ל- מה אתם מתגעגעים?

דונדרמה../images/Emo141.gif

הזכרת לי, באמת היה להם טעם מיוחד וכוס מיוחדת, יא אללה אזה זכרונות הבאת לי עכשיו, אני כבר מרגיש את הטעם. בבית קפה, קראנו לזה "כאזינו", על שפת הנהר, היו מוכרים קערה עם גרגירי חומוס מבושלים, היה מלצר לבוש בדשדאשה, עם מגש ענק עליו קערות ובקבוקי שתיה, לקערה הזו היינו קוראים "לבלבי", ואז היינו קוראים לו, " אבו אללבלבי ", בינתיים היינו ממשיכים לשחק דומינו "דומנא". היו ימים של כייף, מאוד מיוחדים.

Yildiz Star

New member
Devleti Osmaniye Aaliye

האימפרייה העוסמאנית השאירה את חותמה בעיראק (אז שלושה מחוזות נפרדים בגדאד, מוצול ובצרה) גם בתחום הלשון. בערבית היהודית הבגדאדית ניתן לאתר עשרות אם לא מאות מלים שמקורן בטורקית- עוסמאנית והן אינן מוכרות בשאר הלהגים הערביים: חולי (Hawli)- מגבת, מיוא (Mive)- פירות, סכמלי - (Skamli) כיסא, סיומת הצ'י המוכרת מהטורקית לבעלי מקצועות כמו ערדח'לצ'י (Arzuhalci) (כותב מסמכים עבור אנשים שאינם יודעי קרוא וכתוב) וכמובן גם המלה דונדורמה = גלידה בטורקית. האם אתם מכירים השפעות של שפות נוספות על הדיאלקט היהודי-בגדאדי ?

רמי גור

New member
ל- מה אתם מתגעגעים?

יש לי הצעה: שכל אחד ירשום ל- מה הוא מתגעגע. אתחיל: אני מתגעגע ל: 1. סמכ מזגוף 2. שחיה בנהר דג'לה עם הזריחה 3. לפרה שהיו מביאים אותה עד הבית כל יום וחולבים אותה מולנו 4. 'ערבאנה' עם סוסים (במקום מונית) 5. לאכול "נבק" מהעץ שבגינה שלנו 6. שוק אל שורג'ה

אני חושב

שהיו השפעות גם מ הפרסים, הערבית העתיקה והטיותיה, האמפריה האשורית, וארמית ואצל היהודים העברית. ח'אול בערבית זה להתבודד עם, נהיה אינטימי עם, ולדעתי מכאן באה המילה ח'אולי- מגבת, מהשהו שמתבודדים איתו. יואש- לאט, אני בטוח שזה פרסי ח'וש- טוב, ייתכן שזה פרסי או כורדי. קריולה - מיטה זה לא יכול להיות טורקי כי למיטב ידיעתי אין בשפה הטורקית "ק" גרונית. זה כורדי כנראה או פרסי. ביינבאע' - עניבה לא ניראה לי טורקי, אבל אני לא בטוח, כי אני חושב שבטורכית אין האות ע'. ספאנה - מפתח צינורות, כנראה מאנגלית SPIN, צ'כוצ'- פטיש לא נראה לי טורקי, אבל לא יודע סז - בושה וחרפה, וזה אכן טורכית של היום סיאנה- מלוכלך מאוד נראה לי ערבית בדווית עתיקה בלם - סירה אני בטוח שזה שייך לערבית עתיקה אנג'ר - בקושי, ערבית "אנ ג'ר" כלומר מקסימום, לכל היותר פרואנה- פרופלור לא נראה לי טורכי מצול- משרוקית, יותר מתאים פרסית או כורדית יש עוד הרבה, אבל התעייפתי........ באהבה ממני,

מילים עיראקיות משפות שונות

השפעות של שפות נוספות: פרסית - ח'וש - טוב , צ'רפיה - מיטה, ח'סתח'אנה - בית חולים, מאל - של אנגלית - גלאס - כוס , בייסקל - אופניים , בוטול - בקבוק , רייל - רכבת, פטטה - תפו"א, טמאטה - עגבניה. ספרדית - מז - שולחן צרפתית - שופר - נהג

ינאיB

New member
ושכחת...

ג'אנטה- תיק (ספרדית) בבוז'- כפכפים (רומנית) יש עוד?

למעלה