ל"שמאלני" ולכולם.

ל"שמאלני" ולכולם.

קודם כל אני מודיע על הצטרפותי לפורום, הוא נראה יפה ותרבותי ובפורום מולדת המקביל פשתה התנועה היודו-נאצית למימדים בלתי נעימים. אין זה אומר שאני פורש ממנו זה פשוט אומר שאני אכנס יותר לפה. שנית, שמאלני - אני איש שמאל (שאל את שלומי שרב איתי כבר שנה) ובוש והיכלם לך על הסטריאוטיפים הדוחים של "אוהדי הכדורגל המפגרים" - אני אוהד כדורגל (של הפועל ת"א, מנוי לשער 5) ולא נראה לי שאתה נמצא ברמה מי יודע מה יותר גבוהה ממני. בלשון המעטה. שנית - ביבי הרס את הכלכלה לא בגלל מדיניותו שהיתה כשלעצמה נכונה, והצילה אותנו במשברי המטבע של 97 - אלא משום שהפסיק את תהליך השלום וכך חיסל את התיירות וההשקעות. יתכן שבמבט לאחור יש לביבי כמה טעויות נוספות (ולא כל כך באשמתו, היתה לו מסחטת כספים בלתי נלאית בשם אריה דרעי והמפד"ל בממשלה) אבל סך הכל מדיניותו המאקרו כלכלית היתה סבירה ואף טובה- בניגוד אגב למה שממשלות ימין בד"כ עושות. ע"ע 78-84.

shlomikli

New member
לא משנה לאיזה פורום אני הולך, אתה

תמיד תעקוב אחריי??? סתם...
ברוך הבא אלמונימי.

ברוך הבא+תגובה לדבריך

ראשית, ברוך הבא. נשמח אם תכתוב כאן דרך קבע. שנית,שמחתי לראות שיש גם שמאלנים שחושבים שיש אוהדי כדורגל שאינם חסרי אינטלגינציה- גם אני חולה על כדורגל, וכבר התחלתי לפתח דימוי עצמי נמוך אחרי כל מה שהשמאלני אמר פה. שלישית, לגבי המדיניות הכלכלית של שנת 1978-1984. אני שמח לראות שאתה מבין כלכלה, ומכיוון שאיני משוחד אני מודה שתפקודן של ממשלות הליכוד דאז בתחום הכלכלי היה רע מאוד. למרות זאת, להטיל על ארליך, ארידור, הורביץ ושות´ את האחריות הבלעדית על שקרה אז זו היתממות. שניניו יודעים את האמת: ממשלות המערך יצרו במשך 29 שנים כלכלה קורפורטיסטית כושלת, שבה ההסתדרות מנהלת את המדינה, רמת החיים של חלקי אוכלוסיה נרחבים שואפת לאפס, אין כל יוזמה חופשית או התקדמות לקראת הפרטה, וכו´. ממשלות הליכוד באו לתקן מצב זה, אך ניסו לעשות זאת בדרך לא נכונה. הן לא הבינו שנדרש תהליך מתמשך, שלא ניתן בין רגע להפוך את הכל, שכל עוד ההסתדרות שולטת בכיפה לא ניתן להקפיא שכר, ועוד... כתוצאה המשק התפוצץ עליהם. הליכוד החזיר לעם את מה שהיה חיב לו בתוכנית היצוב של 84´, שהיתה של מודעי ופרס תפס עליה טרמפ. הוא החזיר שוב בעידן נתניהו, כשהציל את המשק מקריסה. הוא החזיר בהזדמנויות נוספות. המערך לא החזיר לעם דבר על הנזק שחולל 29 שנה לכלכה הישראלית, ושרישומיו קימים עד היום.

תודה.

1. אם ניקח למשל את ספרד הרי שכדורגל מקובל שם בכל שכבות האוכלוסיה כבידור איכותי ולגיטימי - רק בישראל יש מי שמשייך את המשחק הנפלא הזה כסטריאוטיפ של נחיתות. אני הרוס על כדורגל ועל הפועל מאז שאני זוכר את עצמי. 2. ממשלת הליכוד קיבלה משק שמעיק עליו גרעון (לא נורא גדול, אבל מציק) ומדיניות שע"ח בלתי סבירה. היא החזירה לפרס ב84 משק הרוס, בנקים שקרסו, בורסה שהתמוטטה, גרעון מטורף ואינפלציה של 500 אחוז. אין ספק שמדיניות המערך בין 70 ל77 זרעה את המשבר שהליכוד ניצח עליו בכשרון כה רב - אבל תודה באמת, אתם פשוט לא יודעים לנהל מדינה. ותוכנית הייצוב היא כולה פרס. אני גם רוצה להוסיף שמי שבנה את הכלכלה הישראלית מיסודותיה הוא המערך - מתקופת הצנע, דרך ההתאוששות ועד לשטויות שעשה בסוף. 3. שוב, כבר הערתי, ביבי היה אחד מראשי הממשלה היחידים שהיתה לו באמת הבנה בכלכלה, וכלכלית נטו הוא היה מעולה - אבל כיוון שהרס את אוסלו המיט גם אסון על הכלכלה.

אם השלום הוא חזות הכל- לך עד הסוף

את דבריך סימת בכך שאמרת שלמרות כל מה שעשה ביבי בתחום הכלכלי, הוא הרס את הכלכלה כיוון שהרס את את תהליך השלום. והרי ממשלת הליכוד של בגין עשתה את הקפיצה הגדולה ביותר בתחום השלום שעשתה ממשלה כלשהי מאז ומעולם? כולנו יודעים ששיעור הגידול בין 0 ל-1 הוא 100%. זה השינוי שעשתה ממשלת הליכוד הראשונה. ממצב של 5 מלחמות לשלום עם הגדולה באויבות. קפיצת דרך שאוסלו מתגמד לעומתה. אילו היית עקבי, היית צריך לומר: הליכוד של בגין הרס את הכלכלה, אך בכך שהתחיל את תהליך השלום בין ישראל לעולם הערבי (אם לא השלום עם מצרים לא היה אוסלו לעולם), יצר רווחים כלכליים עתידיים שהיוונם לתקופה שבין 1977 ל1984 מוחק את כל הכשלונות שמנית. התשובה לפרדוקס היא, שתהליך שלום אינו בהכרח הסיבה לפריחה כלכלית, והראיה הטובה ביותר היא מצב הבורסה, שפרחה אצל נתניהו, והתמוטטה אצל רבין. כמובן שתענה לי: בורסה גואה אינה אינדיקציה לפריחה כלכלית. אנא חסוך לעצמך. אני שייך לאסכולה שחושב שזו כן אינדיקציה, ובוודאי ידוע לך שיש שותפים רבים לדעתי (כמו שיש שותפים רבים לדעתך, ולכן היא לגיטימית).

Charlie

New member
אלמונימי ידידי הטוב - ברוך הבא! ../images/Emo24.gif

אני שמח שנענית להזמנתי ובאת לכאן. אין לי ספק שאם ימשיך הבגיניסט לנהל את הפורום בצורה נאותה כפי שעשה עד כה , צפויים לנו ימים יפים ביחד (ולחוד...) פה. כולי תקווה ואמונה שתוסיף לפורום מהידע שלך שלא יסולא בפז ותהווה יריב פוליטי עיקש, כפי שהיית לנו עוד מימי פורום "דיבורים" ז"ל. ברוך הבא! לגבי הודעתך - ברור שכמנוי להפועל (שכחת את ה"כתר"...) ת"א גם אני דוחה בשאט נפש את הסטריאוטיפ שאנחנו בבלומפילד מטומטמים. (מילא טדי....סתאאם) לגבי ביבי - הפתעת אותי, לא האמנתי שתאמר עליו אי פעם מילה טובה באיזשהו תחום, קל וחומר בכלכלי, סוציאליסט שכמוך. better late than never

shlomikli

New member
אפרופו הפורום ב"דיבורים"...

צ´רלי, יש לך עדיין את הלינק אליו אצלך ב- favourites?

שמאלני

New member
אנונימי צודק...

באמת הגזמתי קצת אבל תשמע זה הסטריוטיפ של איש ליכוד. אלה אוהדי בית"ר מעוז הליכוד תראה איך הם מדברים פשוטי העם ממש. אומנם עכשיו יש דור חדש לבחורי הליכוד ומנהל הפורום שייך אליהם דור שהולך ללמוד באונברסיטאה. אבל עדין יש את הבחורים מהדור ההוא שרק אתה אומר להם משהו ישר מקללים אותך ועם אתה לידם אז מתחילים גם מכות. שהכתונתי לאוהדי כדורגל התכוונתי לאוהדי בית"ר ובני יהודה. אגב גם אני אוהד כדורגל מכבי ת"א. נ.ב זה לא אישי כן אבל הלוואי ותפסידו ללוקומוטיב :).

Ergil

New member
פשוטי העם...

תגיד לי שמאלני משכיל ונאור, אתה חושב שאנשים נולדים משכילים ונאורים?

שמאלני

New member
לא אבל...

בוחרי הליכוד כולם יודעים זאת אלה פשוטי העם אין מה לעשות אתה בא להתווכח אם המציאות,זה היה ככה וזה נשאר ככה. הנה שעשו סקרים לפני הבחירות כמובן בין שרון לברק בערים כביכול הלא כל כך מצליחות שרון מחץ את ברק ברוב עצום. אבל שעשו סקרים בסביון או בהרצליה פיתוח ברק מחץ את שרון ברוב עצום. מי שיגיד לך אחרת משקר לך וכיום מנסים לכפות על זה שזה לא נכון. אבל יש הוכחות.

למעלה