לימודים ואימונים בסין
היי YIN, קשה לי להתחיל כיוון שיש כל כך הרבה לספר. אם היית נותן לי שאלות מנחות אולי היה לי יותר קל למקד את תשובתי. מעבר ללימודים בסין , צריך לזכור שמדובר בחיים בסין ( אם מדובר לטוח ארוך...) שאלו לא מתאימים לכל אחד וזה בגלל הבדלי תרבות, מחשבה ומנטליות. אם כי כל זה מאוד אינדיבידואלי! עבורי החיים בסין זו אחת התקופות המלאות, מספקות, מאושרות בחיי. מכיוון שהגעתי לסין בכדי ללמוד אומנויות לחימה ( בה גוואה ז´אנג) הכל סבב סביב זה, החל ממקום מגורים, אוניברסיטה בה למדתי סינית וכו´. סדר היום משתנה בהתאם לצרכים אך כפי שאני חי בשנה האחרונה יש לי אימוני בוקר 2-3 שעות ואימוני אחה"צ 2-3 שעות כך שיוצא בערך 6 שעות אימון ליום. השיעורים הם במסגרת של שיעור פרטי מכיוון שאני תלמידו היחיד של המורה ( מאסטר....אך אני לא אוהב להשתמש בכינוי יומרני זה). ללמוד בשיעור פרטי זה לטוב ולרע! יתרונות:1. לימוד לבד וקבלה של צומת לב מלאה. 2. קשירת קשר אישי עם המורה ברמת קירבת משפחה. 3. ירידה לפרטי פרטים ברמת האימון מבחינת עומק. 4. לעבוד עם אישיות בעולם אומנויות הלחימה דבר שלא יסולא בפז. 5. למידה עפ"י הסגנון הישן של מורה ותלמיד בצורה אישית. הייתי מונה עוד הרבה אבל הרעיון די ברור נראה לי. חסרונות:1. אין עבודה מול אנשים אחרים כך שבפרקטיקה אין לי ניסיון מול אנשים רבים. 2. קשה לעבוד מול המורה כיוון שיכולתו ברמה גבוהה מאוד, אז לפני שמתחילים בספארינג זה כבר נגמר בהרף עין, לאחר שהוא הוציא מכה קטלנית או בריח משתק. לסיכום אני עדיין חושב שזה כדאי מהנה , לחיות במקום ולספוג את התרבות להכיר את השפה, בסופו של דבר הכל תורם ללימודים ולאימונים כיוון שהגונג פו לסוגיו מושרש עמוקות בתרבות הסינית. הגונג פו אצל הסינים נכנס למה שקרוי "GU WEN HUA" שפירושה תרבות/מסורת עתיקה, גם בכתבים שונים הגונג פו לסוגיו מקבל הקשרים תרבותיים ומסורתיים. אני מקווה שעניתי למה שהתכוונת ואם לא אז אשמח לקבל שאלות נוספות. ביום שלישי אני חוזר לסין לכן את/ה יכולים להיות בקשר דרך הדואר האלקטרוני שלי לגבי מידע שאלות וביקורים בסין. E mail:
[email protected] דרך אגב מהיכן את/ה יודעים שאני עוסק בבה גוואה ??? האם אנו מכירים ?? ברכות חנן