אוקיי... בוא נתחיל מההתחלה -
ההנחה הראשונית שלי זה שאין לך כרגע כרטיס קול מקצועי כרגע במחשב - ע"י מקצועי אני מתכוון לכזה שלא מגיע ביחד עם המחשב מותקן ע"ג לוח האם מראש. אם זה המצב, לא תוכל לחבר מקלדת שליטה או אורגן למחשב, ובכך לנגן על הסינטיסייזרים הוירטואליים הרבים שמגיעים עם קיובייס. בנוסף, לא הייתי מציע לך לחבר מיקרופון או כל דבר אחר אליו ולנסות להקליט, מאחר והאיכויות של כרטיס קול שמגיע ע"ג לוח האם הם בדרך כלל נמוכות מינוס ומספקות למשחקי וידאו ושמיעה בסיסית של מוסיקה ולא יותר. במצב הנוכחי, תוכל לעבוד עם קיובייס ע"י כתיבה ידנית של תוים על ערוצי מידי ולשגר אותם לכלים הוירטואליים המותקנים עם קיובייס. אני הייתי מציע להביא כרטיס קול במחיר נורמאלי, במיוזיק שופ יש הרבה כאלה שתואמים לקיובייס. אם אתה מעוניין לעבוד על קיובייס בצירוף מקלדת שליטה או אורגן, תצטרך לכל הפחות לקנות מה שנקרא מתאם MIDI ל-USB, שמתחבר מאחורי המחשב ונותן לך כניסה ויציאה של MIDI. * סדנת סינטזה במוסיקה אלקטרונית עם אסף דר - בואו ללמוד את הבסיס להגיע לסאונדים המוכרים יותר בז'אנר - וגם לכמה כאלה שלא תשמעו בשום מקום אחר... 20.7.07, מכללת רזוננס, כניסה לפי הרשמה מראש.