ל.מ.ה. ל.מ.ה ל.מ.ה??

ל.מ.ה. ל.מ.ה ל.מ.ה??

למה אנ`לא יכולה לשמוח באמת כשעוד חברה מתארסת?? למה אני מרגישה צביטה בלב שעוד אחת התארסה??? וזה לא קנאה...

יש לך טעות אחת.

את לא צריכה להרגיש שמשהו לא בסדר אצלך, זו תחושה לגטימית! לא משהו חריג. אני מכיר את התחושה, במיוחד לאחר שחברי הטוב ביותר התחתן, היינו 4 שנים `חברי חדר` בישיבה, נחשבנו ל`זוג`.. וכשהוא התחתן - התחשק לי לבכות.. אבל התגברתי על זה, גם את תתגברי.

אני יגיד לך למה

כי באיזה שהוא מקום `הבעל` תופס את מקומך בתשומת לב וכו` ומימלא הקשר בינכם מתרופף מעט..וזה בעצם מה שמפריע לנו במודע או לא במודע כך נראה לי.

למה למה למה??

את חושבת שזו לא קנאה??אולי זו לא הקנאה הרשמית והמקובלת במונחים שלנו,אבל זה במילים אחרות קנאה!!כמה שלא תנסי להסתיר את זה תחת מעטה מילים יפות,זו ק נ א ה!אני בטוח,שאם היית שמחה באמת בשביל חברה שלך,כל צער אחר,וכל זיק מחשבה שיצוץ במוחך את תגרשי!וכשזה לא קורה,אז באיזשהו חדר בלב את מקנאה,ורק מנסה להרגיע את עצמך,לא,זו לא קנאה,אני לא קנאית..רק מה שאת לא יודעת,זה שזה לגיטימי לגמרי!!ויותר מזה,קנאה באה דווקא אצל קרובים ואוהבים!בתנ`ך מצינו קנאה בין יעקב ועשיו,קין והבל,(אחים)..משה ואהרון,שעד שלא העיד הקב`ה בעצמו,`וראך ושמח בליבו` לא הסכים משה ללכת לפרעה,את מבינה?משה,פחד שאהרון,אהרון אוהב שלום,שהיה בדרגות עצומות,שאין לנו מושג קלוש,בגדולה שלו,משה פחד שהוא יקנא..אז זה לא לגיטימי?זה לא טבעי???את שואלת למה??כי כך הקב`ה ברא את המערכת שנקאת אדם..

אתה לא צודק.

זה לא חייב להיות מקנאה. אלא פשוט צער על אובדן חברה שעד עכשיו היה קשר טוב איתה ובדרך כלל עושים גם הרבה דברים ביחד ומעכשיו זה נפסק או נחלש במידה רבה. וזה ממש לא קשור לקנאה . רבות מרגישות את זה. ואני מניחה שגם אצל גברים זה כך.

ORITB3

New member
תעבדי על עצמך!

אם תדעי שהכל משמים ומה שלא יהיה השידוך שלך נקבע כבר,את רק צריכה להתפלל שזה יבוא בעיתו ובזמנו,את תפסיקי להרגיש כך,אני יכולה להגיד לך שיש לי חברה מאד טובה שלא היה לה שום סיכוי לבחור ישיבה טוב מישיבה טובה כי היא היתה בסמינר ממש גרוע והיא לא היתה נראית הכי טוב למרות שמשפחתה היתה טובה וגם הוריה לא מי יודע מה עזרו והיא לא התיאשה היא התפללה וב"ה היא נשואה באושר ועושר,זה פשוט רק תפילות ואת לא מאמינה כמה שזה עוזר! וחוץ מזה מה קשור החברות שלך?תפרגני לחברתך יחזירו לך פרגון מהשמים!תאמיני שכמו ששלה הגיע גם שלך יגיע!המון הצלחה!

בלyדית

New member
אם זו לא קנאה אז מה זה?

זה בוודאי קנאה אבל היא מובנת מאד כי עם כל השמחה יש פה איזו נקודה של עצב למה רק היא ואני לא וצריך פה הרבה עבודה עצמית

למעלה