ל"ד נמוך ב MI

ל"ד נמוך ב MI

מישהו בבקשה יכול לספר לי קצת על מקרים בהם יכול להופיע לחץ דם נמוך ב MI??? בתודה מראש....

eli4

New member
לא כ"כ מבין את השאלה

בס"ד MI זה בעיה בתפקוד השריר (הוא לא מתפקד/מתפקד בליקוי) כלומר הוא לא דוחף את הדם כמו שצריך כידוע אחת הסיבות ללח"ד היא הלחץ שבו הלב דוחף את הדם ועכשיו הלחץ (מהירות, כמות) ירד ואידך זיל גמור מקווה שעזרתי

TheBeast

New member
שני דברים

יגרמו בד"כ ללחץ דם נמוך- 1. בעיה בתפקוד הלב 2. בעיה במחזור בדם בנקודה הראשונה סביר שהלב לא יפעל כראוי ולא בסדירות- הוא יהיה חלש ולכן לחץ הדם על דפנות כלי הדם יהיה קטן- הוא ינוע במהירות איטית. בנקודה השניה יכול להיות שאותו אדם סובל מהלם היפוולמי למשל- חוסר דם שכמובן ישפיע על מחזור הדם- לא יהיה ללב יותר מדי דם להזרים- הוא יפעל במהירות גבוהה כדי לייעל אבל לא יהיה מספיק דם ומפני שנפח הדם קטן- כמובן גם לחץ הדם. רק להדגיש- נקודת ראות שלי בלבד- לא הכי בטוח אבל הגיוני!

sbenzvi

New member
לחץ דם נמוך ב- MI

MI בקיר התחתון או בקיר הימני בדר"כ מאופיינים בל"ד נמוך.

זה אני יודעת

אבל קצת פירוט מעבר למושגים... אני מניחה שלא כל כך הבינו אותי אז לא משנה... ומושיק באותו ערב הייתי עייפה נראה לך שהיה לי כח לשאול אותו אחרי המלחמת מים עם חיליק?

sbenzvi

New member
למה לא משנה?

תשאלי, בבקשה, אכן לא הבנתי את השאלה - אבל אחרת אשמח לענות.... ד"ש שרון בן-צבי

הכוונה שלי

היא שאני יודעת באיזה סוגי MI יכול להיות לחץ דם נמוך... אבל אני מעוניינת בהרחבה על הסוגים הללו... מי כמה למה וכו....

paradan

New member
תשובה ושאלה (חידונת)

הרי לא כל אוטם גורם ללחץ דם נמוך, לא כל אוטם גורם לשוק קרדיוגני אז אם כך מתי הם כן מתפתחים? הופעה של לחץ דם נמוך עקב אוטם (לפעמים קשה לקבוע מה בא קודם הירידה בלחץ דם או האוטם אם לא היינו נוכחים בשעת האירוע) היא מכמה סיבות: פגיעה קשה ביכולת הכיווץ של שריר הלב עקב אובדן שריר באוטם נרחב, אוטם של חדר ימין שבגללו נוצרת בעיה במילוי חדר שמאל ועם או בלי קשר לשני הקודמים הופעה של הפרעות קצב שונות לאחר האוטם יכולות גם הן לגרום ללחץ דם נמוך. לסיכום: אוטם נרחב מאוד (extensive anterior), אוטם ימני (RV infarction) והפרעות קצב (דוגמת Complete AV Block) שנגרמו עקב האוטם. החידה הקטנה היא: איפה צריך להיות האוטם ובאיזה עורק קורונרי על מנת לגרום להפרעות קצב של הAV NODE?

nsr

New member
תשובה, אני חושב.

לגרום להפרעות קצב של ה AV NOD, אמור להיות בעורק הימני (RCA), ליתק דיוק ב- AV nodal artery או שמא זה AV nodal branch. לא הבנתי את השאלה לגבי מיקום האוטם. תבורכו.

amitp

New member
זה דווקא לא אותו הדבר

בביטוי "איזור האוטם" הכוונה אינה לעורק שנחסם, אלא לכל האיזור שיעבור נמק וימות עקב החסימה באספקת הדם אליו. לדוגמא - בחסימת אחת ההתפצלויות של העורק הפולמונרי איזור האוטם עשוי להיות אונת ריאה מסויימת. לגבי העורק הספציפי במקרה הזה - השאלה קצת מכשילה מכיוון שבעוד שב90% מהאוכלוסיה האיזור אכן מתוספק על ידי ה-right coronary artery ב10% הוא מוזן על ידי ה-left circumflex. בנוסף, במקרה של מחלת עורקים כרונית תתכן חלוקה שונה של אספקת הדם בלב.

למעלה