מאוחר בלילה , ואני לא ישינה חושבת וחושבת
ובמיוחד חוששת מהרוחות האלו , שמיבבות ללא הרף , וחושבת האם כילדה פחדתי ומה היה הגורם לכך שהרגיע אותי , מנסה לחשוב ולא זוכרת תמיד הרגשתי מוגנת בבית הורי היה מי שיכסה אותי אם נפלה לי השמיכה ובדרך כלל לא הייתי לבד , אנחנו 4 אחים 3 בנים ובת , ובאמת היו ימים שבאם הרגשתי שטוב לי להיות בחברת אחי שיהיו בריאים ובחברת אמי המנוחה ואבי יבדל לחיים ארוכים ,
אספר לכם מקרה שקרה לי בגיל 10 בבית הורי עשו מרצפות חדשות , ואילו אני ואחי הלכנו לקטוף תותי יער היה ליד סבי המנוח 1 עץ תות שחור ועץ תות לבן , אכלנו ושבענו וחזרנו הביתה , ומשם התחיל הכל הפוך , אני קיבלתי חום גבוה , ובדרכי מהמיטה לשירותים חזרתי ונכנסתי במקום למיטה לתוך הארון והתעלפתי , הזמינו רופא והסתבר שאני אלרגית מאוד לתות שדה מכל סוגיו , שמעתי את אמי המנוחה צועקת לאחי צריך להרים את הילדה היא התעלפה, וכמובן שטופלתי ומאז תמיד הזהירו אותי לא לאכול תות שדה , ואמי דאגה שגם תות שדה לא יהיה במגע איתי אם נתנה לאחי תמיד אמרה לי את לא כדאי שתהיי פה חכי אקרא לך עד שיגמרו לאכול , והכל היה מובן מאליו לא היתה מחשבה אחרת אלא שזהו המצב וצריך להשלים אותו.
וכמובן אמי היתה פרק חשוב מאוד בחיי כולכם יודעים וגם נאמר פה שאני סרגנית וסורגת הרבה מאוד שנים רק 56 שנים התחלתי בגיל 9 לסרוג , איך וכיצד מצאתי מסמרים מס. 10 ומצאתי חוט סובבתי אותו מכאן לשם ולא הבנתי איך המסמרים יכולים לסרוג , אמי ראתה אותי בנסיונותי והחליטה לעזור לי למרות שסריגה זה לא היה החלק הכי יצירתי שלה היא היתה רוקמת להפליא כל דוגמא נ ראתה כמו ציור , והיא לימדה אותי איך סורגים ימין ושמאל , ואמרה לי תמשיכי המשכתי ולמחרת בבוקר הלכנו לחנות הצמר , זוכרת שלמוכרת קראו שושנה , המוכרת היתה מאוד חביבה וסיפקה לי מסגרות , מכיון שאמי החליטה שהילדה צריכה ללמוד לסרוג , ישבנו ככה שעה ופתאום קיבלתי השראה והתחלתי משורה אחת לעשות עוד שורה , והנה אמי מצאה גאונה שיודעת לסרוג והכריזה בקול גדול את עושה סוודר לאבא שוב הולכים לשושנה קונים צמר , ואבא שלי הוא מידה XL , אבל הוא צריך סוודר ואם אמא אמרה אני צריכה להתאמץ , ובכן אמא הכינה את המידות העלינו עינים ואני סורגת וסורגת ומשום מה מוצא חן בעיני ללמוד לסרוג , ובסופו של דבר סיימתי את כל חלקי הסוודר בפיקוחה של אמא , והיא תפרה את הסוודר, [ זוכרת שהסוודר היה בצבע בורדו] ובמאמר מוסגר [ בהיותי בירח דבש כביכול , נסעתי לבקר את אבי במקום עבודתו בתנובה בקירור , פתאום אני רואה את הסוודר המרופט והקרוע כבר במרפקים לבוש על ידי אבא שלי ואבא שלי מספר לחברים שלו זה הסוודר שביתי בת ה-9 סרגה לי ואני כבר הייתי בת 23 , אין לכם מושג כמה התביישתי לראות את אבא שלי אם הסוודר הקרוע והמרופט . ובכן נמשיך הלאה מאחר ואני באה ממשפחה מסורתית , לאמא שלי מצא חן בעיניה שלמדתי לסרוג , אבל לא היתה מרוצה שאני עוד לא למדתי על מסרגה אחת , ובכל מתחילים ללמוד ואמי ז"ל מלמדת אותי איך להחזיק את המסרגה ואיך לסרוג ואני סורגת תחילה לא הצלחתי לאחר מכןלמדתי , ופתאום נפלה הארה על אמי הילדים אחים שלך ואבא צריכים כיפה , אז מה עושים מלמדים את חנ'לה לעשות כיפות , וזה דווקא אמא ידעה עשתה עמוד ועוד חצי עמוד , ואמרה תמשיכי תיראי שזה יהיה קל , ואני יש לי קליטה טובה וכבר לאחר זמן מה תפם אותי , וזה מוביל אותי האהבה לסריגה עד היום ואני מתחילה לעשות כיפות 4 כיפות ולאחר מכן עוד כיפות ומכאן כבר לא היה צריך ללמד אותי סרגתי בכל שעה פנויה וכשאבייבדל לחיים ארוכים היה הולך לבית הכנסת בשבת אניהייתי מתחת לשמיכה סורגת , ויום אחד תפסו אותי , וקיבלתי עונש , שבכל חג אסרוג כמה כיפות לכל אחד מהאחים שלי , נו באמת זהו צחוק הרי אני רציתי להמשיך לסרוג ולא היה איכפת לי בכלל , והנה זוהי כיתת הלימוד של אמא שלי ונכון לעכשיו אני לא מצטערת אלא מצטערת שאמי לא זכתה לראות את כל אותם הדברים שאני עדיין סורגת ,