מאוהבים בשקרים

lightflake

New member
מאוהבים בשקרים

אנחנו
מאוהבים בשקר
שאנחנו מאמינים שהוא
אנחנו

מודטחדש

New member
איך אתה מבין

את מה שכתבת? מהו השקר ומה האמת? האם די להבין את האמת או שצריך לחיות אותה באופן מעשי? אשמח לשמוע זאת ממך.

lightflake

New member
...The Tao that can be told is not the eternal Tao

לא משהו שניתן לתפוש שכלית

מודטחדש

New member
אם זה לא

משהו שניתן לתפוש שכלית, למה לכתוב את זה מהרמה השכלית ואל הרמה השכלית של הקוראים? באיזו רמה אתה חווית את זה? אני שואל לא כדי להציק. אני שואל כי אני אוהב את רמת ההבנה שלך של הדברים ואשמח אם תענה לא רק כדי לצאת "ידי חובה" ולענות.

lightflake

New member
אה.. אתה יוצא מהנחה שהכתוב הוא רק ברמה התיאוריתית

אז תבדוק את זה גם ברמה אחרת, כלומר, נסה למצוא את מה שהכתוב מצביע עליו, בתוכך, האם אתה יכול לזהות את ההיאחזות הזו בדימוי שלך לגבי עצמך? איפה שבו אתה כרגע מאוהב בשקר ולא מוכן להרפות ממנו? הרי הטרנסדנטאלי נמצא כל הזמן, לא רק ב20 דקות מנטרה ביום... אז למה הוא מוסתר עבורך בשאר היממה?
מצא את זה ואז תגיד לי אם זה רק ברמה תיאוריתית... הרי זה אתה שיקבע באיזו רמה אתה חווה את הדברים שעליהם הכתוב מצביע...

מודטחדש

New member
יפה מה שאתה כותב

זו התעלומה הגדולה ביותר של היקום. איך אפשר לסגור אוקיאנוס שלם בתוך טיפה. איך שאתה מתסכל על הנזיר שעובר לידך, כל התודעה שלך היא הנזיר ולא הטרנסנדנטלי או המוחלט. זו העצמה האדירה של הבערות. שהשקר חזק יותר מהאמת. זה שאנחנו מבינים את זה, זה עדיין לא מקרב אותנו לחיות אמת אפילו לא בצעד אחד. כי יש לחיים בשקר סיבה. יש משהו שמונע מאתנו לחיות את האמת. אלה הם המתחים שלנו (או במלה אולי יותר מובנת - הסמסקרות). ההבנה (וההתנסות) שלי היא שבלי סילוקם של אלה, אי אפשר לחיות אמת, אלא רק להבין שהאמת קיימת. אני חושב שטוב שתבין - הטרנסנדנטלי לא נמצא 20 דקות בזמן המדיטציה בלבד. הוא נכנס יותר ויותר ליום הפעילות. בהתחלה לכמה דקות כש-"יוצאים" מהמדיטציה. אח"כ בתוך יום הפעילות. יותר ויותר. כשאתה מתחיל לחוות את הטרנסנדנטלי בזמן השינה בלילה יותר ויותר, אתה כבר מאוד קרוב לאמת. כשזה מלווה אותך 24/7, רק אז אתה חי את האמת. ממה שאתה כותב, יש לך המון הבנה בנושא, חסרה לך ההתנסות - גם 20 דקות של פעמיים ביום. אדם שאומר לעצמו "כעת אני חי את הכאן והעכשיו, אני חי את האמת" אלה רק מלים, זה איננו אפילו משהו שמתקרב לאמת. זה פשוט MOOD MAKING. כמו שכתב אחרי המדיטציה המשותפת ביום ראשון מישהו, שהוא חווה את האמת בשרותים, הוא היה רק עם ה... שלו ביד, לא עם האמת. ההבדל שבין הבנה אינטלקטואלית לבין חיים של ממש.

מודטחדש

New member
חייב. חייב!

היו מספיקות לך 10 שניות של מדיטציה טרנסנדנטלית, כדי לחוות את מה שכתבתי. ההבדל בין הבנה לבין התנסות.

lightflake

New member
לא חייב אבל גם מעדיף שלא

מה שבא והולך - הוא לא אמיתי
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
שוב, השאלה שלי

מה אתה מתנסה בו שאינו שקר, שהוא אמתי? שלעולם לא "הולך"? שכל הזמן נשאר אותו הדבר? האם כל ההוויה שלך 24 שעות ביממה ו-7 ימים בשבוע - כל השבועות, נשארת משהו שאינו "הולך"? למשל - האם אתה חושב מחשבות? האם המחשבות האלו בדיוק אותו הדבר כל הזמן? האם אתה מרגיש תחושות? האם אלה כל הזמן אותו הדבר? האם מה שאתה רואה זה אותו הדבר, ברמה של החושים שלך?

מודטחדש

New member
אז זהו שלא!!!

סאט צ'יט אנאנדה. איך אתה מבין את זה? הדרך היחידה לחוות אנאנדה היא דרך הצ'יט - הדרך התודעה. אנאנדה היא לא משהו שמשתנה. היא משהו שנחווה.

lightflake

New member
מאיפה אתה יודע? אתה חווה את זה כל הזמן ללא שינוי?

או שזאת רק התיאוריה שלמדת ?

מודטחדש

New member
ראשית, שאלתי אותך שאלה

ולא ענית לי. ב. כן! כשאני חווה את זה, זה בלי שום שינוי. בהתחלה לשברירי שנייה. אח"כ ליותר ויותר זמן. כיום זה מלווה חלק גדול מהיום והלילה שלי. ה-"
רק התיאוריה שלמדתי
", מתחילה להתפתח בכיוון שאותו "למדתי". עדיין לא מוגשמת בצורה מלאה, אבל יותר ויותר הולכת לכיוון הנכון. זה נותן לי את התעוזה להאמין שיגיע יום אחד בו זה יהיה "
לכל הזמן ללא שינוי
". כעת, חזרה לשאלה שלי. מה עבורך זה סאט צ'יט אנאנדה?

lightflake

New member

למעלה