ל"ג העומר

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך

krn

New member
ל"ג העומר

אני עושה בערב מדורה עם המשפחות, כל אחד מביא משהו ואוכלים ארוחה סביב המדורה. נראה לכן כדאי להכין איזה הפעלה? אולי תחנות? יש לכן רעיונות.... קחו בחשבון שיהיו אחים. מה בבטוח עושים זה פיתות בטאבון

susitas

New member
הפעלות במדורה

מניסיון אישי גם כאמא וגם כגננת- עדיף להפעיל.יש הורים שלא מוצאים את עצמם באווירת החברותא, ויש להם צורך להיות עסוקים (או לפחות לצפות בילדם העסוק במשהו מובנה). היו שנים שחשבתי שהפעלות כאן מיותרות, מספיק שיש מדורה וזורקים קרשים לאש, מכינים פיתות על הטאבון, מדברים ומתרוצצים- מה גם שקשה לאסוף ולהפעיל ילדים בפורום כזה מורחב ובתנאים כאלה.היגעתי למסקנה שזה לא מספק. אז- ברוח הגישה המתכללת אני שואלת את הילדים איזה כיבוד הם רוצים שיהיה, אילו משחקים ושירים- כל הצעה מתקבלת. בנוסף אני מוסיפה משימות להתחלה (לפני הדלקת המדורה) בסגנון 'חפש את המטמון' וכן רעיונות מוצלחים מ'הפעלוטף'. יש גם אפשרות לבקש מהאחים והאחיות הבוגרים להיות יוצרי ומפעילי תחנות. בהצלחה

טלגל

New member
ל"ג בעומר בערב../images/Emo117.gif

שאלה טובה שגם אני מתלבטת בה. נראה לי שההורים אוהבים לבוא לפטפט קצת וקשה לאסוף אותם ואת הילדים לפעילות מובנית, אבל באמת בפעמים אחרונות שעשיתי היה חסר משהו. אני חושבת גם לבקש מאחד ההורים לספר צ'יזבאט, ולשיר קצת ליד המדורה. האמת שאני זורמת עם הילדים וההורים ואם אני רואה שאיש הענות אז יש פעילות אם לא אז אני מפסיקה מהר.

krn

New member
אשמח...

אם תפרטי קצת יותר על הפעילות המתוכננת תודה

טלגל

New member
יש בערב קודם כל התאספות והמון

פטפטת, אח"כ כשקצת נמאס אני מזמינה את הילדים קרוב יותר למדורה ואז אנו שרים עם ההורים משירי החג. ומציגה עם הילדים את הסיפור על בר-כוכבא והאריה הכל באילתור ולא ממש ברצינות. אח"כ אני מכינה קצת חידונים שגם להורים יהיה מעניין וזה הכל. אם יש מישהו שמנגן עוד יותר טוב אם לא אז פשוט אוכלים ומפטפטים.....

krn

New member
יש למישהי את הסיפור

של בר כוכבא? אשמח לקבל אותו.....

למעלה