מאהב ראשון?

pinkli

New member
מאהב ראשון?../images/Emo12.gif

מישהו ממכם שמע על הסרט "לתפוס את הפרידמנים"? סרט קצת מהרהר שלא יעזוב אתכם כל כך מהר (או שכן, מה אני יודעת?) בכל מקרה, דיברתי עם חברת עבר שלי לאחרונה וסיפרתי לה על הסרט והחומר הרגיש שהוא מטפל בו והיא פצחה בווידוי אישי שעושה קולות של הנה עוד פרוייקט דוקומנטרי ושמישהו עם מצלמה וחוש קולנועי ירים את הכפפה. זה הסיפור, לשיפוטכם: היא הייתה בת שמונה כשאחיה בן החמש עשרה גילה שאפשר להתאמן בלהיות דון חואן גם בתוך המשפחה. הוא הפך למאהב הסודי שלה ולימד אותה כמה סודות על בינה לבינו שעוד לא נמצאה מדריכת הכלות שתהיה מוכנה לגלות. לקח לו כמה שנים טובות להבין שמשהו פה לא בסדר ושצריך כמה ימי כיפורים אמיתיים כאלה בשביל לכפר על חטא שחטאנו. היא כיום, יותר מ10 שנים אחרי, כועסת על אחיה, סולחת לו אבל מנסה נואשות לבנות משהו קצת יותר אישי עם בעלה. זהו, פחות או יותר. יש עוד אלף כמוה או מה? האם זו החברה הסגורה שלא מדריכה למיניות, שבונה מחיצות מלאכותיות בין המינים ודוחפת אותך מבלי משים אל זרועות בני מינך (אפרופו גאווה וכאלה...) או בני משפחתך. היא הוסיפה וסיפרה שהיא לא לבד במערכה, לצערנו. אחיותיה חוו חוויות דומות. אחת מגיל שלוש "זכתה" להצצות מתחת לשימלה והשנייה לך תדע... ויש גם טרגיה אמיתית של אחת מחברותיה שנאנסה על ידי כמה וכמה בני משפחה, מיותר לציין שכולם חרדים. אבל כמובן שבסוף השיחה היא לא שכחה להכניס אותי לפרופורציות בהזכירה את בני הנוער החילונים שדוקרים נהגי מוניות למוות סתם בשביל הקטע, אבל זו כבר סצינה אחרת לגמרי. מה אתם אומרים?

אני אומר

שזה חולני, שבמחלות צריך לטפל בבית חולים או המקום המתאים, ושאם מזניחים את המחלה היא לא נרפאת מעצמה אלא מחמירה.

מתלבט13

New member
יש סטיות בכל מקום

קשה לדעת את ההיקף המדויק של הסטיות, כי אין נתונים טובים. כמו כן יש כל כך הרבה רמות של סטיות (אונס מתמשך מול הצצה חד פעמית מתחת לשמלה), שכל אחד מדבר על הגדרה אחרת. קראתי - כמדומני ב Unchosen - שבארה"ב אחוז המקרים אצל חרדים והציבור הכללי די דומה. מדברים על 16-18 אחוז, כך שכנראה לא מדברים שם על אונס מתמשך.

אבזץ

New member
זו לא החברה הסגורה ולא בטיח.

כחרדית היא אולי חושבת כך או אולי גרוע מכך - שזו נורמה חילונית ("הם בוודאי עושים זאת גם עם תינוקות").... אך למעשה היא עוד קורבן תמים של הסטטיסטיקה. והדת, כפי שאנו כבר יודעים, אינה מחסה/מחסנת מפני שום פורענות, ולפעמים היא דווקא הגורם העיקרי... ליבי ליבי עליה. אולי, שתעזר במרכז לנפגעות תקיפה מינית (לצערי, איני מכיר מרכז זה אישית). וכמה אירוני שאת מפרסמת את זה כשבועיים לאחר שחברת אגד סרבה לפרסם שלטי שירות של "המרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית" על האוטובוסים בירושליים בטענה כי אלו יפגעו ברגשות הציבור החרדי... ראו איך התאגידים הופכים לכלבי השמירה של החרדיים - אורנג', במסלול "אורנג' שבת", שומרת שלא נדבר בשבת. אחרת - ניקנס בכחמישים ש"ח. ואגד שומרת שהכביסה המלוכלכת של החרדיים תישאר בפנים. והכל לכבוד עגל הזהב... חזון אחרית הימים. אם החרדיים היו מבינים עוד טיפהל'ה את משמעות העצמה הצרחנית (הטעות במקור), כבר מזמן היו יוזמים הצעת חוק להפרדת דת מן המדינה... שהרי התאגידים עושים את העבודה טוב יותר מהמדינה הציונית. והנק' הכי כואבת בעניין היא שאותם תאגידים ממנים כמה פוצים-כלומניקים חרדיים שישמשו כיועצים לענייני חרדיים, יועצים מטעם עצמם. מישהו מטעם אגד בדק בכלל את שולחיהם? איזה חרדי בדיוק הם מייצגים? לדעתי, הציבור החרדי ברובו היה מקבל בכבוד רב את מודעות המודעות לאלימות נגד נשים (אגב, זו התרשמותי משיחות עם משפחתי שלי). חבל שאגד ושאר חב' נכנעים לכמה קיצוניים שבשולי החב' החרדית. חבל שהם נכנעים לאימה המזוייפת של הפאשקעווילים - היום הם נגד אגד ומחר יהיו נגד זלמן. לא צריך לקחת אותם ברצינות מדי. אם זלמן הדייג שרד את מתקפת הפאשקעווילים, שהאשימו אותו במעשים נוראים, אין סיבה שאגד (שלא חוששים לזהם מדינה שלמה ב"אוטובוסים ירוקים") יחששו. כולי תקווה שהתאגידים יגלו מעט לב, חמלה וערכים הומניים אוניברסליים ותחתם תקופת שלטון הפנאטיים והמטורללים בארצה"ק. יום טוב, ישראל

אבזץ

New member
תיקון: מודעות השירות היו

למניעת אלימות נגד נשים בכללותה, ולא דווקא נגד תקיפה מינית. קישור

boaZone

New member
אסכים ואוסיף

מן הסתם החברה החרדית לא המציאה את גילוי העריות או סתם האונס בחיק המשפחה ואני מעריך שהיא אפילו לא העלתה אותו לרמת אומנות כמו שעשו כתות ודתות אחרות. ולמה אני כותב דווקא כתות ודתות ולא חברות? קודם כל, כי המקלדת מתחת לאצבעותי ולכן מה שאני מקליד זה מה שאתם קוראים. ושנית, כי אחד מהמעודדים ומהמעוררים של היחסים המיניים הבין-משפחתיים, ביחד עם אחיו הידוע נשים מוכות וילדים מוכים, הוא הסגירות החברתית והשליטה הגברית על בית המשפחה, שהם המאפיינים האהובים על כל הדתות והכתות. פאק, אלה גישות ששכנעו מליוני אנשים לקחת ילד בין שבוע ולחתוך אותו!!! תוכיח הסטטיסטיקה את הגיגי, אך אני מאמין כי בקרב משפחות ליברליות שוויוניות ופתוחות אחוז המוכים/ות נאנסים/ות קטן באופן דרמטי מהבתים החשוכים הסגורים מצדיקי האלוהים. יום טוב לך, ישראל

בתצ1

New member
תארגן איזה מגבית לכל התאגידים..

נו באמת..הכל ענין של כסף כסף ושוב כסף..וגם אתה אם היה לך מפעל שמיצר לאוכלוסיה הערבית, והם היו באים בדרישה לשים את יאסר בתמונה החיצונית בעטיפה היית נכנע, הכל ענין כלכלי..וזה מה שמענין את כולם וגם אותך.

אבזץ

New member
זה נחמד שאת הופכת עצמך לדוברתי.

אך גם זו דרך, אמנם לא כ"כ לגיטימית, להביע את דעותיך שלך.

uty76

New member
טרגדיה איומה אבל מה הקשר לחרדים?!

דברים איומים קורים בכל שכבות החברה. ולגבי נערים חילונים שדוקרים בשביל הכיף נהג מונית - זאת היתממות שגובלת בטיפשות ומשיקה לבורות נואשת. אוי באמת! כמו הטענה המופרחת שבעולם החרדי יש יותר מקרי גילוי עריות כך הטענה על גילויי אלימות בחברה החילונית היא מאד בעייתית.

למעלה