מאובחנת טריה

רינתבי

New member
מאובחנת טריה

שלום לכולן,
לאחרונה אובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס. אני בשנות ה 30 לחיי רווקה ללא ילדים.
הופנתי לניתוח לפרוסקופיה בעקבות הדבקויות קשות של השחלות, הרחם וכנראה המעי והשלפוחית. יש לי מס' שאלות ואשמח לעזרתכן:

- המלצה לרופא מומחה לניתוחי לפרוסקופיה ואנדומטריוזיס. אני מעוניינת בחוו"ד 2 טרם החלטה סופית לניתוח.
-כמה הניתוח מורכב וקשה ? חוץ מכאבים מה צפוי להיות לאחר הניתוח והאם הוא אכן נותן קצת שקט בתחום הכאב?
-האם מישהי סבלה מהצטלקויות בבטן לאחר הניתוח? הדבקויות חוזרות?

רינת

זואילי

New member
ברוכה הבאה

לא כתבת אצל איזה רופא היית...

אני נותחתי פעמיים בתה"ש. מטופלת שם במרפאת האנדו וממליצה מאוד.

אנחנו לא יכולות לדעת עד כמה הניתוח שלך מורכב וקשה... הכל תלוי בתלונותייך ובממצאים. בסופו של דבר רק בדיעבד אנחנו יכולות לדעת אם הניתוח מורכב וקשה.
אבל בהחלט ניתוח לפרוסקופיה "פשוט" יותר מניתוח בפתיחת בטן.
אני בהחלט יכולה לספר על שקט מופלא בתחום הכאב (וזה אחרי ניתוח רדיקלי שעברתי. קשה ומורכב כולל סיבוכים).
הידבקויות זה משהו שאי אפשר להימנע ממנו. קורה אחרי כל ניתוח. אני מכירה גם נשים ששמו להם חומר נוגד הידבקויות - בסוף היו להן... (גילו בקיסרי או בניתוח אנדו נוסף).
הצטלקויות - למה כוונתך?

רינתבי

New member
השלמה

הייתי אצל דר' קאופמן, בי"ח כרמל. הצטלקויות הכוונה לצלקות בתוך חלל הבטן , ברחם וכד' .

liats80

New member
היי רינת

ברוכה הבאה!

לא ציינת מאיזה איזור את. אם תצייני נוכל לכוון אותך לרופאים מומחים.
בנוסף האם את הולכת בכיוון של פרטי או ציבורי?
מורכבות הניתוח תלויה במצב ואת זה ידעו רק בניתוח עצמו. לא תמיד הסימפטומים תואמים למצב כך שלפעמים נכנסים לניתוח במחשבה שהמצב קל ומגלים קטסטרופה ולפעמים בדיוק להיפך. אני עברתי שני ניתוחים ולפני הניתוח השני חששו שיש מוקדים והדבקויות במעיים ובניתוח עצמו התברר שלא היתה מעורבות מעיים בכלל.
לי באופן אישי הניתוחים מאוד עזרו. הניתוח הראשון הקל מאוד על הכאבים הנלווים (סבלתי נורא מכאבים דמויי דלקות שתן, מדקירות בצד שמאל של הבטן ועוד) אך פחות על כאבי המחזור עצמם והעיכול. לאחר הניתוח השני (שנעשה בין טיפולי פוריות כשכאבי המחזור נהיו בלתי נסבלים וגם חשוב היה לי לודא שלא נותרה בעיה לא פתורה שפוגעת בפוריות) פשוט הרגשתי בן אדם חדש (למרות שבפועל לא מצאו כלום חדש רק הסירו רקמות שנצרבו בניתוח הקודם).
לגבי צלקות - בלפרוסקופיה עושים ארבעה חתכים איקסים קטנים, אחד מהם בתוך הפופיק (כך שלא רואים אותו, רק עכשיו בהריון הצלקת יוצאת והיא ממש קטנה גם ככה), אחד בקו הערווה (שגם לא נראה) ושניים בצידי הבטן בערך בקו הביקיני. הצלקות מאוד קטנות ובדר"כ צריך לחפש אותן כדיי לראות.
לגבי הדבקויות - זה עניין של מזל לדעתי. בניתוח הראשון המליצו לי להשתמש בג'ל שאמור למנוע הדבקויות ואכן ביקשתי שישתמשו בו (זה היה בתוספת של 600 שקלים או משהו כזה, ויש לי הרגשה שבגלל זה המליצו...). בניתוח השני שאלתי את המנתח על זה והוא אמר ליעילות הג'ל לא הוכחה ושהם לא נוהגים להשתמש בו (אבל שאם ארצה הוא מוכן) והחלטתי לותר.
שיהיה בהצלחה!!

ליאת.

שלום לך...

אני ברצון אמסור לך פרטים על רופא מדהים שעברתי אצלו ניתוח לפני שבועיים בדיוק , הגעתי אליו אחרי שהייתי אצל לא מעט רופאים ואין על ד"ר שרון אבישלום , רופא ומנתח בחסד עליון , טיפל לי בבטן עם קליניקה קשה מאוד בלי צורך בפתיחת בטן , הנייד שלי 050-2056699 , אעזור לך בכייף

רינתבי

New member
תודה על המידע

אני גרה באזור המרכז אך עוברת את כל הטיפולים הרפואיים המורכבים באזור הצפון היכן שגרה משפחתי. יש לי בעיות בריאות נוספות הדורשות יותר תשומת לב ומעלות הסיכונים בניתוח ולכן המליץ לי המומחה ניתוח בציבורי. אני רואה שאנו קבוצה לא קטנה ויש בזה משום נחמה מסוימת .
אני עדיין מנסה לעכל את הדברים.
מאחלת לכולן סופ"ש נעים וללא כאבים

פז08

New member
שלום לך וברוכה הבאה

מעבר למה שכתבו לך הבנות, אני אישית ממליצה בחום על ד"ר רון שינמן, מומחה לאנדומטריוזיס שמנהל את יחידת האנדו' בבית חולים מאיר.
לדעתי הוא רופא מצוין, הוא עובד בשיתוף פעולה עם מומחים נוספים בהתאם לצורך (כירורג כללי, אורולוג וכו') והוא מ-ק-ס-י-ם......
אם תרצי פרטים אודות הגעה למרפאה במאיר אשמח לתת לך.....
שיהיה לך שבת שלום,
פז.

למעלה