מאבחן פסיכוטכני

XXX789

New member
מאבחן פסיכוטכני

רציתי לשאול משהו, הציעו לי בזמן האחרון ללכת למיונים של מאבחן פסיכוטכני. מה שרציתי לשאול זה אם מישהו מכם מכיר את התפקיד ויודע עליו. אם זה תפקיד טוב ובכלל כדאי ללכת לזה.

SuGaRBabe1

New member
המאבחנים והמאבחנות עושים אותו דבר

יש כאן מישהי שמתגייסת לזה אם אני לא טועה... בכל מקרה, אני התמיינתי לזה ונפלתי בשלב האחרון. לפי מה שאני יודעת המיונים לבנים ולבנות שונים - בנות עוברות שאלון בכתב + ראיון עם מאבחנת פסיכוטכנית [משהו סטייל הראיון אישי בצו ראשון לבנים], ואם הן עוברות אותו הן מזומנות לשלב האחרון שהוא "ועדה מכרעת" - ראיון של בערך 20 דקות עם מאבחנת פסיכוטכנית, ועוד שלושה אנשים שמגיעים על אזרחי ואין לי מושג מה התפקיד שלהם. הבנים מדלגים על השאלון והראיון הראשון וקופצים ישר לועדה המכרעת. אז כנראה שזה מה שיהיה לך במיון... שאלות די רגילות, איך אתה מסתדר עם אנשים, איזה תכונות לדעתך צריכות להיות לחייל קרבי, הם ישאלו אותך אם אתה מכיר מישהו שמתאים לקרבי וישאלו למה אתה חושב שהוא מתאים, כל מיני דברים כאלה, אני לא בדיוק זוכרת [בכל זאת זה היה לפני כמעט חצי שנה...]. אחרי חודש תקבל תשובה בדואר אם עברת או לא. אני לא יודעת איך זה בדיוק עובד עם הטירונות והקורס, לפי מה שהבנתי עד עכשיו הבנות שהתגייסו לתפקיד עברו טירונות מקוצרת בבה"ד 11, הבנים טירונות 02 בניצנים/זיקים/מחנה 80, ואחר כך מעבירים גם את הבנים לבה"ד 11 ששם מתקיים הקורס. בינתיים הבנתי שזה השתנה, ואין הפרדה בין הטירונות לקורס - מהיום שהגעת לבה"ד 11 אתה ישר מתחיל ללמוד את התכנים של הקורס בשילוב עם התכנים של הטירונות, ככה שאין לי מושג איך זה עובד עכשיו. בכל מקרה הקורס מתחלק לשני שלבים - זוכר שבצו הראשון הגעת בבוקר ושלחו אותך לאימות נתונים, שבו ישבה חיילת מול מחשב ושאלה אותך מלא שאלות? זאת היתה מאבחנת פסיכוטכנית, וזה השלב הראשון של הקורס. מלמדים אותך איך להעביר אימות נתונים, זו אולי נראית עבודה קלה וטיפשית אבל יש עוד המון דברים בין השורות שאתה לומד בקורס. אחרי שמסיימים את השלב הזה עוברים לשלב השני של הקורס שהוא שלב הראיון - שבו בעצם אתה מוכשר להיות זה שעושה את הראיון האישי בצו הראשון. לומדים איך לראיין, במה להתמקד, איך לשאול את השאלות, עוד כלמיני דברים שתגלה כשתגיע לקורס ושאני לא ממש יודעת... בין השאר בזמן הקורס מבלים כמה שבועות בבסיסים של חיילים קרביים [המאבחנת שראיינה אותי בשלב הראשון סיפרה לי שבקורס שלה הם ישנו שבוע בבא"ח נח"ל וממש חיו איתם באותם תנאים], מבקרים במתקני כליאה צבאיים, פוגשים אסירים, כל מיני דברים כאלה. את כל זה עושים בשביל להכיר את המערכת הצבאית מכל הכיוונים, את ההשלכות של סירוב פקודה, את התנאים בבסיסים קרביים ואת התנאים בכלא. אחרי הכל המאבחן הפסיכוטכני נותן איזשהו ציון סופי שמורכב מכמה מרכיבים, שלציון הזה יש השפעה על הקב"א, וכמובן שלקב"א יש השפעה על השיבוץ בצבא. הקורס אורך 4 חודשים, ובסוף מקבלים שרוך חום ומשתבצים בלשכות גיוס בכל הארץ - תל השומר, חיפה, טבריה, באר שבע וירושלים. אתה יכול להשתבץ בלשכת גיוס שאתה שייך אליה, ואז תצא יומיות, ואתה יכול להשתבץ גם בלשכת גיוס אחרת, ואז הצבא דואג לך למגורים, לא יודעת איך בדיוק זה עובד. בשירות עצמו עובדים גם באימות נתונים, גם בראיונות אישיים, ומדי פעם גם שומרים בחדרים שבהם נערכים המבחנים הפסיכוטכניים [אבל את זה עושים במשמרות]. בנוסף לזה גם לכל קבוצת מאבחנים יש פרוייקט שהם אחראים עליו, הפרוייקט מתחלף כל תקופת זמן מסויימת [לא זוכרת..], וזה יכול להיות למשל להכין ולהעביר את המיונים לתפקיד [זתומרת שכל אלו שהסבירו לנו על התפקיד במיונים בעצם עשו את הפרוייקט שלהם...], לעזור במיונים לטיס, לעבוד בצמוד לירפ"א, כל מיני דברים כאלה... בקיצור - התפקיד של המאבחן הפסיכוטכני הוא נורא חשוב, אחרי הכל אתה הראשון שפוגש את המלש"ב כשהוא מגיע לצו הראשון ויש לך השפעה על הקב"א שלו, מה שבאופן עקיף מביא להשפעה על השיבוץ שלו בהמשך... במשך השירות אתה מראיין המון בני נוער מכל מיני שכבות אוכלוסייה וחשוב שתדע איך לעבוד עם כל אחד מהם, ובגלל זה לא לוקחים לתפקיד הזה כל אחד ודרישות הקבלה מאוד גבוהות. [קב"א 54+] אם אני זוכרת נכון יש כאן מישהי שמתגייסת לתפקיד הזה, אז אם טעיתי במשהו - תקני אותי... ושיהיה לך בהצלחה :)

anabulbul

New member
פששששש

איך היה לך כח לכתוב את כל זה? ואני מתגייסת לזה ב- 31.1

shiray

New member
קשה לי להאמין שעוזרים במיונים לטיס

אני מאבחנת מד"ה (מחקר לשעבר), ומוזר לי שאת כותבת שמאבחנות פסיכוטכניות עוזרות לירפ"א במיונים עצמם... אני כן יודעת שעובדים די בצמוד בגלל שצריך לאתר את אלו עם הנתונים המתאימים וזה, אבל ממש לא הגיוני לי זה שהולכים לעזור אשכרה במיונים, בגלל שיש בירפ"א 17 מאבחנות מחקר, שזה המון המון המון, מה גם שאם צריך עוד מאבחנות למיונים לוקחים מאבחנות מחקר לזה...

SuGaRBabe1

New member
אהה... טוב אין לי מושג...

יכול להיות שטעיתי בפרטים, בכל זאת המיונים שלי היו לפני חצי שנה ואני לא ממש זוכרת...

למעלה