ל--דוד170

L7

New member
אין עוד דת בעולם המוכר לך אבל..

אך אולי בעולם אחר ישנו עם שקיבל תורה משופרת וכל אותו עם היו מאמינים גדולים ללא חטא אחד לרפואה וללא כופרים כלל ואותם אלוהים מעדיף על היהודים והם רוב תושבי גן העדן. קומתם 10 אמות והם אוכלים מן או שליו להם התורה ניתנה אישית כל אחד כאשר מגיע למצוות אלוהים מיתגלה לפניו ומעניק לו את התורה בטקס מרגש עם כיבוד ותיזמורת. זה שאתה לא יודע על זה - זה בגלל שאלוהים לא מספר הכל לרבנים.

דוד170

New member
אני יודע שאין כל מה שאתה כתבת

מי שחוזר בתשובה רואה ניסים גלויים שמביאם אותי לידיעה זאת. בכדי לבדוק זאת אתה צריך לחזור בתשובה.

L7

New member
אלוהים איננו רוצה שאחזור בתשובה

אם היה רוצה - הייתי חוזר מייד. אבל ... שיבקש . בלי מתווכים.

G o v e r no r

New member
בס"ד. חזרנו לשטויות. "בתורה כתוב

שהיא ניתנה לעיני שש מאות אלף אנשי בקולות וברקים" נכון. זה כתוב, אולם זה רק כתוב. זה לא התרחש מעולם "לא תמצא ספר שכתוב שמישהו פונה לעם ואומר לו אני בורא העולם שעשיתי לכם ניסים שמראים שהוא שולט על העולם ועל הטבע. ולאחר מכן הסכמה של העם שהם מסכימים שמי שמדבר אתם הוא בורא העולם" נכון. זה כתוב, אולם זה רק כתוב. זה לא התרחש מעולם "התורה אומרת שלא תיתן לאף אחד להצליח להכניס ספר דומה להיסטוריה...זה מראה שמי שכתב את הספר לא מאפשר זאת" נכון. זה כתוב, אולם זה רק כתוב. מתחזה א´ שוקד לחסום את הדרך למתחזה ב´. אז מה? על מה זה מצביע? זה לא הופך מעשיות מיתולוגיות לאמת הסטורית "התורה כתבת מראש שלא לשמוע למי שיאמר שצריך לשנות את התורה אפילו אם יעשה ניסים" חכמה קטנה ביותר. אילו חיברתי את המיתולוגיה היהודית - הייתי כותב בדיוק אותה "הגנה", אבל זה רק כתוב, זה לא קרה מעולם... כדאי לך לרענן את זכרונך באשר למצב הממצאים הארכיאולוגיים

רון - ביקרת פעם בפורום ביקורת המקרא

פורום שכן בתפוז: הצץ נא כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=491 ואגב גם הטיעון שהסיפור מתן תורה עובר מאב לבנו אינו תמיד נכון. כך דוגמא מחוזר בתשובה או ממתגייר שהוריהם לא סיפרו להם כלום והנה הם מתחילים להגיד לבניהם שקיבלו זאת מאבות אבותם... אם נחזור על טענתך: לא הגיוני שיבוא פתאום מישהו וישכנע עם שלם שיאמין כי אירוע מתן תורה התרחש ושעליהם לשנות ממנהגיהם ולספר זאת לבניהם. האמת היא שאתה צודק!! ואמנם לפי ביקורת המקרא ה"מדעית" תהליך שכזה לקח מאות שנים. רבים מהסיפורים והמנהגים היו קיימים בצורות כאלו ואחרות זמן רב ובתהליך ארוך התקדשו חלק מהספרים והמנהגים והפכו לדת אחידה. ראיות התומכות בפרשנות זו קיימות לרוב: החל בעדות שונות - קראים ושומרונים - השומרות על מסורות קרובות ליהדות וכלה בגרסאות ונוסחים שונים לספר הספרים עצמו. הגרסא הקיימת בידינו היום אף היא תרגום מיוונית. אמת שנייה היא שלמרות הכל עדיין אפשר להאמין באלוהים ולקיים את כל המצוות קלה כחמורה, ואי אפשר להוכיח אם קיים או לא קיים אלוהים. שבת שלום.

dar האחת

New member
יש לי חברה שמלמדת תיקשורת

היא ספרה לי על תרגיל מרתק שהיא מעבירה לסטודנטים ובכל פעם זה מצליח לה! היא מספרת סיפור מאוד פשוט, לסטודנט אחד כאשר ששת חבריו יושבים מחוץ לכיתה. הסטודנט ששמע את הסיפור המקורי, מספר אותו לסטודנט שישב בחוץ. בזה אחר זה נכנסים הסטודנטים ובכל פעם, האחרון ששמע את הסיפור מספר אותו לסטודנט אחר שישב בחוץ. מדובר בסך הכל בשישה ואף פחות סטודנטים והסיפור שמספר הסטודנט האחרון, שונה לא רק בפרטיו אלא גם במהותו!! נסו את זה ותראו מה קורה!

dar האחת

New member
אבל אין ספק שהיום אנחנו יודעים

הרבה הרבה יותר המידע זורם מקצה עולם עד קצהו במהירות לכן הרבה יותר קשה לגרום לאנשים להאמין בכל מיני ניסים אלא אם כן הם ביאוש גדול והפתרון עבור אנשים אלו הוא להפסיק לחשוב עצמאית ולקבל תכתיבים !!

אחר

New member
לעניין הדג והסנפיר

התשובה היא פשוטה למדי. ודאי שבידי חז"ל- או יותר נכון בידי בני הדורות ההם- היה ידע על מספר רב של דגים. הם ידעו שאין מציאות של דג עם קשקשת ללא סנפיר. מבחינה סטטיסטית די הגיוני שהדבר מעיד על תופעה שיש לה סיבה כלשהי בטבע. לכן, אין מה ליפול מהרגליים בגלל העובדה שעד עכשיו לא נמצא נתון שונה [אם אכן כך].

L7

New member
נכון. וגם הפירמידות ניבנו ללא ידע

אלוהי- מיבצע פילאי ולא ברור עד היום.

אחר

New member
דווקא ידוע מאד

ואין בו שום דבר פלאי. רק מספר בלתי מוגבל של עבדים, ידע אנושי מרשים [אך טבעי] וסבלנות אין סופית

L7

New member
רמת הפלא של הפירמידות גבוהה

מרמת הפלא בתחזיות הסנפיר והקשקשת של חז"ל. לזה התכוונתי.

דוד170

New member
ל--אחר

לא מדובר רק על הדגים. מדובר על כל יצורי המים. ולא מדובר רק על הדור שלהם, אלא על כל הדורות. במשך אלפי שנים הראיה הזאת כתובה בתורה (בגמרא) ולא היה אף כופר שמצא יצור מימי שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים. אין זה דבר הגיוני. יש עשרות אלפי סוגים של יצורים במים כך שלא יתכן שאדם בתקופה ההיא היה יכול לדעת מידע זה.

אחר

New member
האמנם?

קשקשת וסנפיר, עד כמה שאני יודע, הם איברים האופייניים לדגים. אני מדבר לא מידיעה, אלא מהנחה. אני מניח שמגוון סוגי הדגים שהיה ידוע בזמן חז"ל הוא מספיק גדול עד כי ניתן לראות בהם מדגם סטטיסטי המעיד על סיבה ביולוגית כל שהיא שבגללה שתי האברים באים ביחד. חז"ל שיקפו את המציאות הידועה להם. בהרבה תחומים מציאות זו מעלה על פנינו חיוך כיום [למשל: ביצת הנחש, מיקום כדור הארץ יחסית לכוכבים], וחלק כנראה נטועים במציאות בצורה חזקה יותר

דוד170

New member
אחר

לא מדובר רק על הדגים. מדובר על כל יצורי המים. ולא מדובר רק על הדור שלהם, אלא על כל הדורות. במשך אלפי שנים הראיה הזאת כתובה בתורה (בגמרא) ולא היה אף כופר שמצא יצור מימי שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים. אין זה דבר הגיוני. יש עשרות אלפי סוגים של יצורים במים כך שלא יתכן שאדם בתקופה ההיא היה יכול לדעת מידע זה. "ביצת הנחש, מיקום כדור הארץ יחסית לכוכבים], על ביצת הנחש בכדי לתת תשובה אני צריך פרטים. על מיקום כדור הארץ ניתן להסביר את המיקום גם לפי דעת התורה וזה עושה פרופסור וידאל.

G o v e r no r

New member
המשנה טוענת "די בקשקשת" וזה מציג

ככלי ריק את התורה הטוענת "נדרש גם סנפיר וגם קשקשת". ברור שנותן התורה היה אדם, בשר ודם ופחות חכם מחכמי המשנה...

preacher

New member
דוד, תוכיח לי, בבקשה,

שכיום אנו מכירים את כל יצורי המים, אבל *כולם*, ללא שום ספק. נכון שאנחנו מכירים יותר מינים מאשר הכירו חז"ל אבל אין לך אפשרות לדעת אם אנחנו אכן מכירים את כולם. ועד שלא תוכיח לי שמכירים את כולם באמת אי אפשר לדעת אם קביעתם של חז"ל ש*כל* בעל קשקשת הוא בעל סנפיר, נכונה.

G o v e r no r

New member
ידידי, כתבת: "חכמי המשנה גילו

חוק טבע גאוני, שאפילו היום המדענים בקושי יכולים להגיע אליו, וזה מוכיח שקיים אלוהים, כי רק הוא היה יכול להכתיב להם את זה" _לא_ זיהית את הבעיה! התורה דרשה _שני_ סמנים הכרחיים: סנפיר וקשקשת(*) המשנה טוענת שדי בסימן _יחיד_, קשקשת(**) ברור לך כי אחת משתיהן _טועה_. האחת היא התורה שבכתב. השניה היא התורה שבע"פ. "שתיהן ירדו מהר-סיני ממקור שמימי וניתנו לעם ישראל במעמד הר-סיני" (מובן שאין זו דעתי, אני פשוט מציג את דעת המאמינים, ולכן אני משתמש ב- quotation marks). דלעת170 מביא מקור המודה _בפרוש_: ´הגמרא לא מצאה הסבר אחר לכתיבת הסנפיר מלבד "יגדיל תורה ויאדיר"´ זאת אומרת, מכיוון שאין לגמרא דרך הגיונית להסביר מדוע התורה דרשה גם סנפיר וגם קשקשת, בעוד המשנה מסתפקת בקשקשת, ומכיוון שהגמרא מחוייבת לתרץ הסתירה הזו, הבלתי נתנת לתרוץ, בכל מחיר משום העמדה העקרונית כי "כתבי הקדש אינם יכולים להמצא טועים", שלפה הסבר מגוחך "יגדיל תורה ויאדיר". ולנו לא נותר אלא לגחך!!! התורה נכתבה ע"י אדם, בשר ודם... (*) פעמיים צוינו סמני יצורי המים הכשרים: ויקרא י"א פסוקים ט´ י´ דברים י"ד פסוקים ט´ י´ י"ב (**) משנה מסכת נדה פרק ו´, ט´

דוד170

New member
G o v e r no r

א. אני מגנה את ההתבטאויות הגסות כלפיך, ומצטרף להצעה למחוק אותן לאלתר. ת. תודה ? "בהם אנשים רבים: האם זו הוכחה לכך שכל המאורעות הללו אכן התרחשו?" ת. כל אירוע שיש לו עדות של עם שלם והם חוגגים חג לזכר האירוע אני מבין שהאירוע היה. לא יתכן שעם שלם ישקר לדורות הבאים. לכן אנו עושים יום השואה ויום רצח רבין. אלא שהניסים שעשה י-שו היו בעזרת כשפים . כל הדתות דורשות מאנשיהן אמונה המבוססת על אמונה. (ישו דרש מכולם: האמינו לתפקידי שהרי אלוקים דיבר איתי" נקודת התורפה הגדולה שכאן היא העובדה הפשוטה שאיש לא ראה שאלקים מדבר איתך! ואם כן אולי הוא משקר?? אולי מחלת נפש מסוימת גרמה לו לשמוע קולות והוא דמיין שהיה זה אלוקים שדיבר?? (בבתי החולים לחולי-נפש יש הרבה כאלה). ואם ישאל השואל ומה עם המופתים? התשובה פשוטה. גם אם נניח שאכן היו כאלה, יש לדעת כי מופתים אמנם יכולים לשמש כגורם מסייע לדת, אך אינם יכולים להיות עצם ההוכחה. שהרי מופתים אפשר לבצע באמצעות כוחות שליליים כגון כישוף ומאגיה שחורה לסוגיה (בנוסף לאפשרות- במקרים מסוימים של אחיזת עיניים, השפעה פסיכולוגית וכדו´) וכפי שהטביע הבורא בבריאה (לשם איזון הבחירה ואכמ"ל) ואינם הוכחה כלל כי מחוללם הינו נביא המעביר מסר מהאלוקים. [אמנם הבדלים דקים אך משמעותיים הוטבעו בין מופתים הבאים מצד הקדושה, למופתים הבאים מהצד האחר (=הסטרא אחרא). כגון זו שהבאים מצד הקדושה יהיו מדויקים בתכלית הדיוק כפי שנאמרו מראש כגון השעה תהיה מדויקת ביותר. לעומת זאת לסטרא אחרא לא ניתנה האפשרות לדייק לחלוטין והתרחשות המופת תהיה תמיד לפני או לאחר המועד המדויק עליו דובר]. ואכן מסיבה זו כאשר בא אדם אחר בשם מוחמד והכריז על עצמו כשליח האל, רדפו אותו בני שבטו שבט כורייש בטענה: ´אם כדבריך מדוע אינו מראה לנו ולו פעם אחת שהוא מדבר איתך?´ עד שנאלץ נביא השקר לברוח עם קומץ מאמיניו הפתיים ממכה למדינה, ומשם יצא להשליט את דתו-דעתו בכח הזרוע, כידוע. " נקייה, אך הם איבדו אותה")? ת. למה לעשות הכללות. http://www.hidabroot.org/torat_emet.htm בתורה יש את שני הסימנים בגלל שלא יחליפו בין הסימנים. לומדי הגמרא יותר זריזים בתורה ובמצוות ויותר מדקדקים לכן להם אמרה הגמרא רק סימן אחד.

למעלה