ל hunky@dory

eyalb

New member
ל hunky@dory

זה שאת גאה להיות אשה זה טוב ויפה... אבל המניעים כלל לא נכונים... להיות מדוכא זה אולי יפה מבחינה הרומאנטית של העניין אבל אני בתור גבר לא מרגיש מדכא אלה מדוכא בדיוק כמה אשה... כל דיכוי שיש בעולם אני בתור שוחר זכויות אדם מרגיש אותם... הסולידריות היא דבר שצריך לקרום גידים בישראל... אין דבר כזה אשה שתדרוש זכויות לעצמה אבל תמנע אותם מערבים... ולהיפך או אשה שתדרוש זכויות לאשה אבל תמנע אותם מעובדים... לדבר הזה יש שם וזה צביעות( אני לא משאישם אותך בצביעותא אלה רק לוקח משהו ממך ומפתח אותו לרעיון שאני זורק כאן לאוויר הפורום)... בתרגום האוסטרלי של ה"אינטרנציונל" יש שורה שאומרת כך "חופש היא פרבילגיה חסרת משמעות אלה עם היא ניתנת לכל" ולסיכום... זכויות האשה ללא זכויות להומוסקסורלים וללסביות הם דבר מטופש וכן להיפך... לפעול לשחרור מגזר אחד מהדיכוי בזמן שאתה רומס את המגזר השני זה הוא החטא הגדול ביותר... כי בניגוד למדכאים "האמיתיים" את המדכא הר"מ ניתן להאשים בצביעות... מצפה לתגובות ממך ומכל שאר הפורום איל נ.ב. ושוב לקחתי הועדה שלך כדוגמא... אני בטוח למדי שהדעה שלך זהה לשלי ושוב מצר עם פגעתי לכאורה ברגשותיך או באידיאולוגיה שלך...

eyalb

New member
יקירי ויקירותי

אחרי חודש בעבודה קיבלתי מכתב תודה מלקוח (אני עובד בתמיכה טכנית ב ADSL

eyalb

New member
ראיתי כמה תגובות פה...

יקירי ויקירותי... אין דבר כזה פמיניזם שתומך בגזענות... אם לא איכפת לך מאשה פלסתנאית שמדממת לממות במחסום, או מילד קטן שמת בקרב ירי בידי אביו... את לא פמינסטית... אם אתה דואג להמון מדממם בעזה ולא איכפת לך "עוד" אשה שנרצחה ע"י בעלה... אתה לא שמלאן... אין כאן בחירה... זכויות אדם הן דבר כולל... אתה יכול לבחור להפגין או למחות על נושא מסויים אבל הרגישות צריכה להיות כוללת לזכויות הנשים,המיעוטים,הפועלים וכל שאר הנרמסים ע"י הקונצנזוס

טל קר

New member
המציאות מוכיחה אחרת

כתבה פעם ספיר, והסכמתי איתה, שהמשותף זה שכולם חושבים שהם עושים את מה שטוב לאחרים. אבל אני מוצאת הרבה אנשים שיפגינו עד כלות למען השמאל, אבל יחשבו שרק "פמיניסטית צרחנית" יכולה למחות נגד פורום פורנוגרפי, או שיאמינו בשוויון זכויות מלא לנשים, אבל דעתם בנוגע לפתרון המדיני לא תהיה בקצה השמאלי של המפה, או שישתתפו בפעילות הומולסבית וזכויות הומולסביות, תוך כדי החזקה בדעה ימנית ו/או שוביניזם כלפי נשים. אני, במקרה, גם שמאלנית, גם אתאיסטית, גם פמיניסטית, גם צמחונית, וגם תומכת במאבק ההומולסבי. כל אחד חושב שהוא רגיש בדרכו.

eyalb

New member
אז אותו בן אדם הוא...

לא פמינסט -אלה אינטרסנט לא שוחר זכויות אדם - אלה אינטרסנט כל הדברים שרמאתי נכללים בסל זכויות האדם - החל מפמיניזם וכלה זכויות פלסטינאים כל כולם הינם זכויות אדם ומי שמאמין רק בחלקם עושה זאת מצרות אינטרנסים ולה מתוך אמונה באידיאולוגיה כל שהיא

טל קר

New member
כולנו פועלים למען אינטרסים, מה

שמבחין בין בני אדם זה מה האינטרסים שלהם, האם הם פועלים גם לטובת הכלל (כפי שהם רואים זאת) או רק לטובתם. יש בהחלט מקרים של מישהו שמחזיק באידיאולוגיה ימנית, לצד אידיאולוגיה פמיניסטית. אני לא חושבת שהוא צודק, אני חושבת שהוא טועה, הרי אם הייתי חושבת שהוא צודק הייתי מחזיקה בדעות האלה בעצמי, אבל בעולם שלנו אין שחור ולבן ולכן יש פמיניסטים ימנים, וגייז פרינדלי שוביניסטים, וצמחונים דתיים, ואתאיסטים ימניים, ואיזה צירוף שרק תעלה על דעתך, קיים.

eyalb

New member
אם יורשה לציין

שילובים מגוחכים... בעיקר אלו של : שמאל שובינסטי... זה סותר <וברגע זה חשפתי את האידיאולוגיה המארכוזיאנית שלי>

טל קר

New member
איך משהו שקיים במציאות יכול להיות

מגוחך? אתה לא מכיר מצביעי עבודה/מרצ/שלום עכשיו שוביניסטים?

ההיסטוריה מוכיחה

שדינם של מאבקים שלא נובעים מתוך אינטרסים נועד לכישלון . ראה מאבק ילדי הפרחים . מאבק זה הצליח רק בחלקו (החלק של ויטנם שאכן היה אינטרס של הצעירים שחששו לחייהם) כל שאר המטרות שלהם פשוט כשלו , בין אם זה שינוי השיטה הכלכלית הקפיטליסטית עד לשאיפה של יצירת גזע אנושי אחד ושווה, הכל קרס.

hunky@dory

New member
אני אישית מאמינה שהחופש שלי

הוא חסר ערך כל עוד טיבטים מעונים בסין, אפגנים באפגניסטין, שחורים כלואים בארצות הברית בשיעור מוגזם ובלתי תואם את פשיעתם וכו´. אז כן- אני מסוג הפמינטסיות שלא רואה את הפמיניזם מנותק מחבל הטבור של נושא זכויות האדם אלא מחובר לשאר נושאי זכויות האדם בחבל הטבור.

טל קר

New member
אני אישית לא. זה הולך אצלי במעגלים

מבחינת אנשים המשפחה הכי חשובה לי, ואחכ הסביבה הקרובה הכי חשובה לי, ואח"כ הסביבה הבינונית, ואח"כ היותר רחוקה וכך הלאה. מבחינת מאבקים, המאבק הפמיניסטי הכי חשוב לי. אני אמנם אתאיסטית, וצמחונית, ושמאלנית, ותומכת במאבק ההומולסבי, אבל בתחומים האלה אני פעילה פחות. אני גם מאמינה שהפמיניזם קשור לנושא זכויות אדם, אבל לא הייתי הולכת לקיצוניות של חסר ערך כל עוד במקום אחר רע. חשוב לי שגם במקום שלי יהיה טוב. ואני אראה ערך בכך שבמקום שלי טוב גם כשבמקום אחר רע. זה לא אומר שאני אשב אז על זרי הדפנה כי דברים אחרים לא נוגעים לי, אבל כמו שיש ערך לבריאות שלי גם כשאנשים אחרים חולים, כך יש ערך לחופש שלי גם כשאנשים אחרים עדיין לא חופשיים.

hunky@dory

New member
אני אסביר את עצמי

או קי,אני חיה בעולם המערבי, בעלת נוחות כלכלית, שבעה בריאה וחופשיה. לחלוטין לא מליונרית וחיה אפילו בצנעה כלכלית מסוימת למשל ולא קונה בכדי מעצבים. אבל החופש והבריאות שיש לי הם לא מובנים מאליהם ולא לכל אחד עלי אדמות יש אותם. אז נכון - אני לא באבל תמידי כל היום ולא משביתה את חיי כי לאחרים רע אבל בהחלט סבורה שבמידה ויש לי יותר מאחרים, חובתי המוסרית לתת מזמני ומרצי בכדי לפעול למען משהו, או למען קבוצת אוכלוסיה שלא ניתן לה מה שיש לי. (ולא שיש לי המון זאת פשוט תפיסת העולם המאד אופטימית שלי.)

טל קר

New member
אני חיה בעולם המערבי, וחשה שיש

הרבה מה לתקן בו. אין שוויון זכויות לנשים. אין שוויון זכויות להומולסבים. אין שוויון זכויות למיעוטים. יש יחס מחפיר לבעלי חיים. יש כפיה דתית (מבחינת ראותי, מי שלא מסכים שיתווכח איתי בבקשה בפורום חופש על זה, לא כאן). יש פערים חברתיים עצומים. יש בעיה חמורה במערכת החינוך. . אם היה לי מה לעשות נגד מצב הנשים באפגניסטאן מיד הייתי עושה. בינתיים אני פועלת היכן שאני נמצאת.

hunky@dory

New member
כנ"ל- אנשים רבים בעיקר שותפי

לשעבר לדירה שאל אותי אם "את כל החיים שלי אני אקריב למען המאבק בכליאת שווא". ממש ממש לא. האידאולוגיה שלי היא כזאת: חלק מן האידאולוגיה המערבית דמוקרטית הומניסטית היא לישם את האדם במרכז, את האינדיבידואל. איני מקריבה את עצמי ולעולם לא הקרבתי את עצמי למען שום רעיון. אולם אני סבורה- נגדיר את זה ככה- אם בחברה השבעה כל אדם היה מקדים בין רבע שעה לשעתיים ביום למחויבות חברתית או פעילות חוץ פרלמנטרית הכל היה נראה אחרת. הבחירה בתחום אחד היא מחויבת המציאות משום שאף אחד מבחינת הזמן לא יכול להתעסק עם כל העולות בעולם. אני לא אתעסק עם נשות אפגניסן כי אין לי את הזמן לכך אבל בהחלט כאדם שבע וחופשי אני רוצה להקדיש חלק מוגדר מזמני למען מי שכלואים במקרה שלי, כליאת שווא ללא משפט. בעיני זאת חובתי המוסרית כאדם שבע וחופשי. אני אכן מאמינה שכל אדם צריך לנתב את הפעילות שלו לתחום או שנים מבלי להתנצל. הקרבה עצמית והעדר חיים פרטיים בשל ´פעילות חברתית´ אינה שם המשחק. בחברה המערבית קפיטליסטית עיקר העיסוקים של בני אדם הם: 1.עבודה ויצור. 2.לימודים לרוב לשם הגברת התפוקה בעבודה. 3.פנאי ותחביבים. אני הייתי רוצה להחדיר לחברה כנורמה- לעסוק בפעילות פוליטית חוץ פרלמנטרית- אפילו רבע שעה ביום. אני חושבת שהדמוקרטיה לא תשרוד בצורה טובה לולא אנשים ישימו עצמם מעורבים, והפקדת עניני הרווחה והחברה בידי הרשויות בלבד פירושה ניוון ניכור וניתוק השירותים הללו. אני סבורה שמעורבות במערכת קבלת החלטות שלטונית צריכה להיות אופנה ודרך חיים, למען הדמוקרטיה ולמען עצמינו וזולתינו.

eyalb

New member
באמת.? יש לו ערך???

תחשבי על הערך שלו בפעם הבאה שתראי את ארה"ב מפציצה חסרי ישע באפגניסטאן או שתראי את חיילי צה"ל מתעללים בעוד פלסטינאי... עד כמה החופש שלך שווה אני לא אומר שאת לא צריכה לוותר עליו אבל... כל עוד ישנו אדם שחי בעבדות, כל עוד אשה חוטפת מכות מבעלה, כל עוד אזרח מופצץ בידי כוחות צבא, כל עו עובד מקבל שכר מינימום ופחות... אין נעולם שלנו חופשי... העולם החופשי כפי שהוא מוגדר ... לא חופשי... הוא עולם שמדכא את העולם השלישי

hunky@dory

New member
אני מסכימה איתך

נכון שאני לא אלך לקיצון של לשבת אבלה וחפוית ראש אבל אני בהחלט מסכימה איתך, ולא לא ראיתי בהודעתך מתקפה אישית אלא לקחת את הנושא שפיתחתי והרחבת עליו דיון. אני מזמינה אותך לפורום שלי. בהחלט מעניין אותי מה עמדתם של אנשים שמתנגדים לכיבוש לגבי כיבוש גופם ומוחם של אנשים במחלקות פסיכיאטריות. אני מכירה את הטיעון הפילוסופי הזה לפיו החופש שלי חסר ערך כל עוד לאחרים אין חופש. אני לא חיה במדינה דמוקרטית וחופשית משום שאנשים כמוני, אחי בני האדם, כלואים במחלקות סגורות ללא הזכות להליך הוגן או עמידה לדין או סנגור בשל הגדרה תיוגית חברתית גזענית ביולוגית של "משוגעים". ( נא להגיב על סוגיה זאת בפורום המתאים
)

אורלי_ל

New member
אני מסכימה עם טל בקטע הזה

בעולם יש הרבה חושך וכל נר שמאיר פינה קטנה חשוב. זה לא הגיוני וחסר טעם שכולם יילחמו למען כל המטרות שבעולם. כל אחד פועל בשטח שקרוב אליו.

למעלה