מאוד רוצה לדעת על

מאוד רוצה לדעת על ../images/Emo132.gif

כל מי שטופלה או מטופלת בהורמון גדילה מוזמנת לספר לנו על זה. שלי גילו את התסמונת לא היתה אפשרות כזאת מי מטפל בהורמון גדילה ? איזה מעקב ? תחושות ? דרומית

היי דרומית יקירתי

אני רוצה לשתף פה את הבנות ולהגיד שאני הייתי בת 5 לפני16 שנה התחילו בדיוק את הטיפול בהורמון גדילה אני הייתי הראשונה שקיבלה , אני לא ממש זוכרת כנראה הדחקתי אבל זה היה כרוך בלהיות מאושפזת כי עשו כל מיני בדיקות , והגענו מלא לבית החולים והיה מתיש , גם לי וגם להורים . לגבי התחושות אני יכולה להגיד שבתקופה שלי לא היה את מזרקי העט שזה בהרבה פחות כואב אלא מזרקים של זריקה אמיתית ובהתחלה כל זריקה היתה מלווה בבכי ושהייתי יותר גדולה , הייתי בוכה בלב אבל הייתי עושה שרירים וזה היה מגביר את הכאב , קיצר לא נעים בכלל , אבל בדיעבד אני מודה לרופאים שהכניסו את זה לארץ כי זה עזר לי לגדול לפחות בעוד 5 , 7 סנטימטר, וזהו גם הזמן להודות להוריי המקסימים שהזריקו לי ואחרי כל זריקה חיבקו וליטפו ועשו ממני הגיבורה של החיים ומכאן אני שולחת מסר להורים של בנות קטנו שמקבלות הורמון גדילה , תחזקו , תחבקו תתמכו כמה שאפשר לילה טוב דלית

barbushi

New member
אלון

היי אלון .כיף לראות פה בן.(ואולי גם נשאל אותך כמה שאלות בתור בן-ולראות את נקודת המבט שלך!) בכל מקרה האם אני יכולה לשאול-אם אתה נמוך?גבוה ?

אלון711

New member
אני 184 ס"מ.

אבל שמעתי על התסמונת ובמקביל יש לי ידידה שאומנם לא סובלת להערכתי מהתסמונת אך היא טופלה בהורמון גדילה בצעירותה( כיום היא בערך 150 -כלומר:ההורמון לא ממש עזר לה).והיא סיפרה לי שלהורמון יש מגוון רחב של תופעות לוואי שליליות ובכלל זה התבגרות מוקדמת מאוד וזה ממש קריטי כי תראו לעצמכם ילדה בת 9 עם מחזור,שדיים וכו'.....
בכל מקרה ברצוני לשאול האם בחורות עם התסמונת יכולות מבייצות ויכולות להיכנס להריון או לא? אני יודע שהתסמונת נובעת מחוסר בכרומוזום X אחד שנובע מבעייה במיוזה אצל ההורים בזמן יצירת הגמטות....

אתה מאוד גבוה ../images/Emo6.gif

זה בהומור כמובן . לשאלתך רוב הנשים עם התסמונת לא יכולות להביא ילדים. יש אחוז קטן מאוד שנקרא מוזאיקה ואז יש פעילות מסויימת של השחלות. גם זה זמני ואז כמובן יש מצב להריון טבעי. אישית אני מכירה בחורה כזאת. עקב חוסר הכרומוזום כידוע לך גורם לחוסר הפוריות. למה הידידה שלך טופלה בהורמון גדילה? איזה תופעות לוואי? שמחתי לענות לך על שאלתך ואם אתה רוצה אני פה לעוד מידע דרומית

אלון711

New member
היי

הידידה שלי כנראה הגן שאחראי לייצור הורמון הגדילה היה פגום ולכן בילדותה היא טופלה בהורמון גדילה,מה שגרם לה להתבגרות מינית מואצת מאוד בגיל מאוד צעיר והדבר גרם לה לעוגמת נפש..וגם כיום יש לה חזה נורא נורא לא פרופורציונלי לגוף (כלומר:ענקי ביותר בעוד שהיא ממש קטנטנה וזה גם גרם לה לפצעי בגרות ההורמון גדילה וגם,כאמור, לא במיוחד עזר כי היום היא מטר וחצי לערך....) בכל מקרה לא הבנתי לגבי התסמונת טרנר: האם בחורות עם התסמונת מבייצות או שבכלל אין ייצור ביציות ואין ווסת?האם ע"י השתלה של ביצית מאישה אחרת (תרומת ביציות) יש מצב להריון? סליחה על השאלות על הפולשניות אבל לעניות דעתי ככל שיודעים יותר אז גם מידת הבורות והפרמיטיביות באוכלוסייה יורדת? כמו כן-האם כל בנות עם התסמונת הן בעלות קומה נמוכה? תודה שאת טורחת לענות את נחמדה

לאלון

יש בנות שמקבלות מחזור רגיל וזה יכול להיפסק בכל רגע מה שנקרא מוזאיקה ורוב הבנות לא מקבלות מחזור רגיל ויכולות ללדת כמו שאתה אומר רק מתרומת בייצית. רוב הבנות נמוכות ילדות עם תסמונת מקבלות הורמון גדילה אף על פי שאין חוסר בהורמון גדילה וזה יכול לעלות את הגובה בין 5 עד 10 סנטימטר

לאלון

יש בנות שמקבלות מחזור רגיל וזה יכול להיפסק בכל רגע מה שנקרא מוזאיקה ורוב הבנות לא מקבלות מחזור רגיל ויכולות ללדת כמו שאתה אומר רק מתרומת בייצית. רוב הבנות נמוכות ילדות עם תסמונת מקבלות הורמון גדילה אף על פי שאין חוסר בהורמון גדילה וזה יכול לעלות את הגובה בין 5 עד 10 סנטימטר. אם אתה רוצה עוד מידע בכיף תשאל ונענה ברצון

אלון711

New member
אם אין חוסר בהורמון גדילה אז הקומה

הנמוכה נובעת ממחסור בהורמונים "נשיים" כדוגמת אסטרוגן,אלה אינם מופרשים בבנות הלוקות בתסמונת בגלל התפתחות שחלתית ירודה?

שוב שלום

אני בכייף אשמח לענות לך. אז כמו שכבר כתבתי אין ביציות ואין ווסת. אישה עם התסמונת טרנר אין לה שחלות בכלל. כיום באמת עם תרומת ביצית יש מצב להריון ויש הרבה נשים כאלה. מקווה שעניתי לך.

rachel or

New member
הי אלון

אינני יודעת מה הסיפור של הידידה שלך אבל לטרנריות ב99% אין מחזור ללא התערבות תרופתית עקב חוסר בביציות לכן ניתן לטפל בנו בהורמון גדילה עד גיל מבוגר יחסית 13.5 ורק אז לטפל בהתפתחות המינית למעשה הרופאים מעקבים בכוונה את זה כי התפתחות מינית בבנות למעשה גורמת לסיום הגדילה ורוצים להרויח עוד סנטימטר - וגם אינני בטוחה בקשר שביו התבגרות מוקדמת לקבלת הורמון גדילה אבל אני לא רופאה. לגבי הריון אני סימתי כעט חודש שני אמנם לא נכנסתי להריון באופן טבעי אלה בעקבות תרומת ביצית אבל יש לצין כי סיכויי ההצלחה מתרומת ביצית הרבה יותר גדולות מנשים אחרות שזקוקות לIVF אומנם צריך לראות שהכל תקין ואין בעיות נוספות (שלרוב אין) וכמובן שהדבר תלוי בגיל אינו דומה 25 ל- 30 ל-35 ל-40 ול-45 למרות שבדרך זו גם נשים בנות 60 באופן עקרוני יכולות להכנס להריון.

אלון711

New member
../images/Emo13.gifקודם כל מזל טוב על ההריון

אני ממש לא מבין מה הכוונה בדברייך:"ז לטפל בהתפתחות המינית "---האם אתן מקבלות טיפול אשר גורם לך לבייץ ולקבל מחזור בסופו של דבר.ואם לא-אז איזה מין טיפול אתם מקבלות?הורמונים בלבד כמו אסטרוגן ופרולקטין או שאתם מקבלים טיפול מסוג אחר שמפעיל את השחלות וגורם לביוץ מסודר?

היי אלון

רני רוצה לעשות לך סדר בראש , קודם כל , לבת תסמונת טרנר יש חוסר בכרומוזום x , מה שאומר שבילדות שאנו אמורים לגבוהה אין לנו את הורמון הגדילה ,( הורמון שכמובן מופרש עד גיל 18 בזמן שאנו ישנים ) לכן אנו מטופלות בערך מגיל 5 עד גיל 13 , שגיל העצמות שלנו (בנות הטרנר) הגיע בעצם לשיאו בהורמון הגדילה על ידי זריקות שכמובן אין להם שום השפעה ולו המזערית על ההתבגרות המינית. שלב ששני - מכיוון שבגיל 12 -13 אמור להיות מופרש באופן טבעי הורמון האסטרוגן והפרוגסטרון שאחראים על ההתפתחות המינית בגיל זה ואצלינו הוא לא מופרש אז מפסיקים את הטיפול של הורמון הגדילה ונותנים את ההורמונים האלה באופן מלאכותי ע"י כדורים . וכך אנו מתפתחות מינית וכמובן , נהיות אישה לכל דבר זהו מכווה שעשיתי לך סדר בראש ונתתי חומר למחשבה

rachel or

New member
מקבלים את אותם גלולות למניעת הריון

שלמעשה מונעים ביוץ וע"י כך מונעים הריון למעשה בגלל שאין ביציות אין ביוץ , הכדורים מאפשרים קבלת מחזור ולהתפתחות תקינה וגם מונעות את תופעות גיל במעבר העיקרי שבניהם דילול עצם לכן מתחילם לקחת אותם רק בגיל מאוחר יותר לאחר שהבת סימה בצורה אופטימלית לגבוהה קח שיש מחזור והורמונים בגוף אבל לא תפקוד של ביוץ ושחלות

אלון711

New member
איך בדיוק יש ביוץ אם אין מחזור

הרי החזור (ווסת) היא הדימום המתקבל בתום הביוץ,במידה שאין כניסה להריון, כמובן.

נכון אבל השימוש הוא למטרה אחרת

היות שאין בגוף את ההורמונים הנשיים שמורפשים מה שחלות אז יש צורך לקחת אותם באופן מלאכותי. דרך כדורים. זה בעצם המטרה של ההורמונים. זה גורם התפחתחות נשית וגם בין היתר לדימום. מקווה שעניתי לך דרומית

למעלה