ל"master answer"

ל"master answer"

דווקא ההטייה הנאה של התואר "מגוחך" נראתה לי מעודנת מאוד. טענותיך חסרות שחר ולא ברור לי הבסיס שעליו הן נשענות. 1. החופש שאני ואתה נהנים ממנו מחייב ריכוז סמכויות הענישה והפעלת האלימות בידי גוף אחד אחראי ומבוקר. מכאן מונופול על הפעלת הכוח. 2. "עצם קיומו של המונופול השלטוני הוא אשר יוצר את קיומם של המונופולים הכלכליים" זה לא נכון עובדתית- ישנו "מונופול טבעי", ישנו שימוש בכוח מונופוליסטי על מנת למנוע כניסת מתחרים לענף, ישנו שילוב אופקי וישנו שילוב אנכי. כל אלו אינם קשורים כלל לממשלה. מכבי ת"א, הדוגמא הנדונה, אינה תוצר של הגבלים ממשלתיים מסוג כלשהו. 3. מכאן המסקנה, אני מקווה, ברורה - אני "אוהד אידיאולוגית" רק את עקרונות החופש והשוויון, מונופול אינו "עקרון אידיאולוגי" שאפשר לאהוד או לא. ריכוז הסמכויות ע"י הממשלה הוא חיוני לשמירה על עקרונות החופש והשוויון, מונופול כלכלי (בדוגמא זו, על כל פנים) מהווה נזק לעקרונות אלו - מכאן שאני תומך בראשון ומתנגד לשני.

Charlie

New member
Master Answer ....חחח....../images/Emo6.gif

דווקא לא. אני לא חושב שנשאר לאלמונימי עוד מה ללמוד בכלכלה... אל תתחיל כי רבים נפלו בפח הזה של הכלכלה. תאמין לי, מהכירות אישית - הוא ידוע דבר וחצי על כלכלה.

Master Answer

New member
אני לא מתחיל

להפך אני מסיים. סתמיות המענה שלי איננה מקרית והיא ציון דרך לכך שאין לי יותר כוונה לנהל דיונים נוספים בפורום. אלמונימי יכול להיות אולי אשף בהבטים הטכניים של הכלכלה אך הפילוסופיה הכלכלית היא דבר מורכב הרבה יותר ומצריך גם יצירתיות והשראה. כאשר מסתכלים על תמונה דרך זוית מסויימת דבריו הם ברורים והגיוניים אך כאשר תסתכל מזוית שונה הדברים יראו אחרת לגמרי. אני זורק כאן סיסמאות אבל זה רק בגלל שאין לי כוונה לגרור את הדיון מעבר לכך. הגעתי לסוף דרכי בפורום ואינני מרגיש שאני זקוק יותר לביטוי עצמי של עמדותי לצורך סיפוק אישי. תודה רבה אסף נ.ב אף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש

חבל

מכל מקום, טענת טענות עובדתיות ולא פילוסופיות. הטענה "מונופולים נוצרים ע"י הממשלה" אינה שאלה פילוסופית. חבל שאתה עוזב את הפורום ובהצלחה בהמשך.

איפה ששאר המתמודדים כשמדברים...

על נושאים כגון: מדיניות כלכלית רצויה בישראל, איך הליכוד צריך להיראות עוד 20 שנה, אסטרטגיה וטקטיקה נכונות במלחמה נגד הטרור, וכיו"ב ענינים שדורשים עומק וחזון.

מוזר, אני דווקא לא התרשמתי כמוך...

אולי ידידך יואיל בטובו להפגין את ידיעותיו כדי שנוכל להתרשם? באותה הזדמנות שיסביר למה השיטה הכלכלית של המחנה הפוליטי שהוא תומך בו קרסה בכל העולם.

Charlie

New member
בגיניסט

אני חושב ששינוי ההיסטורית (טרם לפיד) מתאימה לידידי. כלומר, שמאל מדיני וימין כלכלי. הוא שמאל במובן של "שטחים תמורת שלום" הוא ימין במובן של "משק חפשי, תחרותי-קפיטליסטי"

לא מדוייק לגמרי

אבל זה רוח הדברים. כעיקרון אני מקבל את ה"אובייקטיביזם", גישתה של איין ראנד, תוך שינויים ודגשים במקומות מסויימים. למשל, אני שם דגש על התאגדות העובדים (אוהד הפועל או לא?) כדרך לצדק חברתי וכתחליף לממשלה שהתערבותה אינה מוסרית ואינה יעילה. וישנם עוד כמה הסתייגויות. קרא את "המניפסט הקפיטליסטי", צ´רלי, המהפכה שהעביר אותי הספר הזה בשנתיים האחרוונות היא מדהימה. אני ממש בן אדם אחר בגישה ובתפיסה.

um2

New member
מה רע בימין מוחלט

ימין כלכלי וימין מדיני זוהי הדרך לניצחון שאותה מוביל נתניהו ואיתה ישראל תתקדם ראו מודל תאצר באנגליה אני רק מקווה שהפעם לא יהיו חכ"ים מהליכוד שיפריעו לשתי הדרכים האלו

Charlie

New member
אלמונימי - בקשר למניפסט הקפיט´

שלח לי לפרטי את השם המלא של "המגילה" שהראת לי בזמנו ברחובות (אגב, מתי אתה מגיע לרחובות שוב...?) שם הספר והמחבר/ת. אני כבר אחפש אותו אצלנו בספריה.

למעלה