ל TIGERMOM

ליאורה9

New member
חייבת עזרה!!! הבת שלי עושה עלי מניפולציות...

היי, מזל שיש את הפורום הזה ויש עם מי להתייעץ, הייתי תקועה בפורום של התינוקות הרבה זמן. אז ככה, חייבת להתייעץ, יש לי בת מקסימה בת 3 , בת יחידה, והבעיה שהיא משגעת אותי כל הזמן דורשת תשומת לב, מאוד תובענית, יוצא שמרגע שאני באה מהעבודה רק משחקים, שירים, סיפורים וכו'..... בכח אני משכיבה אותה במיטה, היא נרדמת בעשר בלילה אין מצב לפני!!!! כל הזמן אני מחויבת לשחק ולהפעיל אותה, באוכל באמבטיה בכל מקום, אני מרגישה שאני צוות הווי ובידור. לגבי אבא שלה הוא מגיע לרוב בשבע שמונה, ומשתעשע איתה בקטנה. מידי פעם היא מול הטלויזיה בשקט 20 ד'. וזהו. אבל זה לא מספיק לי. וכל הזמן אני מרגישה שאני לא מספיק איתה כי יש ימים שאני באה בשש הביתה. האם זה נורמאלי??? ובעית השינה, בגן היא ישנה בקושי שעה, וכל יום נרדמת רק בעשר, למרות מאמציי להרדים אותה קודם, וקמה בשבע. אתמול עשתה לי קטע שכמעט שבר אותי, נרדמה רק ב11:30 לאחר בכי ואפילו הוסיפה לזה הקאה. מה עושים??????????????????

tiger mom

New member
מנסה לענות

בשביל ללמד את הבת שלי קצ לשחק לבד מה שהייתי עושה זה קדם כל מתיישבת לשחק איתה. ןאז, אחרי שהמשחק היה מתחיל הייתי אומרת: "אני הולכת רגע לשירותים/ לשים כביסה במכונה/ לעשות טלפון. אני כבר חוזרת וממשיכה לשחק איתך. בנתיים תמשיכי לשחק". הייתי עושה משהו שלוקח דקה וחוזרת לשחק איתה. אחרי כמה זמן הגדלתיאת המרווחים של הזמן ולאט לאט היא התחילה לשחק עם עצמה. זה לא אומר שהיא משחקת כל הזמן לבד. ולא כל יום היא מסכימה לשחק לבד. יש ימים שהיא יכולה להעסיק את עצמה כל האחה"צ לבד ויש ימים שבכלל לא. קחי בחשבון שיש פה גם עניין של אופי. יש ילדים שיכולים לשבת לבד עם קוביה אחת ולשחק שעות ויש כאלה שלא מסוגלים לשחק באותו הדבר יותר מ-3 דקות רצוף. וקחי בחשבון שאת לא נמצאת איתה רוב היום והיא רוצה להיות איתך. (זו לא ביקורת. גם אצלי זה ככה) איך את מגיבה כשהיא מבקשת ממך תשומת לב? יש ויכוחים ומאבקים? לגבי השינה: יש לכן טקס קבוע? איך את מנסה להרדים אותה? תני עוד פרטים

memko

New member
סתם להגיד לך שאני מאוד אוהבת את התשובות

שלך, את תמיד מאוד מפורטת ולקחתי ממך המון. תודה

tiger mom

New member
../images/Emo140.gif

תודה לך זה כיף לשמוע שאני לא שוחקת את המקלדת שלי לשווא

memko

New member
ואוו...ממש לא! התשובות שלך כל כך מפורטות

ועוזרות, אני ממש מחכה לשמוע מה תגידי כל פעם, כל כך הרבה דברים יישמתי ממך על עומר, כמו לבחור את המלחמות, לתת לו לבחור משתי אופציות, תמיד לשתף אותו וכאלה, וזה כל כך עוזר, הבית הרבה יותר רגוע (גם אם זה לוקח חצי שעה יותר כל פעם לצאת מהבית...:)) בקיצור - תודה.

mom2ia

New member
אני גם מיישמת על אחד הבחורים שאני מנהלת

וזה גם עובד...

יה-יה

New member
את ממש לא שוחקת את המקלדת שלך לשווא

וזה בדיוק המקום לומר שגם אני אוהבת את התשובות שלך
אז תודה על כל מה שכבר אמרת ומה שעוד תגידי. יה-יה

ליאורה9

New member
ל TIGERMOM

אני לא מצליחה לראות את ההודעה של בפורום, מעניין למה. בכל אופן אני ניגשת לשחק עם הבת שלי בכיף ועם אהבה גדולה, אני נחשבת אמא מגניבה וכייפית,ובאמת לרוב אני נהנית עימה מאוד. אבל זה מעייף, ושוחק כשאני רואה את התובענות הזו. לגבי השינה אני כל יום עם טקס שינה, סיפור, קצת לולי ומים ולמיטה. לא הולך לי . היא ילדה נמרצת ופעילה. אבל די כמה אפשר???

tiger mom

New member
תשובה

שוב, חשוב להבין שיש ילדים כאלה. כשבאים מתוך הבנה שזה אופי, קצת יותר קל. יש ילדים שתמיד צריכים מסביב חברה, יש ילדים שתמיד צריכים שיעסיקו אותם, יש ילדים שיש להם קוצים בישבן. זה אופי. דבר שני, נסי לאט לאט. כל פעם לדקה ללכת, למשל לשרותים. נסי לקבוע מראש זמנים. אצלנו למשל יש תוכנית קבוע בטלוויזיה שהיא רואה ואני הולכת להכין ארוחת ערב. והיא יודעת שאם היא רוצה לשחק במקו לראות את התוכנית היא צריכה לשחק לבד, כי אני מכינה אוכל. שתפי אותה בעבודות הבית. ככה תצליחי לעשות דברים והיא לא תשתעמם: להכני סולהוציא כביסה, לקפל ולסדר אותה, לערוך שולחן, לעזור בהכנת אוכל (הבת שלי מקשקשת ביצה למשל, מערבבת ומוסיפה תיבול לכל דבר). עכשיו מזג האויר מאפשר לצאת החוצה לגינה וזו דרך טובה להוציא מרץ. בגיל 3 יש הרבה ילדים שלא צריכים לישון כבר צהריים. יכול להיות שזה שהיא ישנה בצהריים גורם לה ללכת לישון מאוחר. וגם אפשר בגיל הזה להסביר שמשעה מסויימת היא יכולה לשחק לבד במיטה בחושך.

למעלה