ל uzi2!!!

i m the one

New member
ל uzi2!!!

ענית לי על השאלות שלי, וההודעה עברה כבר עמודה ועבר יותר מ 72 שעות, לכן אי אפשר להקפיץ... רק רציתי להודות לך על התשובות, אז תודה רבה רבה רבה !! מצטערת שלא הגבתי קודם :) הייתי באילת. (ללא מחשב) עוד כמה שאלות בעיקבות התשובות: מה הכוונה ב"חורי הבטחה ודלתות אחוריות"? איך אני יכולה לבדוק אם יש לי כאלה? ואם כן, איך לסגור אותם? שוב תודה על התשובות!!!

i m the one

New member
הקפצה

קדימה! כולם פה יכולים לענות לי-אז בבקשה תענו. תודה ולילה טוב

uzi2

Active member
חורי אבטחה ודלתות אחוריות

חור אבטחה - שגיאה בתוכנה או בהגדרות שגורמת לפגיעה באבטחה. לדוגמא - תוכנה שלא בודקת את הנתונים שהיא מקבלת לפני שהיא מטפלת בהם, ואז אם הנתונים שונים מכפי שהיא הניחה שהם, בסיטואציות שונות, היא יכולה לקרוס או לאפשר הרצה של קוד מבחוץ במחשב. בעיקרון, אין הגנה מוחלטת מפני חורי אבטחה אלא להשתמש רק בתוכנות שנחשבות ליותר מאובטחות ולדאוג לעדכן עדכוני אבטחה בתוכנות. לבדוק זה לא משהו פשוט. אפשר לבדוק ב- Windows Update וב- Office Update באופן קבוע לגבי עדכונים קריטיים בתוכנות של מייקרוסופט, ובאתרים של תוכנות אחרות לגבי עדכוני אבטחה כאלו. דלת אחורית זה קוד תכנותי שמאפשר גישה מבחוץ מוסתרת. הסכנה העיקרית כאן היא מסוסים טרויאנים שפותחים דלתות אחוריות - ואז אנטיוירוס מעודכן או אנטיטרויאן מעודכן יעשו את מרבית העבודה, וכמובן גלישה זהירה. פיירוול בד"כ יעלה על נסיונות להתחבר מבחוץ לתוכנה כזאת, ואז אפשר דרך זה לגלות את קיומה.

למעלה