ל JONgler תשובה מה´פחד´.......

אלדר

New member
ל JONgler תשובה מה´פחד´.......

אני כותב את זה למעלה כדי לא לרדת כל הזמן ושההודעה לא תרד יותר... אבל זו תשובה למה שהחזרת לי על נושא הפחד..... אז אנא זה: אני חושב שהפחד הוא לא שם כולל לכל הפעולות שהמוח עושה בזמן איום... כי כשאתה הולך לגנוב הרי אתה לא באיום! אבל לרוב אתה פוחד.... זה כבר משהו שונה... וזו רק דוגמה אחת... אבל הפחד עצמו זה לא משהו שבני האדם פיתחו וזה לא אומר שהם מפותחים יותר... זה מראה בדיוק הפוך... אתה לא אמור להגיע למצב של איום משום דבר פרט לחיות אחרות כמו תמיד... זה שאנחנו תוקפים אחד את השני זה שונה... פעם אמרו שלאדם הקדמון היו שיניים חדות יותר וחזקות יותר כדי לאכול בשר חיי ולא מבושל או על האש... אז גם זה השתנה... והאינסטינקט שלנו שהיה פעם מפותח השתנה ועכשיו הוא לא כל כך מפותח... פעם יכולנו לעשות הרבה אבל כשחושבים על זה אז זה היה שווה כדי להגיע לטכנולוגיה של היום... אבל צריך לשנות אותה כמובן לעינייננו... כמו האינסטינקט גם הפחד תפס פרופוציות גדולות! האדם פחד מהחיות הגדולות יותר והחזקות יותר... הוא פחד להשלט על ידם... וניסה לשלוט בהם... הוא ניסה לעשות הכל כדי שהם לא יוכלו לפגוע בו... הוא מאוד פחד... מין אובססיה כזו... אבל הוא לא ממש הצליח! החיות לא שמות עליו כלום והוא עדיין לא מבין שהחיות לא רוצות לשלוט שאף אחד... אחרת האריות והטורפים היו מגדלים לידם את הטרף... אבל אז כל עניין הרדיפה והתפיסה לא היה נמצא... זה בעד זה... האדם פוחד סתם... הוא אוסף אליו את הפחדים של שאר בני האדם... זה לא ממש פחד... זו אובססיה לשלוט ובימנו זה לשלוט בסביבה... בתת מודע של כולם יש לשלוט על מה שקורה סביבך וכו.... זה לא פחד... אלימות זה לא פחד שהם יותר חכמים ממך זה מה שהוא יודע לעשות... למרות שזה לא פתרום טוב.... אבל אם אתה יודע לעשות משהו אז תעשה אותו אם אבא שלך מלמד אותך להיות כזה זה אומר שרק את זה הוא יכול לתת לך והוא לא יודע משהו אחר או דרך אחרת... אבל זה אומר שהוא פוחד שלא תצליח?< הוא כל דבר כזה... הוא פוחד שתדרדר?? הפחד הוא כלום ממש כלום! צריך לשים לב למה זה קורה... למה בכלל בני האדם פוחדים? לארנבות יש פחד כשהם מותקפים על ידי צייד.. אבל אותנו אף אחד לא צד ואף אחד לא יצוד!! החיות למדו ל´גן עדן´ כבר לא לצוד בני אדם לא שהיה מותר שם... הדוב לא צד אותנו אם הוא הורג זה להגנה הוא למחייתו כדי שלא יתפסו לו את מקומו בשטח... האדם פוחד רק מי מי שצד אותו! וזה אף אחד פשוט לאדם יש מין דבר כזה שנקרה מוח שגורם לו לחשוב ו´מה יקרה אם לסבתא יהיו גלגלים´ זה לא קרה עדיין! אי אפשר להתגונן מפני מה שלא קיים! זה סתם הורס אחרי הכל .... אם זה היה קיים אבל בלי ידיעה אז הייתי אומר שזה בסדר להתגונן לפני ´ההתקפה´ אבל זה לא!!! מקווה שהבנת את עמדתי או את מה שכתבתי לך כאן... אור ואהבה לך... שלך tksr

למעלה