מאוהבת בו...

מאוהבת בו...

שלום לכולם אני ג+3 בת 30 לפני 9 חודשים הכרתי בחור מקסים רווק בן 30 הכל התחיל מבחינתי בתור סטוץ עד שלאט לאט התברר לי שהתאהבתי בו והוא בי.. עברנו הרבה מכושלים המשפחה שלו סירבה לקבל אותי בגלל הג+3 הוא נלחם בהם ובכל מי שניסה להפריע מצד שני הגרוש שלי גם עשה בעיות ולא נשברנו כי הרגשנו שיש פה אהבת אמת ואנחנו לא מוכנים לוותר על זה אנחנו לא גרים אקרוב ולא נפגשנו הרבה ומהמעט שנפגשנו מצינו כל רגי חוץ מזה שהיינו 24 שעות בפון הגענו למצב שכבר היינו אמורים לגור יחד ושוב הכל התפקשש ושוב כל המלחמות והלחץ מצד משפחתו לא פוסקים.. והוא הסתיר המון כדי שלא אפגע ספג הכל לעצמו.. בחודש האחרון כמעט ולא נפגשנו הוא נקלע לבעיות שהוא חייב לסיים אותן ואז יבוא לגור קרוב אלי זה גורם לנו להרבה מריבות וויכוחים אתמול צרחנו אחד על השני בפון ונראה לי שפגעתי בו הרבה מה אני עושה עזרה דחוףףף אני מאוהבת בו קשותתתתתתתת

את בטוחה שאת

בת 30? כי זה ממש לא נשמע ככה... "ונראה לי שפגעתי בו הרבה מה אני עושה עזרה דחוףףף אני מאוהבת בו קשותתתתתתתת" = זה משפט שבד"כ כותבת ילדה בת 16-17.

מאוהבתתת

צודקת משפט של בת 16 אבל זו האמת מאוהבת בו מבינה שזה קשר מלא תסבוכות אבל מאוהבת באמת

מה אני עושה?

שפכתי את ליבי אבל כנראה זה לא מעניין אף אחד אולי דיברתי כמו בת 16 כפי שנתנה תגובה פה דמעה חמה אבל זה המצב מסתבר אני באמת אוהבת ומאוהבת בו ולא יודעת מה לעשות מצד אחד כואב לי עליו ועל משפחתו ומצד שני אנחנו באמת אוהבים אני תמיד פוגעת בו כדי להרחיק אותו ממני אבל זה לא קורה ולא שאני רוצה להרחיק אותו ממני פשוט חושבת עליו ורק מאהבה מבינה ויודעת את כל הגיהנום שהוא עובר שם כרגע יומיים שלא דיברנו כמו שאמרתי רבנו בפון ופגעתי בו אמרתי מילים קשות מה אני עושה תעזרו לי בבקשה!

אין הרבה מה לעשות מלבד...

להתקשר, לדבר כמו ילדה גדולה ולהתנצל אם פגעת בו, ולהתחיל לשקם את מערכת היחסים שלך...ולנסות להציל אותה, אם עדיין זה אפשרי.

זה אפשרי אבל....

הבעיה שהכל תקוע בכל המערכת היחסים הזו יש לו הרבה בעיות עם המשפחה שלו בקשר לקשר שלנו למרות שהוא לא מוכן לוותר עליו אבל מצד שני אני אומרת אולי ככה צריך להיות גם אם קשה לי להתגבר על זה למרות האהבה רק לטובתו למרות שאני יודעת שאם אני לא אתקשר הוא יכבד אותי ולא יציק עד שאפנה אליו הוא בן אדם מיוחד במינו ואני יודעת שכרגע הוא סובל מאוד.. סליחה אם אני משגעת אותך אבל חייבת ייעוץ ותודה על ההבנה מדובר פה על אהבה מיוחדת.. ואם תרשי לי אשמח לשתף אותך בסיפור במלואו ואז תביני יותר תודה ובוקר טוב המיסתורית9

מה לעשות?

להפסיק לנהל שיחות כאלה בטלפון. כשרואים שהמצב של השיחה מתדרדר, ללכת לפגוש אותו פנים אל פנים, כן, אפילו אם זה בשביל לריב. לקבוע זמן לשיחה שלא נובעת מהחיכוכים. שיחה מתוכננת בה אתם בודקים מה המצב של הדברים ביניכם. תשאלי אותו מה הוא רוצה ואיך הוא רואה את הקשר שלכם.

אל קרן אור של החיים..

תביני שזה בחור שאת לא יכולה לריב איתו אפילו הוא מסכים עם כל מה שאגיד ומוכן להכל רק בכדי שלא נריב הוא עייף כבר מכל החיכוכים גם ממני גם ממשפחתו אני יודעת מה הוא רוצה בקשר הזה זה ברור לשנינו אמר לי מליון פעם או את או כלום אם תחליטי שאת לא רוצה אותי לא אפריע לך אכבד אותך אבל תדעי שלי לא תהיה אחרת מלבדך אז תביני באיזה מצב אני ואוהבת אותו לא אשקר

תגובה

התנצלי בפניו והשתדלי להיות יותר שקטה ועדינה אתו וגם לעשות לו דברים טובים ונעימים לפיסו. השתדלו להתחשב זה במצב של זה ולא לכעוס. בנו את הקשר לאט ואל תמהרו, ובעתיד תוכלו לעבור למצב נוח יותר. זכרו שאת בקשר אתו ולא עם המשפחה. אם המשפחה מתנגדת, אינך מוכרחה להיות בקשר אתם אלא רק להיות מנומסת אליהם. לכן השתדלי להפגש ולדבר יותר אתו ולא עם משפחתו וכך לא להתלות בה. השתדלו להתרכז יותר במה שטוב לכם בקשר, באהבה ובדברים הטובים שאתם עושים זה לזה, ובשאלה איך להשקיע בו ולקדמו רגשית, ופחות במה שקורה מסביב ומקשה עליו טכנית.

זה מה שאני משתדלת לעשות אבל...

תבין שהמשפחה שלו מתנהגת אליו בזילזול מכאיבים לו מדברים לא יפה וכל זאת על מנת להרחיק אותו ממני הם ממש במצב של ברוגז איתו כאילו תבחר או היא או אנחנו והוא בן אדם מקסים וטוב לב ולא מספר לי כלום סופג הכל לבד וכל זאת על מנת שלא אפגע אבל מצד שני אני לא יכולה לשבת מהצד ולראות איך משפילים אותו ומתנהגים אליו בצורה כזו הסיפור שלי ושלו מאוד מורכב שמתפרש על 9 חודשים ארוכים...

אם כך

נסי לעודדו להגיב בתקיפות למשפחתו ולהשתיקם. שיגיד להם שאינם בסדר שמעירים לו ושונאים אותך, ושאינו מרשה להם להתערב. באמת חוצפה מצדם. אינו צריך לבחור בינם לבינך, שניהם חשובים והרוצה להשאר אתו ישאר. כדאי גם שישמור רחוק מסוים ממשפחתו. אמנם ישתדל לשמור קשר טוב אתם כדי לא לפרק את הקרבה המשפחתית, אבל גם יהיה עצמאי ולא תלוי בהם ולא יסתכסך אתם יותר מדי, אלא ישקיע יותר בקרבה אתך. לא רצוי לשקר, אבל אין סבה שישתפם בקשר אתך. יגיד להם שלא רוצה לשתף ושהוא גאה בקשר אתך.

תודה לך..

אבל זה מה שאני עושה וזה מה שהוא אומר שירדו ממנו הוא החליט מה שהוא רוצה וההחלטה שלו זו אני באם יקבלו ואם לא אבל הם ממשכים בשלהם מנסים לשבור אותו בכל דרך שזה גפ גורם לוויכוחים ומריבות בנינו כרגע אנחנו במצב של מתק מוחלט של יומים שזה לא קרה מעולם ואני יודעת שדיברתי לא יפה וצרחתי עליו בפון והוא הבין מזה וטוען שחיפשתי את זה וחושב אני רוצה לסיים את הקשר למרות שלא לזאת התכוונתי אני יודעת שהוא מצפה שאתקשר אבל העברתי לו מסר לפני יומיים בלילה ששרבנו בפון שאני אוהבת ומחכה לו ואם הוא עדיין רוצה אותי שיודע לי מה נראה כדאי לעשות תבין יש פה אהבה גדולה ואני יודעת שהוא סובל כרגע וכואב לי עם המצב הזה..

לא

אל תצעקי עליו, מספיק הוא סובל מהם לא צריך עוד. עדיף שיצעק עליהם, אם כבר. אם אינו רוצה להתגונן מפניהם, נסי לפחות לעודדו ולהשכיח ממנו את הרעתם בכך שתהיי טובה ונעימה אליו בתוך הקשר. אל תפרדו, אלא השארו בכל-זאת והשתדלו להתרחק מהמציקים ולא לשתפם בקשר.

אמת מרה וכואבת

לאורך זמן, יש סיכוי נמוך שיש לקשר הזה היתכנות כלשהי. יש כאן סתירה רצינית בינך לבין משפחתו של הבחור. בדרך כלל, במקרים כאלה, צריכים לבחור בחירה של "שחור או לבן". ולכן, אלא אם כן הבחור יצליח לגרום למשפחה שלו לקבל אותה (לדעתי, אם זה לא קרה עד עכשיו, זה כבר לא יקרה. החרא יישאר ואלי יווצר נתק בינו לבינם), מוטב לכם להיפרד. אתם עדיין אוהבים ויש לכם טעם מתוק בפה, עדיין לא נגרם נזק שאי אפשר לתקן או שהעלות של תיקונו יקרה מאוד מאוד מאוד (אני מתרשם שנגרם נזק, שיש כאב, אבל שזה עדיין לא הגרוע ביותר). היפרדו. תנו לעצמכם צ'אנס להתאושש ולהמשיך בעוד שנה - שנתיים לקשר אחר שיהיה מתאים יותר עבור כל אחד מכם בנפרד. אל תשכחי שיש לך 3 ילדים שאת מחויבת אליהם. את גם אמא, ואת צריכה לעשות גם את החשבון שלהם. אני יודע שכואב לקרוא כאלה דברים. זה מזעזע ואפילו מחלל. אבל, זאת האמת, כפי שאני רואה אותה. למרות כל מה שכתבתי, אאחל לכם המון הצלחה ואכתוב שאשמח אם אתבדה. זה מתחיל להיות אחד התחביבים האהובים עלי.

אכן כואבת..

תבין שהוא בחר ואני הבחירה וגם משפחתו יודעת את זה ולכן מנסים הם בכל דרך להרוס עוד ועוד תראה אנחנו לא גרים קרוב הוא נמצא בעיר שלו וחייב להיות שם למשך עוד חודשיים לפחות בכדי לסיים את ההתחייבויות שלו שם ואז הוא יבוא לגור באיזור שלי ואז אני מקווה כל הבלאגן הזה יפסק. אבל כרגע אנחנו נמצאים המצב של נתק מוחלט במשך יומיים שזה לא קרה מעולם צרחתי עליו בפון ואמרתי דברים קשים אני יודעת שהוא נפגע אבל הייתי חייבת להגיד הכל לא יכולתי לשמור בלב אני יודעת שהוא מצפה שאתקשר אבל לאאא באותו לילה שרבנו שלחתי לו הודעה ואמרתי לו שאני אוהבת ומחכה רק לו ולא ממשיכה הלאה ואם הוא רוצה שיודיע לי... מה לעשות תייעץ לי אנא ממך אני יודעת שהוא סובל כרגע מכל המצב הזה...

תתקשרי אליו

תדברי איתו. אני לא כ"כ מבינה מה את מצפה שנגיד לך. פשוט תתקשרי אליו.

את דעתי כבר כתבתי. בסופו של דבר,

רק את מחליטה. קודם כל, חשוב שתביני באיזו מציאות את נמצאת. את נמצאת במציאות בה יש מאבק בין הבחור למשפחתו. המאבק הזה הוא על זכותו של הבחור להכיר בחורה מסוימת (את) ועל עקרונות נוספים במערכת היחסים של הבחור בינו לבין משפחתו. מה החלק שלך במאבק הזה? למה הוא פרץ? דבר שני, השאלה הכי גדולה בעצם, מעבר לעניין הרגשות, היא האם יש לקשר הזה סיכוי להצליח? האם בקשר שכל הזמן יש בו מתח וחיכוכים ותסכול גובר אצל שני הצדדים ועצב יש סיכוי להצליח? האם במצב בו התפתחה מריבה כל כך גדולה יש סיכוי להגיע למצב של שלום בין הצדדים, כך שהם באמת יקבלו אותך ואת תקבלי אותם ושאף אחד לא ירגיש סבל בחברת השני, או שנאה סמויה? מה דעתך? מה את היית מייעצת לבחורה כזאת? יודעת מה? בואי נעשה תרגיל חשיבה. כתבי מה היית רוצה שיקרה, מה את מרגישה. מצד שני, כתבי מה היית מייצעת לבחורה אחרת במצב כמו שלך לעשות.

המאבק שלי..

כל המאבק הזה בין משפחתו החל בזה שאמשלו שמעה שהוא יוצא איתי ואני ג+3 והיא לא קיבלה את זה בשום אופן אמרה לו שלא מפריעה לה שאנ ג אבל ה3 ילדים מפריע וקשה לה לקבל את זה שבנה יצא עם ג+3 למרות כל הסבריו ותחנוניו ושהוא סיפר לה כמה הוא אוהב אותי לא עזרו והיא הגיעה למצב שהיא דיברה איתי בפון 2 וביקשה שניפרד והבטחתי לה כי כאב לי לשמוע אותה בוכה בפון הרי גם אני אמא.. ונפרדנו והוא היה מתקשר ובוכה והיה מגיע אלי בהפתעה והרי גם אני הייתי אוהבת אותו אז הייתי נשברת... ובשיחה האחרונה שלי ושלה הסברתי לה הכלללללל והיא אמרה שהיא מבינה שהוא זה שבא ולא רוצה לעצור את הקשר בנינו... היה שלב שכל משפחתו התערבה ואז יום בהיר אחד היא התקשרה אלי ואמרה שהיא מוכנה שננסה עם כל הקושי שבעניין שקשה לה עם זה אבל זה שוב החזיק רק יומיים והיא שוב התהפכה...והיה שוב מצב שהיא רצתה לבחון לראות מי אני וביקשה מאחותה להזמין אותי אליה לקפה הבנתי שזה משחק מכור אבל זרמתי איתו... ואותו משחק היה שהיא הזמינה אותי אליה ודיברנו ושפכתי לה את הלב והסברתי לה כמה אני אוהבת את בנה ומבטיחה לה שהוא יהיה מאושר והיא היתה נחמדה מאוד והסכימה מה שהתברר אחרי זה כצביעות ושוב היא התהפכה לה.. ומאז אמרתי לו שאני לא מוכנה לשום קשר עם אף אחד מהם רק הוא נטו. וכן אנו אוהבים מאוד מסתדרים מצויין ויודעים שהקשר הזה יצליח.

אני מתרשם

שהקשר הזה נמשך כבר כמה זמן וסובל כל פעם מעליות ומורדות, מבלי שהבעייה נפתרת. לפי התרשמותי ומניסיוני האישי, לצערי, לא נשמע שזה הולך להסתדר. עם כל הכאב שבדבר לפעמים צריך לדעת להרפות ולוותר. מכאן ואילך, ההחלטה היא שלך. המון בהצלחה. רועי.

למעלה