מאד אודה לעזרתכם

אוס קום

New member
מאד אודה לעזרתכם

מאחר שאין לי מושג ביינות מאד אודה לעזרתכם.
אני עורכת אירוע פתיחה בקרוב עם כיבוד קליל לכ- 50 עד 100 איש , ואני רוצה להגיש גם ינות.
התקציב שלי לא גדול אבל חשוב לי שהיינות יהיו ברמה סבירה.
אודה להמלצות, אפילו ברמת יין של חברה ספציפית .
(ואם זה נחשב פרסום לא נהוג לפרסם כאן - אז אודה אם תשלחו לי הודעה פרטית).
אוס.

nimrodrosen

New member
קאווה או למברוסקו

ניתן למצוא לפעמים במבצעים של 4 ב 100 ש"ח.

אילו הם יינות תוססים (ה"שמפניה" של הספרדים או האיטלקיים) שב"כ נותנים תמורה טובה למחיר.

אין לי המלצה על מותג ספציפי אך נראה לי שסגנון זה מאוד יתאים "לאירוע פתיחה".

בהצלחה.

שלום וברוכה הבאה

מצטער על התשובה המאוחרת, אני בחופשה במקום עם אינטרנט מקרטע

מלבד התשובה הטובה שקיבלת לפני, היית שוקל גם יינות מוסקטו. מדובר על יינות מתוקים, מבעבעים קלות, עם אחוז אלכוהול נמוך שכמעט כולם אוהבים לשתות (במיוחד מי שלא שותה יין). אני ממליץ במיוחד על אלו של דלתון ורמה"ג, צריכים לעלות 40 ש"ח ומטה (לקנות בציר 2012 ולא ישן יותר).

מלבד זה, אולי תרצי להחזיק כמה בקבוק יין "אמיתי", כלומר, יין יבש, כדי שיהיה במה להשקות גם מי שאוהב יין. בהקשר הזה, כל יין אדום של יקבי הרי גליל וכמעט כל יין של טפרברג ודלתון יעשו עבודה טובה (ספציפית, בד"כ קברנה סוביניון ברמות המחיר הנמוכות עושה עבודה יותר טובה, לא עניין של טעם...)
המחירים צריכים להיות 35-50 להערכתי.

בהצלחה

נשמח לשמוע מה קנית ואיך זה התקבל

אוס קום

New member
תודה !!!

אין לכם מושג כמה זה עוזר לי קצת להתמקד, כי אני לא שותה אלכוהול וממש לא מבינה בטעמים.
לגבי יינות - ניסיתי קצת לחקור ברשת לגבי חברות - וקיבלתי מושג כלשהו לגבי מי נחשב טוב, וההמלצה שלך קצת הרחיבה לי את האפשרויות.

רציתי לשאול לגבי קאווה/למברוסקו - זה באמת לא משנה איזו חברה? אני פשוט לא רוצה ליפול על משהו גרוע.
ושאלה נוספת - האם שרדונה גם יכול לבוא בחשבון?

בכיף

לגבי קאווה ולמברוסקו, לטעמי כמעט כל הדברים הזולים הם 'לא משהו', אבל הם בסה"כ מתוקים ומאוד פופולאריים בקרב מי שלא אוהב יין (וגם בקרב הרבה שכן אוהבים יין). גם בחתונה שלי היו כמה בקבוקים. לא הבחנתי בהבדל מיוחד בין יצרנים שונים של למברוסקו (נראה לי שעדיף מקאווה אבל לא בטוח), אבל מצד שני - אף פעם לא באמת התייחסתי אליהם מספיק ברצינות בשביל להשוות.
בגדול - זה משקה קל ופשוט, טעים למי שלא אוהב יין, אין הרבה מה להתפלסף עליו.

שרדונה זה זן של ענבים לבנים. עושים ממנו יינות טובים ועושים ממנו יינות גרועים. בטווח המחיר הנמוך פעם חיבבתי את השרדונה מסדרת גולן של רמת הגולן, גם הגמלא בסדר אבל קצת יותר יקר. מעבר לזה אני פחות מכיר שרדונה מתחת ל-50 ש"ח אז קשה לי להמליץ.
סטטיסטית, בדרך כלל שרדונה בטווח המחיר הזה יהיה פחות רענן וקליל בהשוואה לזנים לבנים אחרים (אני יכול להסביר למה אם זה מעניין אותך) - אבל הוא מאוד פופולארי, בין השאר כי זה שם מוכר שקל להגיד ולבטא (ברצינות). בטווח המחירים הנמוך אני חושב שדווקא סוביניון בלאן יכול להתאים יותר, וממליץ במיוחד על זה של גמלא (יקבי רמה"ג).

kinks

New member
גמלא שרדונה

תלוי במיקום בארץ ראיתי בסופרים מסוימים במחיר של שניים בשבעים שח.

כך שזאת קנייה משתלמת.

אני משער שאתה מדבר על יבשות...?

כי במתוקות ובחצי מתוקות מצאתי את הלמברוסקו יותר סבירים בממוצע

קאווה יבשה זה בהחלט עדיף מבחינתי על כל דבר אחר, אבל לאנשים שלא שותים יין המתוקות והמתקתקות הרבה יותר טעימות

siv1800

New member
יין לפתיחה

היי
ראשית, יש הבדל גדול בין אירוע של 50-60 אנשים לבין אירוע שמתקרב ל-100 איש.
שנית לא כתבת פתיחה של מה, ואיזה עוד כיבוד יוגש באירוע...
אני באופן אישי אוהבת יינות ישראליים ומעדיפה להגיש אותם באירועים.
אחד היקבים עם היינות הטובים בארץ לדעתי הוא יקב דלתון.
להערכתי שירז - יכול להתאים מאוד לאירועים - הוא קליל אך יחד עם זאת חגיגי מאוד.
באתר של דלתון תוכלי לקרוא על מרכיבי היין ולמה הוא מתאים.
אשמח לתרום מניסיוני אם את מתלבטת

בהצלחה

אוס קום

New member
תודה

באמת ראיתי שדלתון חוזר אצל כל מי שהגיב... אז חיפשתי.... כל סופר מחזיק רק סוג אחד של דלתון- לא מה שהמלצתם לי ובמחיר שלא לתקציב שלי. בכל אופן..... עדיין מחפשת.

אוס קום

New member
אז בינתיים....

השתדלתי ללכת על העצות שלכם.... במקומות שקניתי (בסופרים) לא מצאתי יינות של דלתון, אז בינתיים קניתי:
2 מוסקט 2012 של יקבי רמת גולן
יין חרמון אדום 2012, יקבי רמת גולן
שיראז - הרי הגליל
קברנה סוביניון - הרי הגליל

אני מחפשת עוד 2-3 בקבוקים, עדיין לא יודעת (אולי קאווה או למברוסקו).

השאלה שלי - האם כדאי לקנות מגוון יינות או לקנות את אותם יינות שוב (מגוון מול כמות לסוג).
ועוד דבר - עדיין יש לי אפשרות להחליף - אז אם משהו מבין אלו שרשמתי למעלה לא משהו - אשמח אם תציינו זאת ,
אני מקווה שהבחירה שלי עד כה הייתה סבירה......

שוב שלום

חבל לי שדלתון לא נפוצים בסופרים כמו יקבים אחרים.

לגבי הקניה הראשונה שלך - מוסקט ומוסקטו זה לא אותו דבר
המוסקט של רמה"ג הוא יין די כבד, מתוק מאוד ועם תחושה אלכוהולית.
אם את יכולה להחליף - הייתי ממליץ לעשות כן

כל שאר הקניות שלך - סבבה. הייתי קונה לבנים או מבעבעים

לגבי מגוון מול סגנון - אין לי דעה

siv1800

New member
יין של דלתון

עכשיו כשאתם מדברים על זה נזכרתי שדלתון באמת פרסמו בעמוד הפייסבוק שלהם הודעה על בעיית הפצה אבל אפשר להתקשר ולרכוש בקניה ישירה

לקוחות וחברים יקרים,
לצערנו בימים אלו נוצר מחסור ביינות דלתון בשוק המוסדי והקמעונאי. אנו מטפלים בביקוש שנוצר ליינות שלנו ועושים את כל המאמצים על מנת לפתור את המצב בהקדם. בינתיים, אנו מתנצלים בפני קהל הלקוחות הנאמנים שלנו, בין אם מדובר בפרטיים ובין אם במסחריים ומזמינים את כל מי שמבקש לקנות יין ולא מצליח, להתקשר אלינו לטל' 04-9527107 או לבקר ביקב על מנת לרכוש את היין מאיתנו ישירות. אנו מתנצלים על אי הנוחות ומקווים מאוד שתוך מספר ימים יימצא פתרון לבעיה! תודה מראש על ההבנה.

נראה לי פיתרון הרבה יותר טוב ונוח. אפשר גם לעשות מו"מ על מחיר :)

האמת יש להם עמוד פייסבוק מגניב לגמרי לדעתי!

למעלה