מאוד מודאגת

SSEO4

New member
מאוד מודאגת

הבן שלי בן 9 מאובחן adhd מגיל 6.5 לקח ריטלין 10 מג שעזר לו ואחר כך החלפנו ל20sr בשביל טווח יותר ארוך התרופה הזו הייתה קצת בעייתית ניכר כי לעיתים עזרה ולעיתים לא אנחנו לא ראינו אותו הרבה תחת התרופה משום שהוא נוטל רק בבית ספר אבל ממה שראינו הילד היה שקט מדיי מתקשה בקשרים חברתיים היו לו טיקים התעסקויות בשיער באף חרדות .
החלטתי שבמהלך הקיץ הזה אטפל בנושא.
מבחינה לימודית הילד מגלה קשיים בכתיבה הוא יודע לכתוב אך בערך מכיתה ב הוא מגלה איטריות במשימות כתיבה בהעתקה מהלוח בסיום מבחנים ב״ס התחשב בו ונתן לו הקלות גם בכיתה ב וגם בכיתה ג הפחתות במטלות כתיבה מבחנים עם פחות מלל ועוד וכך במקצועות רבי המלל הוא סהכ הוציא יפים בחשבון עדיין מתקשה ועיקר הקשיים שלו אל מול המורים זה מהירות כתיבת המבחן לדעתי הוא כך גם צבר איזה שהוא פער קטן שאני משתדלת כל הזמן לכסות את זה בבית ועם עוד מורה.
מבחינה חברתית מגלה קשיים הוא כל הזמן טוען שאין לו חברים הוא משחק כדורגל בהפסקות אבל מרגיש שאין לו חברים צמודים יותר הוא לא ילד דחוי מדברים איתו וכזה אבל הוא מרגיש שאין לו חברים יותר קרובים.
היועצת והמנהלת ביקשו ממני להביא איבחון פסיכודידאקטי כדי שיוכלו לתת לו התאמות וגם בשביל הבין קצת את הקשיים שלו.
לקחתי אותו לפסיכולוגית טובה בתחילה עם הריטלין הוא היה ניראה תחת התרופה עדיין לא מרוכז חרד כך היא אמרה אח בלי התרופה הוא לא היה מספיק מרוכז ושיתף פעולה בקיצור היא אמרה לי שלדעתה האיבחון לא אובייקטיבי משום שהוא לא מוזן תרופתית צריך לאזן אותו קודם ואז לחזור איליה אני ביקשתי שננסה עוד פגישה וגם לא היה מוצלח.
לסיכום היא רק השלימה את הצד הפסיכולוגי ואני הלכתי לרופא שהתאים לו תרופה חדשה la30 ניסינו בבית זה נירה בסדר ובינתיים תיאמתם עם הפסיכולוגית למפגש נוסף לעשות נסיון שהיא תבחון אותו עם התרופה החדשה
אני תקועה אני דואגת ומה עם המפגש לא ילך בינתיים שילמתי לה כסף אין לי רצון שהיא תוציא דוח שיזיק לבן שלי כי האיבחון לא הכי טוב בגלל חוסר איזון תרופתי והפסקתי כרגע כסף כי אולי הייתי צריכה לעצור את האיבחון.
בנוסף אל מול הבית ספר אני די חוששת שהמטרה שלהם זה לא התאמות ואלא הם רוצים איבחון בשביל להעלות אותו לוועדת השמה .
המנהלת אמרה לי שזה לא כוונתה אני לא יודעת אם אני ממינה לה
אני גם לא מעוניינת לתת בבית ספר את האיבחונים ורק את ההמלצות משום שזו פרטיותו של בני.
אני יתן להם לצפות בהם ואת מסמך ההתאמות אני יתן לטובת ההקלות אבל אין לי כוונה להשאיר את הדוחות אני מאוד מודאגת מה עושים??

SSEO4

New member
המשך

בנוסף לא העלו מעולם את הילד לוועדת שילוב.
אני ביקשתי בשבילו פרטני וקצת עזרה ונתנו אבל לא הוראה מתקנת ולא במסגרת שילוב.
המנהלת טוענת שאין הוא צריך אבל לדעתי אין להם תקציב.
האם אפשר להעלות ילד לוועדת השמה בלי שעזרו לו במסגרת שילוב.
ומה אני עושה כרגע אל מול הפסיכולוגית המאבחנת במידה ולא ילך גם במפגש הבא והיא תגיד שהוא עדיין לא מאוזן בינתיים בזבזתי הרבה כסף ואין לי תוצאות מסודרות.

הדאגות שלך מובנות

הוצאת כסף על אבחון ובינתיים זה לא צלח בגלל שהילד לא אוזן מבחינה תרופתית, בנוסף את חוששת לשתף אנשים זרים בתוצאות האבחון כדי לשמור על פרטיותו של בנך.
השאלה היא מה היתה מטרת האבחון? ומה תרויחי מכך שתשמרי אצלך את התוצאות?
לרוב מטרת האבחון היא לבדוק מהם הקשיים ולקבל המלצות לילד, להורים ולצוות החינוכי כיצד לעזור לו.
את לא חייבת להראות לצוות את כל האבחון, את יכולה לצלם חלק ממנו שרלוונטי להם
אני מאמינה בשיתוף מלא ובשקיפות מלאה עם הצוות החינוכי ועם הילד מסיבה פשוטה:
המחקרים מראים שהסיכוי שלו להצליח יגדל ככל שתהיה חזית אחידה של הורים, צוות חינוכי והילד.
אם את לא סומכת על הפסיכולוגית, תשקלי אם שווה להחליף אותה אבל אל תוותרי על אבחון פסיכודידקטי מלא!
ציפי קוברינסקי

SSEO4

New member
ציפי הי

ציפי שלום ,
מטרת האי בחון היא לשפוך אור על קשיים שיש לילד במובן רגשי לימודי אם יש לקויות למידה וכזה.
מבחינת הבית ספר בשביל לתת התאמות ולהבין את מצבו.
מקווה שהם לא מחפשים לעשות שימוש ב׳ איבחון לוועדת השמה וכזה.
המנהלת אמרה שאין לה כזו כוונה
דרך אגב הוא מעולם לא הועלה לוועדת שילוב.
אבל מה אני עושה עכשיו מול הפסיכולוגית יש לי איתה מפגש נוסף השבוע אם עדיין התרופה החדשה לא ממש תועיל באבחון אז מה אני אומרת לה איך אני ממשיכה מולה
וגם הפסיכולוגי שכבר עשתה לדעתי לא הכי טוב כי זה היה תחת תרופה לא טובה.????
מה אני אומרת בבית ספר???

לשפוך אור על הקשיים

מטרת האבחון היא לשפוך אור על הקשיים כדי לדעת איך לעזור לילד
זו צריכה להיות המטרה של ההורים והמורים
אחרי האבחון כולם צריכים להירתם וליישם את ההמלצות, חלקן יהיו אולי התאמות וחלקן יכולות להיות אסטרטגיות למידה
אולי גם יתברר שצריך להתאים לילד מסגרת אחרת.
העיקר שהילד יקבל עזרה מתאימה לקשיים שלו!
מקריאת תגובתך עולה תחושה שאת מאד לא בוטחת בצוות ומתייחסת אליהם בחשדנות.
אם זה נכון, הרי שאת זקוקה להדרכה כיצד לרתום אותם ולעבוד בשיתוף פעולה כי אחרת את פוגעת בילד.
לגבי הפגישה עם הפסיכולוגית, אני מציעה להתייעץ אתה לפני הפגישה אולי כדאי לדחות אותה עד שתתברר השפעת התרופה? ואולי לא תדעי עד הפגישה עצמה?
הכי חשוב שתתרגלי לשתף את הצוות החינוכי בתחושותייך, בחששות בלי להעביר תחושה שאת לא סומכת עליהם, זו דרך בטוחה לקלקל שיתוף פעולה.
אולי המורים עושים טעויות, אבל אני מאמינה שאין מורה שיוצא בבוקר לעבודה במטרה להכשיל ילד כי זה בעצם הכישלון שלו.
השתדלי לא לבקר אותן ולשדר אמונה בשיקול דעתם המקצועי והביעי דעתך מתוך האינטואיציה האימהית והנסיון בבית.
ציפי קוברינסקי

אמא יקרה

אנו עשינו שלושה אבחונים לילדינו במכון מוביל ולצערי עוד היד נטוייה כי כולם אצלנו לקויים.לענינך ,מקובל מאוד לבקש שני נוסחים של האבחון.האחד עבור מערכת החינוך והשני לכם.זה גם הגיוני מכיוון שלעיתים עולים באבחון עניינים משפחתיים אינטימיים .בנוסף , אם את חשה ששהמערכת הרגילה מתאימה לילדך חשוב מאוד שתעשי כל מה שאת יכולה בנידון.אני מאמינה שאת רוצה הכי טוב לילדך ומכירה אותו טוב מכולם.כמובן שציפי צודקת לגבי שיתוף פעולה עם הצוות.ככל שיהיה יותר שיתוף פעולה בנך ירוויח...

למעלה