מאוד מאוד רוצה.....

מצב
הנושא נעול.

S a r i t s

New member
מאוד מאוד רוצה.....

מאוד מאוד רוצה.....
ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים. מישהו מוכן לספר לי על המקצוע.... האם יש אפשרות להתפתח מקצועית בעתיד. יש פרנסה בתחום הזה?

mgflash

New member
לגבי פרנסה מן המקצוע

מאוד מאוד רוצה.....
ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים. מישהו מוכן לספר לי על המקצוע.... האם יש אפשרות להתפתח מקצועית בעתיד. יש פרנסה בתחום הזה?
לגבי פרנסה מן המקצוע
קיימת בעיה קשה מאוד בתחום והיא שכל מי שלמד באיזה קורס, או מי שחושב שהוא מספיק מוכשר, מרשה לעצמו לקרוא לעצמו אדריכל או מעצב פנים. כמו כן רבים הם מעצבי הפנים העוסקים במלאכת התכנון האדריכלי ומשתמשים בשירותי המהנדס על מנת לחתום על תוכניות לרשויות. בנוסף ישנם מהנדסי בניין והנדסאי בניין שעוסקים אף הם בתכנון אדריכלי. וכך מי שטרח ולמד מספר שנים רבות על מנת להיות אדריכל מורשה מתחרה מול כמות גדולה של "אדריכלים" שמחיריהם נמוכים בהרבה מאלה של האדריכלים. כך שאם בפרנסה את מתעניינת אני באופן אישי ממליצה לך למצוא מקצוע אחר שתוכלי להתפרנס בו בכבוד. כרגע המצב בארץ הולך ומשפר מבחינה כלכלית אך יש לקחת בחשבון שאחד הענפים הנפגעים ביותר בעתות מצוקה כלכלית הינו ענף הבניה ובראשם האדריכלים שהם החוליה הראשונה במתן שירותים בענף. כך שלפעמים יש תקופות של עדנה ולפעמים אנחנו הראשונים להפגע. אם המקצוע "זורם בעורקייך" ככל הנראה תלמדי אדריכלות ואני מאחלת לך הצלחה רבה!

מצב
הנושא נעול.
למעלה