ברד"ש בשיטת האלימינציה אז נכון, אני באה ממשפחה שכולה צמאה לידע, לכן לא רואים בי נודניקית (עכשיו אפילו מפרגנים בגדול). בקשר לברד"ש, ניסיתי לבדוק איזה פרטים יש אצלי. אז מצאתי מספר שמות, חלקם נמצאים ברשימה שציינת, ובנוסף: ר´ דוד שלמה דימר- היה אב בית הדין בטרנופול ב-1933. לא נראה כ"כ מתאים, כי אנחנו "סוחבים" את השם הרבה לפני 1933. ר´ דוד שלמה מטולשין- בן ר´ שמואל מבראד. אם בראד היא ברודי, אזי הוא מופיע ברשימה שלך. אם לא- המדובר במישהו אחר (הוא מחבר הספר "התעוררות התפילה"). ר´ דוד שלמה מלבוב- בן ר´ בירך, לא נראה שמופיע ברשימה שלך, ועיני צדה את השם הזה, בין השאר בגלל השיוך ללבוב (היא למברג). ציינתי כבר שמשפחת סבתי הגיעה לוינה מלמברג. ניסיתי לבדוק לאחור את הברד"שים שאני יודעת עליהם. הסבא רבא שלי נולד כנראה איפשהו בין 1855-1862. אז אפשר להניח שאביו, שנקרא גם כן ברד"ש, נולד בערך 20-30 שנה לפני כן. כמו כן באתר של הכנסייה המורמונית מופיעה מישהי בשם ביילה ברד"ש, ילידת לבוב, 1814. אביה היה לייב ברד"ש, אין ציון של שנת הלידה, אבל ניתן להעריך שנולד לקראת סוף המאה ה-18. ואני תמיד חוזרת ומזכירה לעצמי, שלפי מה שקראתי, בקיסרות האוסטרו-הונגרית נדרשו היהודים לאמץ שמות משפחה רק מ-1774 ואילך. ביחס לרשימה שלך, אנא הסבר לבורים כמוני: יש שם שני רבנים, ששמם "הכהן", אני מניחה שזה אומר משהו על שיוכם ל-"כהן". אם אכן זה כך, הרי שמשפחתי אינה משפחת כהנים (וגם לא לויים, לצורך העניין), ואז גם הם לא כ"כ רלוונטיים. אני מקווה שכל זה משפר במשהו, אם יעלה עוד מידע / עוד רעיון, כמובן שאשתף אותך. בכל אופן המון תודות.