ל MEXMEX ..

ניסן400

New member
ל MEXMEX ..

ראשית תודה על הכתבה בנושא משכך-היגוי שפירסמת ב FULL-GAZ. נהנתי לקרוא. שנית ... רציתי לשאול אותך מס´ שאלות בנושא: 1. האם משכך היגוי יעזור באחת מהסיטואציות הבאות: - בנסיעה בדיונות בבמפים עם קוליסים עמוקים האופנוע לא תמיד שומר על כיוון. (במיוחד כאשר הקדמי פוגע בעלייה של הבמפ הבא) - בתוואי קשה כאשר יש אבן שאינה מקובעת לקרקע, כאשר הקדמי פוגע בה לעיתים הוא משנה כיוון וההמשך ברור .... (במיוחד בסינגל-טרקים שיש במסלולי אנדורו) 2. ניתן לרכוש בארץ ?? 3. מה זה זווית השפעה ? (הפרמטר השלישי שניתן לכיוונון אצלך במאמר) 4. לא ציינת חסרונות (חוץ מהמחיר ...). יש כאלה ? אולי אמינות נמוכה ? אולי הוא פגיע במיוחד ?

MexMex

New member
בבקשה...

1. אלו הן בדיוק הסיטואציות שבהן המשכך עובד. "זריקה" מהירה של הכידון, והוא כמעט ונתלש לך מהידיים? או אולי נדנודים מהירים, שממש קשה להשתלט עליהם? אלו הן הנקודות, שפשוט יעלמו לאחר שתרכיב את המשכך... 2. בזמנו קניתי אצל רז היימן, במחיר כמעט זהה לארה"ב. אינני יודע אם יש לו במלאי, אבל בירור קצר יתן לך תשובה. אבל מייל קצר לג´ף, מ MxSouth ודי מהר זה נשלח לארץ... 3. זווית ההשפעה (Sweep) כשמה כן היא...באיזו זוית המשכך יתחיל להשפיע....ברגע שתרכיב ותתנסה, מייד תבין, מה גם שהמשכך מגיע עם כיוון ברירת מחדל, שבד"כ לא משנים (סה"כ מדובר על מספר בודד של קליקים, לא משהו מורכב מדי...) 4. חסרונות? אולי הכבדת ההיגוי מעט... אם מדובר על קטע קטן, תוך כדי רכיבה, שחף מכל המאפיינים שבהם נרצה להשתמש במשכך, תמיד ניתן לכוון תוך כדי רכיבה. אם מדובר על קטע ארוך, שבו רוצים לבטל לחלוטין את השפעת המשכך, צריך לעצור לרגע, לכוון לביטול ההשפעה. אישית, לא ראיתי צורך כזה מעולם... המשכך של SCOTT נודע באמינות ובעמידות מופלגת. אבל, אם חו"ח קורה משהו, יש להם קיט שיפוץ לא יקר... חסרון נוסף הוא ההתקנה עצמה. ישנן 2 אפשרויות חיבור של הגשר לשלדה. האפשרות הראשונה (והזולה יותר) היא בריתוך (Weld on), אבל זה דורש בעל מקצוע משובח (לא שחסר כאלו...). האפשרות השנייה היא בהצמדה (Bolt on), שקלה מאוד להרכבה, אבל מעט יותר יקרה... כמו כן, יכולה להווצר בעייה עם הכידון... אם יש לך כידון ללא גשר חיזוק, אז אין בעייה... לכידון בעל גשר חיזוק, צריך להשיג גשר שונה, המאפשר את התקנת המשכך מתחת לגשר... זהו פחות או יותר... נסה, תהנה, ודווח... אדיוס

לא שאני...

מתיימר להבין משהו טכני שמתקקקקרב למקסי... אבל הערונת לשאלותיך ניסן, סינגל טראק עם אבנים נשמע לאזני כמשהו בו הייתי מנטרל לחלוטין את הסקוטס, שם אתה זקוק להיגוי קליל ומשוחרר לחלוטין, שם גם המהירות נמוכה מאד יחסית, ולכן מאמי, שם תסתדר כמו שאתה. תקן אותי אם אני טועה, מקס.

לניסן 400

אמנם היועצת לא נשאלה והיועצת נדחפת ...אבל היא כזו
היועצת פישפשה בזכרונה החבוט והלא מי יודע כמה ומשום מה אצל היועצת הרושם שניסן 400 הוא לא על שם קו 400 ההוא , אלא על שום אותו 400 רייסינג טועה היועצת? תוהה בטוח אגב - אין צורך במשכך היגוי ב400 רייסינג - לא שהוא יזיק - אבל ה-400 רייסינג יסתדר בקלילות בלעדיו - יתכן שהניסן יערוך ניסויים בכיוון הנכון של מתליו של האופנוע ויפתרו שאלותיו - יתכן שהוא זקוק לרענוני הדרך הנכונה לרכב על אופנוע
היועצת סתם מתבדחת מר ניסן בעניני הרכיבה ...אבל ה-400 לא זקוק למשכך היגוי כמו למשל הדו-פעימתיים...

MexMex

New member
היועצת שנדחפת...

רוב
שלוחות לך... וכי בריסינג מדובר, אז הצדק עמך... ניסן יקירי, כדאי כי תשקיע בכיוון מתליך טרם תשקע במינוס חמש מאות הדולרים שעולה המשכך... נכון הדבר לכל אופנוע, שבעתיים לרייסינג שנודע בהיגוי איטי יחסית... לשאלת החליל - אישית, על KTM250, האבתי את המשכך גם בסינגל טראק. כניסה לשביל, סיבובצ´יק מהיר של כפתור הפלאים שמאלה, והשפעת המשכך נהפכת לשולית, אם כי מבורכת... אדיוס

ניסן400

New member
כנראה שלא הסברתי את הבעיה שלי טוב

או שלא הבנתי לחלוטין את פעולת משכך ההיגוי. איני טוען שההיגוי ברייסינג שלי קל או עצבני. אני לא נתקל בתופעה של רעידות בכידון או בויברציות עצבניות. מה שמציק לי זה שלפעמים אני רוצה ליסוע ישר אבל ה"רייסינג" מחליט אחרת. למשל קח את המסלול בפלמחים אחרי מרוץ - כולו חרוש במפים עם קוליסים עמוקים. קורה לי הרבה שהקדמי פוגש את תחילת הבמפ, שם יש קוליס עמוק (שלא ממש מקביל לכיוון הנסיעה) ואז הקדמי פשוט פונה ואין לי שליטה על זה. כמובן שכאשר המהירות גדלה התופעה מחריפה והסיכוי ליפול גדל. באותו רגע (של פגישת הקדמי בתחילת הבמפ) הייתי רוצה פשוט "לבטל" את ההגוי, ולא לתת לקדמי אופציה לשנות כיוון. האם משכך היגוי יעזור כאן, או שאולי "מהירות הפניית הכידון" שנוצרת כאן שייכת לתחום הנורמלי - ואז לא יופעל מעגל התדר הגבוה ??

MexMex

New member
תלוי...

תלוי כמה מהר הכידון משנה את הכיוון... הכי טוב? תפוס מישהו עם אופנוע כמו שלך, שיש לו משכך מותקן, ושנורר ממנו סיבובון...3 דקות רכיבה כבר יתנו לך התרשמות... אישית, בקרוב (כך אני מקווה), ארכוש את הרייסינג 450 החדש...המשכך ימצא את מקומו שם... אדיוס

ניסן...

לדעתי אין קשר בין משכך היגוי ובין שינוי כיוון בשל כניסת הקידמי לקוליס. קוליסים הם הז_ן של רכיבת השטח, נכנסת מאמי, אל תתנגד, זרום איתם הלאה. נכנסת לקוליס אלכסוני ברכיבה מהירה, אכלת אותה. לעיתים (ופחות בדיונות) אם אתה מתקרב לקוליס לא רצוי ניתן לדלג מעליו עם הקידמי בפעימת גז חזקה, קח רק בחשבון שהאחורי לא יודע לדלג, והוא יכול להשאר שם בתוך הקוליס. פחות חביב לבקר בקוליס עם אחורי בפנים וקידמי בחוץ. בכל מקרה בקוליסים על תהיה נעול חזק עם הידיים על הכידון, שחרר ידיים ועבוד בלי לחץ.

ניסן400

New member
ליועצת שנדחפת ... ../images/Emo3.gif

א. אכן מדובר ב רייסינג ולא בקו הידוע ... ב. "רענון הדרך הנכונה ...." - אכן זקוק אני לרענון, ורצוי משהו בדיונות. (פסולה-סקול זה היה רמז קטן ...) ג. שיפור טכניקת הרכיבה אינה צריכה לבוא במקום שיפור הכלי. צריך להגיע למקסימום בשניהם

theshark

New member
כבעליו של 300 exc. אני גם חשבתי על

משכך היגוי. אני יכול לספר לך שההיגוי היה לי נורא עצבני בהתחלה. לאחר מספר שינויים במיתלים(לפי הספרון של כיוון מיתלים) והרמת משולש ההיגוי, ההיגוי הפך לפחות עצבני. כיום אני ממש לא חושב שאני צריך משכך היגוי. לגבי רכיבה בדיונות, מניסיונם של אחרים ומנסיוני הרבה גז, העבר משקל אחורה, ידים חופשיות על הכידון ומבט רחוק קדימה (רוב הרוכבים נוטים להסתכל מטר לפני הגלגל) יפתרו את הבעיה.

ניסן400

New member
רכיבה בדיונות

האם "הידיים החופשיות" ו"המבט רחוק קדימה" נכון גם לגבי קוליסים עמוקים? בתוך במפים ? (ואני מתכוון לבמפים + קוליסים כמו שיש בתוואי של מרוץ דיונות - ולא איזה קוליס ישן שכמעט נעלם) את הקטע של המבט עוד אפשר להבין, אבל אישית אני נוטה לתפוס את הכידון בכל הכוח.

theshark

New member
כן גם אני.

אבל לגבי קוליסים ובמפים (כולל שביל הבמפים הידוע), הרבה גז אצלי לפחות בשלישי, הקדמי מרחף מעל הבמפים. המבט רחוק קדימה אחרת הבני.....ת יעלמו לי
. המבט מאוד חשוב. לגבי כיוונים יש לך את הספרים של המתלים?

MexMex

New member
איך אמרו חז"לינו...

לכידון יש מטרה אחת בחיים... להוות מקום לחיבור הידיות...

916in my draem

New member
תודה../images/Emo45.gif

mexmex אחי אני חייב לומר לך ....... אתה תותח !!! המאמרים מ פול-גז עזרו לי מאוד,להעשיר את הידע שלי.............. .......תמשיך ככה אחי

למעלה