ל Deaththread

ל Deaththread

שלום רב לך! מספר דברים: דבר ראשון, יצא לי להסתכל בכרטיס האישי שלך, אתה נשמע אדם מרתק, יש לי ולך תחומי עניין משותפים, שנינו אוהבי מתמטיקה ופיזיקה, שנינו חובבי מדעי רוח, שנינו אפילו אוהבים כמעט את אותה מוזיקה. ולשנינו דעות שונות מאוד - לך תבין. דבר שני, יצא לי לקרוא את הודעותייך, רובן ענייניות ומעשירות, שני דברים עיקריים צרמו לי בהן: 1. אתה נוטה להגדיר אנשים בשבילם, הרבה פעמים אתה אומר למישהו "העיקר שאתה מגדיר את עצמך נאור והומניסט" כשאני מדפדף בהיסטוריה של הדיון, אני לא נתקל כי האדם הגדיר עצמו כ"נאור" למשל, לכן, אני חייב להסיק מכך שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה מכלילה שכל אנשי השמאל מגדירים עצמם כנאורים, נקודת הנחה זו יש בה מין ההשמצה ולכן מעתה אם אמשיך להתקל בך (או כל אחד אחר) מגדיר מישהו בלי שאותו מישהו הגדיר את עצמו ככה, ההודעה תמחק (ועל זה אני לא מתכוון לפתוח דיון). 2. לעיתים רחוקות אתה נוטה גם להגיד כי "יש דמיון בין הערבים לבין..." "הערבים הם..." ושאר ביטויים הנותנים תכונות אופי לבני-אדם לפי סוג הדם הזורם בעורקיהם, אני לא מתכוון להטיף לך מוסר, ולהגיד לך שאותי אישית זה מעציב ומזעזע עד מאוד שבערב יום השואה אני קורא הודעות כאלו בפורום זה, אבל אם אתה מעוניין להמשיך, זכותך... כמו שזכותי למחוק את ההודעה אם אראה את זה (וגם על זה אני לא מתכוון לפתוח דיון).

Deathatred

New member
תשובה

בקשר ל 1, הרבה שמאלנים שדיברתי איתם מרבים לשלב בז´רגון שלהם מילים כמו "מוסרי" "הומני" "נאור" לגבי הדעות שלהם לעומת "חשוך" "קיצוני" של דעות ימניות. מכאן, הנחתי - שהם בעלי הדעות ה"נאורות" מחשיבים את עצמם לנאורים. ובד"כ שמישהו אומר לאחר: "אתה חשוך" הוא מתכוון ל"אתה חשוך ואני נאור". אבל אם זה כל כך מטריד אותך אני אשתדל להפסיק אם זה. [צטט]2. לעיתים רחוקות אתה נוטה גם להגיד כי "יש דמיון בין הערבים לבין..." "הערבים הם..." ושאר ביטויים הנותנים תכונות אופי לבני-אדם לפי סוג הדם הזורם בעורקיהם, אני לא מתכוון להטיף לך מוסר, ולהגיד לך שאותי אישית זה מעציב ומזעזע עד מאוד שבערב יום השואה אני קורא הודעות כאלו בפורום זה, אבל אם אתה מעוניין להמשיך, זכותך... כמו שזכותי למחוק את ההודעה אם אראה את זה (וגם על זה אני לא מתכוון לפתוח דיון). [/צטט] בשום מקום לא התייחסתי לזה שהם דפוקים מלידה בגלל הגזע. בכל פעם שהשוותי אותם ל... זה היה בגלל הבחירות שלהם. הם לא רצחניים כי הם נולדו ככה, אלא כי ככה הם בחרו להיות. הם בחרו לחנך את הילדים לשנאה וג´יהאד. הם בחרו ללמד מיין קאמפף ולהעתיק קריקטורות מהדר-שטימר. הם בחרו כערך עבורם של שאהידות ורצח למען האל. הם בחרו, בסופו של דבר, במשטרים מדכאים ופשיסטים (ואל תאמר לי שלא הייתה להם ברירה - כי אפשר לבצע מהפכות וגם צרפת האבסולוטית של לואי ה 16 נפלה להתקוממות המונים שוחרי דמוקרטיה). כשאני מתייחס לערבים - אני לא מתייחס לכולם - אלא לחברה הערבית ככלל. ברור שיש יוצאי דופן אך אני מתייחס לרוב הבולט והקובע. אני לא מאשים אותם בטמטום מולד ורצחנות מולדת אלא בזה שהם בוחרים להיות כאלה ואין להם שום נקיםות מצפון על כך והם לא פועלים להפך. אצל הנאצים, מרגע שהיית יהודי היית פסול. אצלי אתה לא פסול בגלל שאתה ערבי (ולי באופן אישי אין בעיה עם ערבים אחרים) אלא בגלל שבחרת בטרור וברע. ערבי שלא פועל לחיסולה של מדינת ישראל - אין לי שום בעיה איתו. אני מתייחס לערבי כבן-אדם. עובדה: אני דורש ממנו לדעת להבדיל בין טוב לרע ולקחת אחריות לבחירותיו ולמעשיו. אני גורס שהערבי יכול לבחור בטוב למרות כל המצב וכל התנאים ומאשים אותם בזה שהם עדיין לא עושים את זה. זוהי לא גזענות ובשום צורה שהיא לא קרוב לנאציזם. מקווה שהבהרתי יותר את טוב את עמדותיי.

למעלה