מאוד מוזרררר

Ibiza1800

New member
מאוד מוזרררר

http://lamed.dapim.co.il/test.php3?session=1223990&id=20 שימו לב נתקלתי בשאלה הזאת ואני לא מבין מה בעצם באים לשאול אותי אגב תשובה א' היא נכונה אבל למה?

be_roo

New member
שואלים אותך איזה מארבעת הסימונים

שקול ושווה ערך לסימון המוכר של קו קטעים (מקווקו). והתשובה הנכונה היא 1. לעיתים במקום לצייר קטעים לבנים על הכביש, נועצים בו מעין "כפתורים". היתרון שלהם הוא שהם אינם נמחקים, הם מבריקים בלילה, והם בולטים מעט מהכביש ואם עולים עליהם עם הגלגל אז מרגישים רעידות ויודעים לחזור למרכז הכביש. והמשמעות שלהם מבחינת החוק זהה לזו של קו מקווקו.

driver2b

New member
התשובה אינה נכונה

התשובה בפירוש אינה נכונה. "הכפתורים" (תמרור 136) אינם שקולים או זהים מבחינת החוק לקו קטעים - קו מקווקו (תמרור 105). סימון קו קטעים שייך לקבוצת תמרורי הסימון על פני הדרך, בעוד הכפתורים שייכים לקבוצת סימני העזר בדרך ונודעו להדגשה והבלטה. דרור, צוות Driver2b.

be_roo

New member
שוב עניין של סמנטיקה

מבחינת משמעות הם זהים: מדובר בסימון שנועד לתחום את הנתיב הנסיעה והוא מתיר עקיפה. כאשר אדם נוהג ברכב ומבחין בתמרור, אין צורך שהוא ידע לסווג את התמרור בטגוריה המתאימה, אלא רק שיבין את משמעותו וידע ליישם את הוראותיו. לדעת שאחד הוא "סימון" והשני "סימון עזר" זה מצויין למבחן התיאוריה. זה כמו בויכוח של איך אוסרים פניה שמאלה, כאשר יש הבדלים בין הסימונים אך המשמעות מבחינת הנהג היא זהה (לגבי פניה שמאלה בלבד, לא לגבי פנית פרסה).

be_roo

New member
אשאל זאת: במקום בו מופעים

הכפתורים בצורה כזו (לאורך הכביש) ולא קיים סימון אחר (נמחק או שמעולם לא היה), האם פירושם לא כמו זה של קו קטעים?

driver2b

New member
במקרה כזה

מעשית כן, כי תיסע מימין לקו, ואין איסור עקיפה, אך אין מניעה שהכפתורים יופיעו במקומות אחרים ואז לא תהיה להם משמעות של קו מקווקו. פשוט אין להם קשר לקו המקווקו (גם אנו שגינו בזה עד שדוד יכין עבר על חומרי הלימוד שלנו).

driver2b

New member
נכון ולא נכון...

יש הבדל משמעותי בין סימון על פני הדרך, שתפקידו לעיתים כתפקידו של תמרור הוריה (הוא מורה כיצד לנהוג) ובין סימון עזר שכל מטרתו להורות ולהדגיש והוא אינו מורה דבר. הכפתורים אינם מסמנים כיצד לנהוג ואם מותר או אסור לעקוף. אין מניעה שהם יופיעו גם על קו הפרדה רצוף, וכנהג אתה לא מתייחס אליהם כאל סימון המורה משהו. וכמובן שאם מדובר על בחינת התיאוריה אז חשוב להדגיש את ההבדל, כי על דברים כאלו אפשר ליפול. ההתייחסות בהודעתי הקודמת היתה ציטוט של מר דוד יכין - עורך תקנות התעבורה וכותב בחינות התיאוריה של משרד הרישוי, שהוא האוטוריטה בתחום. בכל מקרה תודה על ההתיחסות. דרור, צוות Driver2b.

be_roo

New member
אוקיי. ידוע לי שניתן לי שניתן להציב

את הכפתורים גם כדי למשל להדגיש את סימוני החצים, אך מעולם לא נתקלתי בהם להדגשה של קו הפרדה. בכל מקרה, מאחר והתשובות בשאלה המקורית שבאתר "למד" כללו תאור גרפי של הסימון, הרי שאם מתייחסים לתיאור הספציפי הנ"ל, התשובה היתה נכונה. הכפתורים כלשעצמם אינם מהוים שום סימון, אלא הדרך שבה סודרו.

למעלה