אז נכון, ההגיון כולו לצידך אבל ממתי אנחנו חיים לצד ההיגיון? אנשים יקרים שלי..... תמשיכו לצפות, לקוות ולחלום... התאכזבתם?! החיים ממשיכים עד הציפיות והאכזבות הבאות. ובינתיים אתם מוזמנים לפורום המקסים שלנו... לחלוק את האכזבות, לאגור כוחות לקבל מספיק אומץ לציפיות ותקוות חדשות. (ג'ס... פרסומת סמוייה..
) שיהיה לכולם שבוע מקסים.. אני איתכם...
שירז

למעלה