ל- טירוזין

shi2222

New member
ל- טירוזין

שלום רב, לפני כשבוע התחלתי ליטול ל טירוזין 500 מ"ג + אומגה 3 לטיפול בחרדות, בימים הראשונים אכן הרגשתי יותר רגועה אבל בימים האחרונים התחלתי להרגיש ממש מדוכאת והתקפי בכי (אני לא סובלת מדיכאון )
אני מניחה שזה בעקבות הטירוזין כי יש לי קצת ניסיון עם אומגה 3 בעבר ורציתי לדעת אם זה תופעת לוואי מוכרת ותעבור בהמשך הנטילה או שאני צריכה להפסיק ?

תודה מראש

תגובה

שלום רב,
ל-טירוזין הוא חומר מוצא של הנוירוטרנסמיטר דופאמין, המשפר את מצב הרוח ומסייע בטיפול בדיכאון קל ובחרדות. נוסף לדופאמין, ל-טירוזין מומר גם לחומרים כימיים אחרים, כמו נוראדרנלין, המשפרים את הערנות המנטלית.
לל-טירוזין יכולת אדפטוגנית המסייעת לגוף להסתגל למצבי מתח ולהתמודד עמם, והוא דרוש לייצורם של הורמונים מווסתי מתח.

איני שמעתי על תגובה כזאת משימוש בל- טירוזין.
כמו כל מוצר טבעי ועדין ההשפעה שלו לוקחת זמן, בממוצע לאחר 3 שבועות (לעיתים גם יותר).
הייתי ממליצה להמשיך איתו כרגיל ולשים לב לתחושות שלך בהמשך.

לא ציינת עם הינך נוטלת תרופות, את גילך או את מצבך הבריאותי ולכן בכל מקרה כדאי להיוועץ ברופא המטפל.

בברכת בריאות שלמה והצלחה,
אביבית צפריר.
נטרופתית

shi2222

New member
תודה ועוד שאלה

היי, אני בת 29 לא נוטלת תרופות ..
רציתי לציין שאתמול לא לקחת טירוזין והתחושה של הדיכאון כמעט עברה (אני נוטלת אותם למנוע חרדה)
השאלה שלי האם לא צריך איזון בין דופאמין לסרוטונין ומאחר והטירוזין עובד על דופאמין יכול להיווצר עודף ואז אין איזון ביניהם , וייתכן ואצלי יש מחסור בסרוטונין ...בלי קשר לנטילת התוסף
קראתי באתרים בחו"ל שיחד עם טירוזין יש לצרוך HTP5 על מנת לאזן בין מרכיבים אלה.

תגובה

שלום רב,
רכיבים טבעיים עובדים על איזון הגוף.
אמנם הל-טירוזין מסייע לדופאמין אך גם לנוירוטרנסמיטרים אחרים כמו כמו נוראדרנלין.
נטילה של ל- טירוזין לא תוציא מאיזון את נוירוטרנסמיטרים האחרים (למשל האיזון בין סרוטונין ודופאמין), כל המטרה שלו היא איזון ולא חוסר איזון.

5HTP הינו מוצר אשר לא קיים בארץ. משרד הבריאות לא מאשר אותו. הוא נמכר כתוסף רק בחו"ל.

בברכת בריאות שלמה,
אביבית צפריר.
נטורופתית

למעלה