ל resh0

DaRזה אני

New member
ל resh0

אם חחח למרות שאתה וכולם מתעלמים אני הפעם באמת צריך עזרה אני צריך כתובת של אתר שתראה לי בדיוק את גובה הגלים ליד החוף או שתביא לי אתר ותגיד לי מה המספרים המפגרים האלו אומרים ובקיצור אני צריך שתלמד אותי איך לדעת מה היה גובה הגלים... בתודה DaRזה אני

resh0

New member
התשובה די פשוטה:

כנס לאתר ישראכם, לחץ על "ים ורוחות", לחץ על האיזור שקרוב לאיזור מגוריך, בד"כ ת"א הוא המדוייק יותר. הפחת שליש מהערך הנמוך ותקבל את מצב הגלים לגלישה. תוכל גם להתעדכן במצב הרוחות ולהחליט האם "שווה" לך לרדת לים בתנאים הנוכחיים. תוכל גם להכנס למצלמות של ישראכם ולראות בעצמך את מצב הים. באשר לתחזית: התחזית הטובה ביותר למצב העדכני היא זאת של ה"נייבי", ישנו קישור באתר האינטרנט של ישראכם. אבל... ישנם גם מקורות נוספים ומדוייקים יותר, אך נדרש ידע מקצועי כדי לקרוא את המפות האלו. בנייבי מפורסם גובה הגלים בערכים שונים מאלו שאנו מכירים. התהליך די פשוט: מכם בלויין שולח אותות אל הים שחוזרים אליו. הזמן העובר ממצב ים רגוע (גובה אפס) ידוע. אם הגל חזר מהר מדי, המשמעות היא שהוא פגש בגל ולפי הזמן הזה ניתן לקבוע את גובה הגל יחסית לאפס! כך באמצעות רשת לוונים ניתן לערוך מיפוי גלים של כל העולם, מיפוי מדוייק ביותר! ישנם גם זיופים לנוכח הפרעות חוף שמהם סובל כל מכ"ם. המערכת מקבלת גם נתונים על רוחות ותופעות מקומיות, ובאמצעות מודלים ממוחשבים, יכולה היא לתת תחזית לזמן ארוך יותר. התחזית בד"כ פוגעת, אבל היא לא "אלוהים". מידע מדוייק יותר דורש ידע מיקצועי שאני לא מסוגל להעביר לך במסגרת הפורום הזה.

למעלה