ל-Undertow: בהמשך לשיחתנו...

pinibs

New member
ל-Undertow: בהמשך לשיחתנו...

הי רוני, רק עכשיו הגעתי להגיב על מה שכתבת בהמשך לשרשור (המילה הזו שאתה לא סובל - אפשר לומר גם "עץ") על הטורף, איבוד אנרגיה וכו´. אתה כותב: "בקשר לכעס. טוב אז בשבילי זה לא גורם איבוד אנרגיה מספר אחד וגם לא מספר שתיים. אני בכלל יחסית לא נוהג לכעוס הרבה וגם על המחשב על הטלויזיה ועל אנשים אהובים זה תמיד עובר לי מאוד מהר. אני לא יודע לשמור טינה ואפילו שוכח לחלוטין דברים "רעים" שעשו לי. אני מדבר ברצינות - זו עובדה ידועה בקשר אלי. אם כבר כעס אז 90% מן הכעס הכללי שלי מופנה בעצם אל עצמי." לדעתי: אני כמעט ולא מכיר אותך כלל. ההיכרות שלנו מבוססת על מפגש אחד בשיעור אומנות היכולת ועל חלק מההודעות שלך שאני קורא. ובכל זאת, אתה יוצר רושם ברור של אדם שנעים להיות במחיצתו ונעים לשמוע את מה שיש לו לומר. אתה מתאר דרך (או לפחות חלקים ממנה) בה אתה הולך, ואתה מתאר תהליך של חיפוש ושל רצון ללמוד ולגלות. במילים אחרות, אתה מתאר מצב של תנועה, של עבודה עצמית, של שינוי. בהסתמך על כל זה ועוד אני מרשה לעצמי לומר (ואני מקווה שאני לא מרחיק לכת מדי מבחינתך) שלהפנות אל עצמך 90% מהכעס שלך זה מוגזם לפחות בפקטור של פי 10! תפנה אל עצמך 90% אהבה, ואם אתה רוצה (סך הכל זה די כיף לפעמים) 9% כעס. לגבי האחוז הנותר, עשה איתו מה שבא לך. זה אולי נשמע כמו פראזה פלצנית (להפנות אל עצמך 90% אהבה, נו באמת...), אבל אני מבטיח לך שזה לא (אני לחלוטין עומד מאחורי מה שאני אומר, ואשמח להמשיך לדון איתך על כך בכיף, אם תרצה). הכעס הזה שאתה מפנה אל עצמך אינו אלא שיפוט עצמי, ואתה יותר ממוזמן לזרוק אותו לזבל אחר כבוד. תפרגן לעצמך את העובדה שאתה אחלה בן-אדם, מה אתה יכול להפסיד? אתה כותב: "...ובכלל, אני מאמין שאם אנחנו כועסים על מישהו או שונאים מישהו או תכונה ספציפית אצל האחר שמרגיזה אותנו, זהו סימן שיש בו משהו שמזכיר לנו תכונה שקיימת אצלנו ואנחנו לא מוכנים לראות אותה אצל האחר בכדי לא להיזכר שגם אנחנו לכודים בהתנהגות כזאת או אחרת. אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון אבל אם לא, תנסה להיזכר למשל ברגע שבו גילית שאתה מתנהג לפתע באופן שמאוד מזכיר את אחד מהוריך. לא התחלחלת? אני נחרדתי לחלוטין לגלות שלעיתים אני מדבר בטון מסוים שאני נורא שונא אצל אבא שלי. או שיש לי אובססית איסוף צנצנות ושקיות בדיוק כמו לאמא שלי. מאז שגיליתי את זה התחלתי לזרוק צנצנות ושקיות בהנאה (אולי אתה צריך כמה?)." לדעתי: לגמרי מסכים איתך לגבי המראה (קמץ ב"אלף") שאנשים אחרים מציבים מולנו בנוכחותם. אבל תחשוב רגע על מה שזה אומר... זה אומר שבמקום לכעוס על מישהו (כי אנו מזהים אצלו תכונה שאנו לא אוהבים ואשר קיימת אצלנו), אנחנו בעצם צריכים להודות לו על כך שהוא עוזר לנו לשפר את עצמנו. כן, יש רגעים כאלה בחיים, בהם אם מישהו היה אומר לי את מה שאני עכשיו אומר לך, הייתי קודם כל מקיא מרוב סוכר. אז יש, אז מה? נקיא בכיף, ולאחר מכן נגלה שבכל זאת הדברים לא לגמרי מופרכים. אם אתה מודע לכך שבחלק מהפעמים בהן אתה מתעצבן / כועס זה כי מישהו משקף לך את עצמך, אתה בר מזל, כי אתה בעמדה מצוינת לעשות משהו בנידון! בנוסף, לגלות שאנו דומים להורים שלנו זה לא תמיד כל כך גרוע. אספר לך סיפור קטן כדי להדגים זאת: מהרגע המוקדם ביותר בחיי שאותו אני יכול לשחזר, אני זוכר את אמא שלי אומרת לי "אתה החיים שלי". כל חיי שמעתי את זה, ולעיתים, בעיקר ככל שגדלתי בשנים, זה פשוט היה מביא לי את הסעיף. למה? ככה. זה פשוט היה מעצבן אותי, ולפעמים אף היה נשמע לי סתם משפט שנאמר מתוך הרגל, כשלמעשה הוא ריק מתוכן. חלפו להן השנים ויום אחד נולד לי בן. יש לך מושג כמה פעמים הוא שומע ממני את המשפט "אתה החיים שלי"? יותר משלושים שנה לקח לי להבין מה אמא שלי רצתה ממני, ומה זה המשפט המעצבן הזה. היום זה נראה לי המשפט הכי טבעי והכי נכון לי בעולם. הבן שלי הוא פשוט החיים שלי, ואני מאוהב בו עד כלות. אחרי שנות דור אמרתי לאמא שלי שפתאום אני מבין מה היא אמרה לי כל חיי. איזה כיף זה היה... המשך בהודעה הבאה...

pinibs

New member
המשך...

אתה כותב: "עכשיו עוד שאלה - הרווח הזה שאתה מדבר עליו הוא גם כן סוג של אנרגיה. לא כן? אז מה רע בקצת אנרגיה תמורת אנרגיה? זה דווקא די נהוג בטבע. בכלל עד כמה שזכור לי משעורי פיסיקה המעטים שהשתתפתי בהם, אין דבר כזה מערכת אנרגטית סגורה לחלוטין שאין בה בריחת אנרגיה." לדעתי: צודק. אין כל רע בקצת אנרגיה תמורת אנרגיה. אין גם כל רע ברווחים כאלו ואחרים (דוגמת הרווחים שאנו צוברים כשאנו כועסים, מתעצבנים, מתוסכלים, שופטים וכו´, וכו´). מה שטענתי בהודעתי הקודמת הוא שלדעתי גורלנו שפר עלינו, ובמשוואה "אנרגיה תמורת אנרגיה", כלשונך, יש לנו את הפריווילגיה לבחור איזו אנרגיה ברצוננו להמיר. בהשוואה שעשיתי בהודעתי ניסיתי להראות שאנו יכולים לבחור ברווח אחד על פני רווח אחר, כלומר, במקום להרוויח מלכעוס, אנו יכולים להרוויח (לדעתי, יותר) מלא לכעוס. זה אכן לא אותו סוג של רווח, וכמה טוב שכך. אני מדגיש זאת, משום שלדעתי אנחנו אכן בוחרים, אבל יותר מדי פעמים הבחירה שלנו נעשית באופן אוטומטי בהתאם לחינוך / תכנות / הרגלים שלנו. לכן כדאי לנו ללמוד על אפשרויות בחירה נוספות, ולנסות לנצלן לטובתנו. אתה כותב: "...אבל כל זה לא חשוב בעצם. המילה אנרגיה היא עדיין כ"כ אבסטרקטית בשבילי. מה שחשוב זה להפיק תועלת מכל זרימות האנרגיה, דבר שלא תמיד קורה. בד"כ אני נכנס ללופ מרגיז של כעס ושיפוט עצמי שמחליש אותי יותר ויותר ומשאיר אותי מקובע בתוך הדפוסים שאני לא מצליח להשתחרר מהם. מה הרווח שלי במקרים האלה? אני יכול להגיד לך, למרות שאני יודע שזה פתטי לחלוטין, שתמיד אני יוצא בסוף מרחם על עצמי ועל איזה מסכן אני. ומקנא במאושרים שנולדו לתוך חיים נפלאים ושונים כ"כ מהחיים שלי." לדעתי: OK, דבר דבר. קודם כל המילה "אנרגיה" אבסטרקטית לא רק בשבילך. הפתרון שאני מצאתי לעצמי הוא פשוט להפסיק את הנסיון להגדיר אותה, ולהתמקד בתחושות בלבד. אתה יודע טוב מאד מתי "יש לך אנרגיה" ומתי "אין לך אנרגיה". סמוך על ההרגשה שלך, ועזוב קצת את המילים. זה שאנרגיה היא דבר אבסטרקטי במידה זו או אחרת זה אחלה. זה מוסיף קצת מסתורין, קצת אי ודאות, קצת חוסר ידיעה, קצת קסם... ולכן, אנו שואפים לגלות, ולחקור, ולהתנסות, ולחוות. תאר לך שכל מה שקשור באנרגיה היה כל כך ברור... איזה שיעמום!!! אשר ללופ של כעס ושיפוט עצמי, אתה צודק. לופ כזה אכן מחליש אותנו ותוקע אותנו. הרווח שלנו במקרים האלה הוא ביטחון! אנחנו יודעים מראש מה יקרה, שום דבר אינו יכול להפתיע אותנו, ואנחנו תמיד צודקים. "אני כזה כלומניק, ולכן אין סיכוי שאצליח" – דוגמה למשפט שהוא בעצם נוסחה לאי כישלון ולוודאות מוחלטת. למה? כי: ברור שלא אנסה (כי ברור שלא אצליח), ולכן לא אהיה מופתע שלא הצלחתי (כי הרי לא ניסיתי). והנה שוב צדקתי, והכל סבבה. אני ממש צופה את העתיד אחד לאחד... כן, ידידי, הרווח שלנו בכעס ושיפוט עצמי הוא ב-י-ט-ח-ו-ן! לעולם, אבל לעולם, אל תגיד "פתטי" על משהו שאתה אומר. אתה פשוט בוחר שוב בדרך ה"ביטחון", ובגדול. אף אחד לא יוכל לבוא אליך בטענות על משהו שאמרת / כתבת, כי הרי הזהרת את כולם מראש שזה פתטי (ועוד הוספת: "לחלוטין"). תן לעצמך קרדיט, בן-אדם. מגיע לך. אשר לאותם מאושרים שנולדו לתוך חיים נפלאים ושונים כל כך מחייך שלך... פה לא נותר לי אלא לצטט את אמי היקרה שחוץ מלהגיד לי שאני החיים שלא, אמרה לי גם לא לקנא אף פעם באף אחד. "כל אחד והחבילה שלו" היא נוהגת לומר, "ואתה, אל תשאף להחליף את החבילה שלך עם זו של מישהו אחר". מה אכפת לך חייהם של אנשים אחרים? שיהיו מאושרים עד מחרתיים, ושיבושם להם. הלוואי שיהיו כמה שיותר אנשים מאושרים. מה רע? אתה לא מסכן, אתה לא צריך להשוות לאף אחד, ואתה לא בתחרות עם אף אחד. עשה עם החיים שלך מה שאתה רק יכול, ושמח בחלקך, כי יש לך הרבה (פשוט המון) ממה לשמוח!!! ולסיום אתה כותב: "טוב תשמע פיני. קצת נסחפתי. לא תמיד אני חושב כך. אבל הרבה פעמים אכן כך ואפילו יותר גרוע, דברים שלא אמרתי אפילו לעצמי לא קל פתאום לכתוב כאן אבל גם לי נעים לשוחח אתך עליהם. אני יודע של עניתי על הכל ולא תמיד דיברתי לעניין אבל זה מה שיצא." לדעתי: אתה מדבר מאד מאד לעניין, ואתה צריך להיות מאד מאד גאה בעצמך, ומאד מאד מבסוט מעצמך על אומץ הלב שלך שמאפשר לך להיחשף ולכתוב כל כך אמיתי ומהבטן. תודה לך על הדברים שכתבת, ועל ההזדמנות שהם נתנו לי להגיב, ובכך לבחון אותם גם ביני לבין עצמי. בידידות, פיני

undertow

New member
המשך תגובה

אוקיי. בקשר לחלק של הביטחון שבשקיעה לתוך הלופ של כעס ושיפוט עצמי. אתה סופר צודק. זה אכן כך אצלי ואתה חידדת את העניין. תודה רבה על זה. אולי יש לך איזה שיטה לצאת מן המעגל הזה? בקשר ללהתחלף בחיים עם מישהו אחר. זה כבר לא קורה לי. כשכתבתי את זה קודם התחברתי איכשהו למה שהיה לפני כמה שנים. טוב. שאלה אחרונה- מהיכן לקחת כוח מספיק כדי לעבור את המסע שמצפה לי? זה לא כמה דברים מינורים שאני צריך לתקן. מדובר פה באוברול כללי. טוב פיני אני צריך לסיים. נתראה מחר כנראה לא? תודה מקרב לב רוני

pinibs

New member
יש לי רעיון ../images/Emo62.gif

הי רוני, מה דעתך שנישאר קצת לדבר מחר אחרי השיעור? (כל תשובה תתקבל בברכה, אז תרגיש חופשי לחלוטין). משהו מרגיש לי הרבה יותר נכון בלהמשיך להחליף איתך דעות / מחשבות / רעיונות / שאלות / חוויות, פנים אל פנים. בכל אופן, אם לא יצא לנו, אשמח להמשיך ולשטוח את רעיונותי על המסך. פיני

undertow

New member
פיני../images/Emo70.gif../images/Emo36.gif

היי פיני אני אגיב קודם למה שכתבת כאן ואח"כ להמשך כדי שאוכל להתייחס לכל מה שכתבת במידת האפשר. תשמע. זה קצת פשטני מצדנו לדבר באחוזים ועוד להפוך כעס לאהבה - זה מאוד יפה להגיד אבל איך עושים את זה? - אין לי מושג מאיפה להתחיל ולעיתים קרובות גם אין לי סבלנות לחפש. נכון שכרגע אני יושב ועושה למען זה אבל אחרי חצי שעה אני כבר יכול לחשוב שזה הכל טחינת מים אחת גדולה. סליחה שאני מציג פה חזית פסימית. אני פשוט מנסה להיות כן אתך (ועם עצמי) ככל האפשר. לפעמים האופטימיות שנשפכת פה בפורום באמת קצת מוגזמת לטעמי. תודה רבה על הפרגון. אני יודע שאני לרוב עושה רושם לא רע על אנשים (בעיקר אנשים נחמדים כמו חבורת אמנות היכולת) אבל אני גם יודע מה אני באמת שווה ומה שווה יכולת ההתמדה שלי. המון פעמים בעבר הבנתי שאני צריך לקחת את עצמי בידים ולעשות משהו, לשנות כיוון, להזיז נקודת התייחסות או איך שלא תקרא לזה. קצת פחות פעמים באמת קמתי ועשיתי משהו. התחלתי ללכת לסדנא כלשהי. קראתי בשקיקה איזה ספר הדרכה מעניין. תמיד התחלתי בהתלהבות גדולה וסיימתי בקול ענות חלושה, חלש יותר ממצבי לפני שהתחלתי. לכן אני מרגיש שמותר לי להיות קצת סקפטי ביחס לעצמי. אולי דווקא זה מה שיתן לי את הכוח להמשיך הלאה. את העניין של להודות למי שהציב מולי מראה של התכונה השנואה עלי אני אנסה. לרוב אני נזכר בעניין הזה רק לאחר מעשה. אז מה אתה בעצם אומר? להגיד לו בפנים: "תודה רבה שהצבת מולי מראה של התכונות הרעות שלי?" הוא לא יעלב קצת? המשך בהודעה הבאה.

deep ocean

New member
קראתי את השרשור המאד מעניין שלכם!!!

היה ממש תענוג לקרוא. רציתי לשתף לגבי הקטע של אנו רואים תכונות שלנו באחרים. יש אדם (בחור או בחורה, אני לא אגיד כמובן מי) אחד בכל החוג של הקונג-פו שאני ממש לא אוהבת!!! אני כל הזמן מנסה להבין מה באדם הזה מפריע לי? - נראה לי שעליתי על משהו, בכל אופן. מה באדם הזה מזכיר לי בעצמי? - כלום, אין לנו שום תכונה משותפת לדעתי. אני רוצה להגיע למצב שבו אני אראה אותו ולא תעבור לי בפנים תחושה של-אויש, הנה האדם הזה. בנוסף, אני מרגישה שיפוט עצמי לידו. לא רוצה את זה, רוצה להתגבר על זה!!!!!! למישהו יש עצות? מיכל נ.ב.-לדעתי האדם הזה לא אוהב אותי (ואם האדם אומר לי משהו-זה סתם מתוך הכרח), למרות שאולי זה בראש שלי, ואני לגמרי טועה בנושא.

pinibs

New member
נחמד, נחמד, היה ממש נחמד...

(וגם מאותו שיר: "...נלך, נחזור, נעמוד שעה בתור...") בכל אופן, היה מאד נעים ומעניין לשבת לדבר איתך אתמול (גם הפלאפל לא היה רע). תודה. פיני

למעלה