מאובחנת פיברו

מאובחנת פיברו

שלום לכן לאחר ששנים חשדתי שזו הבעיה הלכתי לפרופ בוסקילה וקבלתי אישור סופי
האם יש קבוצות תמיכה שנפגשים ?
האם מישהיא ( הבנתי שהרוב נשים....) כתבה מאגר של טיפים
אצלי הכאבים מתחילים איך שאני פותחת את העיניים בבוקר - כל יום אני עדין בשוק מחדש
ששנת הלילה לא הצליחה להחליש כלום
עם הפעילות במשך היום יש הקלה יחסית ושוב לקראת השינה - כמובן שהעקרון המוביל שאין שגרה חוזרת על עצמה יש הרבה ימים שכמובן שונים אבל בחודש האחרון זה ככה
האם הגיוני שהכי כואב בבוקר?
האם יש משככי כאבים שיותר עוזרים מאחרים?
אני לוקחת בעיקר אדוויל או וולטרן זה קצת עוזר
תודה לכל אינפו

תשובות

אז ככה: לגבי קבוצות תמיכה: לא כתבת באיזה אזור, באופן כללי, אני יודעת שיש לקופות החולים סוג של קבוצת תמיכה, במכבי הן פועלות דרך המרפאות השיקומיות, צריך לבקש הפנייה מרופא המשפחה לרופא שיקומי והוא יפנה אותך לקבוצה במרפאה. אפשרות נוספת - לברר דרך המרפאה הראומטולוגית שבה את מטופלת. בנוסף, אפשר לחפש באינטרנט קבוצות התעמלות מיוחדות לפיברו (במים וביבשה), בדרך כלל יש להן גם אפקט של קבוצת תמיכה פלוס הרווח של פעילות גופנית. לגבי מאגר טיפים - יש לשונית בשם "כלים ומידע" בראש העמוד הזה ובה מרוכז מידע רב, בנוסף את יכולה לעשות חיפוש באתר על שאלה ספציפית ותקבלי את כל הדיונים הרלוונטיים. הטיפ העיקרי שלי: הליכה כל יום, מתחילים מחמש דקות וכל שבוע מעלים בחמש דקות עד שמגיעים לחצי שעה עד ארבעים ד', אצלי זה שיפר פלאים את נושא התשישות ויש קונצנזוס מוחלט כי פעילות אירובית חשובה מכל לחולי פיברו. האם הגיוני שהכי כואב בבוקר? כן, בין היתר בגלל שפחות זזים בלילה ופחות חמצן מגיע לאיברים. כמה תרגילי תנועה (או סתם לזוז בעדינות), אפילו עוד במיטה יכולים לעזור. משככי כאבים: ברור שכדאי להיוועץ ברופא, אני משתמשת באופטלגין נוזלי.

תודה תודה

מאד הסביר לי את התהליך

למעלה