מאוחדים נגד הגזענות

מאוחדים נגד הגזענות

לא בעד ימין ולא בעד שמאל ביחד נגד הגזענות! הצטרפו אלינו להפגנת מחאה נגד כניסתו של אביגדור ליברמן לממשלת ישראל. ההפגנה תתקיים ביום שלישי הקרוב, 24.2.2009 בשעה 16:00 מול משכן הכנסת. לפרטים חייגו: עמוס: 052-2401637 [email protected] מאיר: 054-4345503

מתכNET

New member
לא ראיתי אתכם מפגינים נגד הגזענות

הערבית. ליברמן לא גזען,תוכיח שכן!

צול1

New member
להוכיח שכן?

קמפיין ה"רק ליברמן מבין ערבית" עושה את שלו לבד. עצם העובדה שהוא אמר לאחמד טיבי ולמחמד ברכה "אני אטפל בכם כמו שטיפלנו בחמאס" זאת חוצפה והיה צריך להדיח אותו ואת מפלגתו מהכנסת באופן מיידי. ליברמן הוא פאשיסט קלאסי- גם חילוני, גם גזען. אנשים התומכים בו ומפלגתו מנסים להוכיח את זה שהוא לא גזען משום שהוא בעד נישואים אזרחיים.. נו טוב, זה מוכיח שהוא טלית שכולה תכלת. הוא לא דמוקרט, והוא לא מתבייש להגיד את זה. הציטוט המדוייק שלו היה "אני לא רוצה מדינה דמוקרטית, אני רוצה מדינה יהודית וציונית". הוא רוצה לשלול את אזרחותם של כל תושבי אום אלפאחם והמשולש. שזה דבר חמור מאין כמוהו. האנשים האלה נולדו פה בישראל והם חלק מהמדינה שלנו, אי אפשר להעיף אותם לכל הרוחות (וכן, לשלול להם את האזרחות הישראלית זה להעיף אותם).

מתכNET

New member
אבל..אבל פאשיזם קלאסי אינו קשור לגזענות!!!

רק מראה כמה קל לשבש לכם את הלך המחשבה עם ססמאות ושטיפת מח,אם היית בודק היית רואה שפאשיזם קלאסי אינו קשור לגזענות,אלא ללאומיות. הפאשיסטים מקבלים לשורותיהם כל מי שמוכן להצטרף לקולקטיב הלאומי. אתם החלטתם שליברמן הוא גזען ופאשיסט ולא חשובה האמת. תבדוק את הציטוטים של חבריי הכנסת הערביים,אלה שאמרו שהם תומכים בחמאס,שהם מוכנים להיות שהידים וכולי ליברמן הוא צדיק לעומתם. בקשר מדינה דמוקרטית או יהודית וציונית,לפי דעתי לא הבנת את כוונת המשורר,הוא התכוון לכך שאם צריך לבחור במדינה דמוקרטית או יהודית וציונית אז הוא יבחר בשניה בדיוק כמו 99% מהעם! שמבינים שאם תהיה פה דמוקרטיה אירופאית,זה עניין של זמן שהערבים יהיו רוב וכידוע לך במדיניות ערביות אין דמוקרטיה. הרגישות שלך לפינוי ערבים מרגשת מאוד,חבל שלא הפגנת באותה נחישות נגד גירוש יהודים.

צול1

New member
תשובות

1) אז אתה בעצם תומך ברעיון של פאשיזם? לגרש את כל מי שלא מסכים עם הקולקטיב הלאומי? 2) אני מכיר את הציטוטים של החכ"ים הערבים הנוכחיים ואת הפרובוקציות שהם עשו, ואני חושב שהגדול מבניהם היה ג'מאל זחאלקה שעלה על דוכן הנואמים והצהיר בקול שהוא מכיר בזכותם של היהודים לשיוויון. החברי כנסת מבלד ומחד"ש ומתעל מעולם לא טענו כי הם בעד החמאס או בעד החיזבאללה. להפך, על כל פיגוע שהיה ועל כל טיל שנפל הם מיהרו לגנות. אך אין זה אומר שהם בעד הפגזת הצד השני. ואין זה אומר שהם מסכימים עם הציונות, ואין זה אומר כי הם צריכים לשיר את התיקווה כאשר היא לא נוגעת להם.- דבר שאגב לא אומר שהם תומכים בחמאס. 3) גם במלחמה האחרונה וגם במלחמת לבנון השניה לא היו נאומים בהפגנות (ואני באופן אישי נכחתי כמעט בכולן) אשר תמכו בחיזבאללה או בחמאס, אלא גינו את שני הצדדים. 4) במידה והיו ערבים אשר היו גרים על אדמה יהודית הייתי מפגין נגדם גם. אבל הם אלה שכבושים ולא נכון.

מתכNET

New member
מי דיבר על גירוש למה הקיצוניות הזאת בכל

אחת מהתשובות שלך? ליברמן הזכיר גירוש? חוץ ממרצ מישהו הזכיר גירוש?!? אני לא תומך בפאשיזם מאיפה צץ לך הרעיון המטורף הזה? רק רציתי להראות לך שצריך לבדוק דברים לפני שמגיבים בצורה כל כך נחרצת על כל דבר יש לי הרגשה שאתה בחור צעיר מאוד,גם אני הייתי כל כך נחרץ ו"צודק" כשהייתי צעיר יותר,לכשהתבגרתי הבנתי שהמציאות יותר מורכבת ממה שמלמדים בתנועת. ליברמן הוא לא כוס התה שלי אבל הוא העלה לדיון בעיות חשובות שצריך לדבר עליהם בלי להאשים את מי שמדבר עליהם בגזענות, האשמה בגזענות הוא מפלטו הראשון של הדמגוג. אני כופר בטענה שלך שאנחנו כבשנו את הפלשתינאים,כל שטחי ארץ ישראל המנדטורית הם שטחי מריבה מבחינתי.

צול1

New member
אני בן 20

אך זה לא משנה כהוא זה אם הייתי בן 13 עם הידע שיש לי היום. ליברמן מדבר על מסירת שטחי וועדי-ערה והמשולש לידי הרשות הפלסטינית, דבר שאומר באופן אוטומטי תשלל אזרחותם של מאות אלפי אנשים. זהו גירוש, גם אם לא פיזי. מבחינתך ליברמן צודק? מבחינתך אין שום כיבוש? תצביע לו גם בבחירות הבאות או ימינה מכך. זאת דמוקרטיה. נראה לי שסיימנו את הויכוח בנינו.

ל שכזו

New member
אה כן, כי השטחים זה מה שקריטי

לא נגיד זה שיש שם משטר צבאי ובין כפר למשנהו תקוע מחסום (להעסיק חיילים, שיהיה מה לעשות בצבא העם?), לא העובדה שאנחנו מטילים מצור בהתאם לדחפים הפוליטיים שלנו על בני אדם. לא הקטע שהפכנו אזור מחיה למגרש חניה לא אסתטי. לא זה שהודות לנו ולבשורת השלום הכלכלי שבפינו, עזה והגדה הציבו רמות חדשות של תנאי תברואה איומים ועוני. לא העובדה שמותר לילדים בני 18 להעיף משפחה מהבית, להרוג אנשים כי הם יצאו בשעות שאסור (ע"פ מי? מדינת ישראל כמובן, כי מה לרשות השתינית ולשליטה במשהו?). כל זה שולי לעומת פיסות האדמה המהוללות, אדמות המריבה שעליהן נסוב כל העניין הפשתיני!

הפגנה מטופשת, ישראל ביתנו היא המפלגה השלישית

בגודלה ולכן היא תהיה בממשלה וכמו שלא מנעו ממפלגות ששוללת את זכות היהודים למדינה משלהם לרוץ לכנסת(בל"ד ורע"צ-תע"ל) אין שום מניעה מזה שישראל ביתנו תהיה בממשלה, דרך אגב בנושאים מדיניים המפלגה הזאת יותר מתונה מהליכוד, הרבה יותר גרועים מליברמן הם האיחוד הלאומי - זו מפלגה כהניסטית לחלוטין.

ועם כל ההגינות

המצע של המפלגות הערביות גרוע ומטריד הרבה יותר מהמצע של ליברמן או כל התבטאות של ליברמן ומרצ שתקה...עוד סיבה מדוע היא 3 מנדטים.

Fleddermaus

New member
מסכים איתך לגבי האיחוד הלאומי

אבל הייצוג שלהם בכנסת פחות משמעותי מזה של ליברמן, ופה מקור המחאה. כמובן שאנו נגעלים מהמפלגה שהפכה את העבריינים מרזל ובן-גביר ליועצים פרלמנטריים, אך לשמחתנו הרבה הם, בדומה למרצ, לא יהוו כח משמעותי וכנראה שלא יהיו בממשלה (אינשאללה). יש לך דוגמה למצע מסוכן של מפלגה ערבית? אין בהן אלמנטיים אנטי-דמוקרטיים כמו במצע של ישראל ביתנו, ואנטי-דמוקרטיה מפחידה אותי הרבה יותר מאנטי-ציונות.

מתכNET

New member
אתה לא מצליח להפרד מהססמאות מה?

מה בדיוק אנטי דמוקרטי במצע של ישראל ביתינו? למה חבר כנסת יכול להשבע ואזרח לא? ממה אתם כל כך מפחדים? אולי שיתברר שערביי ישראל באמת לא נאמנים? העובדה שאנטי ציונות מפחידה אותך פחות היא הבעיה,ברגע שלא תהיה פה מדינה יהודית לא תהיה פה דמוקרטיה ,ולפני שתאשים אותי בגזענות,האם תוכל להביא דוגמא של מדינה ערבית דמוקרטית שהיית מוכן לגור בה?

צול1

New member
תורכיה? לבנון?

לבנון היא מדינה לא פחות דמוקרטית מישראל. ומתנגדי החיזבאללה הם רבים ומתקיימות עצרות תמיכה בממשלה ונגד החיזבאללה מדי שבוע. ובלי שום קשר לזה- היא מעין גן עדן עלי האדמות. למה חבר כנסת יכול להשבע ואזרח לא? משום שזה התפקיד שלו. מה אתה רוצה? שישלחו למיליון וחצי תושבים טופס נאמנות לחתום עליו? עצם המחשבה מעלה בי גועל נפש, תראה לי מדינה שעושה דבר כזה. ליברמן פאשיסט. נקודה.

מתכNET

New member
ממתי תורכיה היא מדינת ערבית?

מה מלמדים אותכם שם במרצ?!? לטעון שלבנון היא דמוקרטיה זו פשוט אווילות.אם לבנון היא דמוקרטית אז על מה כל הביקורת שאתה משית על ישראל!? תנסה להניף דגל של ישראל בלבנון,נראהאיך יקבלו אותך ה"דמוקרטים" נניח שישלחו טופס,מה הבעיהעם זה? למה לחתום על טופס פרטים במשטרה או בגוף ציבורי אחר ולהתחייב שאתה דובר אמת זה בסדר? מה כל כך מפריע לכם בהצהרת נאמנות?!?!? ממש לא ברור!!!

Fleddermaus

New member
הצבת המדינה מעל האזרח היא התגלמות הפאשיזם

המדינה קיימת בשביל האזרחים, כן, גםהערבים שבהם, ולא להיפך. ככה זה בדמוקרטיה. כל אזרח יכול לקחת חלק, גם אזרח שאינו מוכן להיות נאמן למדינה. בפאשיזם האזרח קיים בשביל המדינה, וזו בדיוק המדינה שליברמן מעוניין ליצור.

מתכNET

New member
אתם במרצ מתקשים להתעלות מעל לססמאות וחבל כי

יש לכם פוטנציאל גבוה. זה לא כך כך פשוט,המציאות יותר מורכבת ממה שאתה מנסה לתאר. בוודאי שמת לב שאני לא נחרץ כמותכם,אני דוגל בפשרה,מן הטעם הפשוט שאני חושב שבני אנוש לא יכולים לקיים משפט צדק,,בעיניין זה אני חושב שצריכים להיות יחסי גומלין בין המדינה ואזרחיה על מנת שהמדינה תוכל לספק לאזרחיה את השירותים שהאזרחים מצפים ממנה,לא פאשיזם ולא איש הישר בעיניו יעשה. אני מעריך שליברמן רואה בפעילותם של חלק מערביי ישראל פגיעה חמורה במדינה שבסופו של דבר תגרום לכך שהמדינה לא תוכל לספק לאזרח את השירותים הנדרשים. על מנת להבין את העניין לעומקו,נסה לתאר מדינה שאוכלוסייתה מונה רק 2 אזרחים,האחד יצרן,עובד,שומר חוק,משלם מיסים והשני,מתבטל,פורע חוק,משתמט מתשלום מיסים,האם במצב זה המדינה תוכל לספק לבטלן את השירותים הנדרשים? האם בכלל מגיע לו?! האם בגלל שהמדינה נועדה לשרת את אזרחיה,האדם היצרן צריך להיות משועבד לבטלן?! *זון רק דוגמא כמובן אין הכוונה לרמוז שערבים מתבטלים,פורעי חוק וכולי. --------------------------------------------------------------------------------------------- למען הסר ספק,הצבעתי למפלגת העבודה.

הכל תלוי בסיטוציה, הכל תלוי במקרה

צריך לשמור על איזון, ברור שהמדינה קיימת בשביל האזרחים אך לעיתים האזרח צריך להיות למען המדינה כדי המדינה תמשיך להתקיים, שוב פעם, איזון. אם צריך שכדי שהמדינה תהיה בשביל האזרח צריך לתת למדינה, להקריב, להיות קצת "בשביל המדינה" אז זה מה שצריך להיות וזה בסדר ואסור למהר לקפוץ למסקנות, ישר להגיד "פאשיזם".

למעלה