ל- ramil

ל- ramil

שלום, לאור מה שכתבת למטה, מה כן משפיע על השיבוצים בפרקליטות? האם יש צורך לקבוע ראיונות במהלך תקופת הלימודים בענפים שונים כדי להשפיע על השיבוץ? איזה קורסי בחירה היית ממליץ לקחת?

Amirmel

New member
שיבוצים

לביא שלום, כיוון שרמי לא עונה לך אני אנסה להבהיר מעט (אבל עלי לציין שלהבדיל ממנו - לא שימשתי בסגל ההשלמה). הפרקליטות בוחנת אותך על סמך ציוניך, תחומי הלימוד שלך, הצטיינותך (או חוסר הצטיינותך) בהשלמה לרבות בתחומים הספיציפיים (גם אם היית הכי טוב בקורס באופן כללי יש להניח שלא תגיע לדבל"א אם סיימת אחרון במשפט בין לאומי), חוו"ד אישיותיות ומקצועיות עליך ממפקדיך בהשלמה, בבה"ד 1 או בהצבה הזמנית וכו´. ראיונות הם דבר מסוכן. רשמית הם אינם נראים בעין יפה. זה לא אומר שהם אינם קיימים, אך לא מתחייבים כלפיך בד"כ ואם מגלים זה עלול לפגוע בשיבוץ. קורסי בחירה וכד´ - קח לפי מה שמעניין אותך. ידע ראשוני בתחום מסויים יכול לעזור אבל הוא לא הכרחי. אם אתה רוצה להגיע לתחום מסויים בפרקליטות תלמד נושאים שקשורים אליו. אבל מנסיוני, בפרקליטות ומחוצה לה, הידע האקדמי אולי מקדם מעט את השגת הידע המעשי אבל לא מחליף אותו.

שאלה נוספת

תודה על האינפורמציה. זה מעודד לשמוע שבסך הכל מתבססים על שיקולים ענייניים, כי לאוזניי הגיעו שמועות אחרות. מדבריך עולה שיש יתרון להתבלטות בתחום מסוים (אם זה בלימודים, בהשלמה וכו´) לאור ההבחנה בין התחומים בפרקליטות, וכי "רב-תחומיות" עלולה להיות מסוכנת שכן היא עלולה להביא אותך למצב שתיפול בין הכסאות בשיבוצים. האם התרשמתי נכון? אם כן, אני קצת בבעיה... אני יודע שיש כל מיני מורעלי דבל"א ויעח"ק, שגמרו אומר להגיע לשם ויהי מה. אני, לעומת זאת, עוד לא יודע מה אני רוצה מעצמי וכבר סיימתי שנה ב´. די מדכא אותי לחשוב שאתמקד במשך 3-6 שנים מחיי בתחום צר יחסית, כך שבאמת אין לי מצב רוח כבר עכשיו לקחת קורסים רק במנהלי או רק בפלילי או רק בבינ"ל. מה צפוי לעלות בגורלו של הקמ"ש ה"רב-תחומי"? האם יש תפקידים שבהם רב-תחומיות מהווה יתרון או שכבר ידאגו להכניס אותי לאיזו משבצת ולכן מוטב שאני אעשה את הצעד הראשון בעניין?

למעלה