ל"ג בעומר

hadasbaril

New member
נראה לי נחמד כתובות אש

כול שאר האש קצת מסוכן. עשינו פעולה בהפסקת חשמל והאם נמשכו מאוד לנרות שהדלקתי. עוד רעיונות?חשבתי אולי לע קשתות אבל זה קצת אלים.

hadasbaril

New member
ל"ג בעומר

בגלל שהתחלתי התמקדות בנושא טבע.לג בעומר נראה לי מעולה לעשות מחנאות, השאלה היא מה לעשות? פעם בממח היה קובץ ללג בעומר, אבל הוא לא עובד (כן, בדקתי היום) אז בקיצור כול רעיון -לא משנה כמה זוי- אלי!בבקשה

קשתות זה רעיון מעולה!

מזכיר לי נשכחות... אני זוכרת שכשהייתי חניכה בכיתה ד' אז הלכנו ליער באיזור והכנו קשתות מענפים. זה ממש לא בעיה. זה לא יהיה מסוכן כי לא יהיו להם חיצים וגם אם הם ירצו אז זה לוקח קצת זמן להכין, וגם אז הם לא ממש מסוכנים. זה הביא לי רעיון- דגליים בסגנון המכבים נגד היוונים- עם הלבוש ו"כלי הנשק" (הקשתות למשל) וכל האווירה בכלל.... נניח- להתחיל עם הסיפור רקע של מה שקרה בין המכבים ליוונים, ולהוסיף שכל קבוצה צריכה לגנוב את הקמע של השניה, או משהו כזה. (תהיו יצירתיים, כי אני כבר לא!) ואז לשלוח את הקבוצות לדרכן. זה יכול להיות ממש נחמד. אפשרות: לשלב בין הרעין הקודם לבין זה- לעשות פעילות מכינה שהיא בעצם פעילות בפני עצמה- הכנה של תלבושות וכלי נשק, ואז המשחק עצמו. בסוף המשחק אפשר לעשות שער ניצחון מאש- למנצחים או סתם כתובת אש שתציין משהו שקשור לחג. אפשר לסיים את הפעילות עם איזשהו ממתק שמכינים על האש- מרשמלו או קרמל. הי, הנה יצאה פעילות די נחמדה! למישהו יש רעיון לשיפורים?????

הנה רעיון הזוי

לעשות עם הקבוצה מדורה קטנה, כשכל אחד מביא מהבית איזה משהו שהוא שונא, או שמסמל בשבילו משהו שהוא שונא, והוא שם את זה בתוך שקית, כדי שאף אחד לא יראה, ואז שורפים את הכל ביחד. אפשר כמובן שכל אחד יספר על מה שהוא הביא ולמה הוא רוצה להיפטר מזה. אפשר גם שכל אחד ירשום משהו רע שהוא עשה ומעדיף לשכוח על פתק, יכניס אותו למעטפה, וישרפו את כל הדברים הרעים (מעין יום כיפור). אפשרות אחרונה, במקרה שיש הרבה חניכים שמסוכסכים אחד עם השני, אז שישרשמו את פרטי הריבים על דפים, ואז שורפים את כל הריבים, ומתחילים דף חדש.

.............לא רוצה כותרת!

טוב, באמת שזה קצת טיפשי ומפגר- בגלל שזה ל"ג בעומר אז זה נראה לי הכי ראוי לעשות דברים שקשורים לאש- למשל לעשות כתובת אש לפני זה ולהדליק אותה עם הדלקת המדורה. עם האווירה של האש אפשר לעשות דברים נורא אינטימים. עכשיו עלה לי בראש הרעיון של השרדות- כשיש ישיבת "את מי מסלקים". אפשר לבנות על הרעיון הזה הרבה מטודות נחמדות שבונות אמון וקרבה בין חברי הקבוצה. דוגמא: מציגים לקבוצה מצב היפותטי סופני- נגיד, כל חברי הקבוצה נמצאים על סירה בלב ים. רק אחד יכול לשרוד. את מי הם יבחרו? טוב, זאת סתם דוגמא מפגרת, אני בטוחה שאפשר להתעלות עליה.

THE sky angel

New member
נצל"ש!!!

יש לי יומולדת ביום ראשון הבא...! ואני לא יודעת אם לעשות יומולדת או לא, בל"ג בעומר... שזה יום אחרי היומולדת שלי בעיקרון.. .אתם חושבים שתבואו...? תודיעו לי כי אני חייבת להתארגן...

יוווו מזל טוב בובה!

פתאום לכולם יש יומולדת! אני לא יכולה ממש לדעת עוד המ קורה איתי... בגרויות את יודעת... אבל אני אשתדל להחזיר לך תשובה כמה שיותר מהר תרגישי טוב! ואל תקחי דברים קשה מדיי אני פה תמיד- את יודעת...

kedeman

New member
אני חושב שאני בא...

סתם לידע כללי באותו יום בבוקר אני בתל השומר (שוב!!! פעם שלישית...) אז בתקווה שהפעם אני אסיים שם מוקדם (אני יודע רק על דבר אחד שיש לי לעשות ואני לא צופה לתור ארוך הפעם) אז אני אגיע (אם אני מסיים שם שוב ב-16 אין סיכוי שאני מגיע אלייך)

חכה להפתעות

לשכת גיוס תמיד דואגים לספק הפתעות. זה הכיף שלהם. אני יהיה השבוע בפעם השלישית בוודעה הרפואית. כל פעם חשבתי שאני בא לחצי שעה וביליתי כמה שעות טובות בלחכות בתורים לא מתוכננים. בכלל, במוקד הטלפוני אנושי הזה יושבים דפקטים. התקשרתי שבוע שעבר לשאול בשביל מה אני צריך לבוא, אם הם הבטיחו שיקבעו לי פרופיל בלי שאני אבוא עוד פעם (חוץ מזה שהם ביקשו את המסמכים ששלחתי לפני חודש), ואמרו לי שאני צריך להגיע בתאריך שקבעו לי, כדי לברר למה אני צריך להגיע בתאריך שקבעו. ממש החוכמה נוזלת מהאזניים לפקידה ההיא.

hadasbaril

New member
יש לי רעיון!אז כתבתי מגילה.

לדעתי אני אעבור על הסיפור ההיסטורי ונספר לילדים שהם הלוחמים של בר כוכבא. (אני ונדב כמובן נהיה ברכ כוכבא והאריה). ואז נגיד להם שהבסיס של הרומאים הוא X ואנחנו הולכים לכבוש אותו. לכן נבנה קשתות (בלי חצים..) ונסתער על הגבעה. לדעתי בגבעה יהיו כמה דמויות קרטון שנכבוש וזוהו. או: שנשעה יום שדאות -זה במילא הנושא שלנו עכשיו.מצאתי כמה תחתנות: גלגל תלוי - צריך להעביר את החניך דרך הגלגל (כל הקבוצה) ץ על מנת להקשות - לחניך אסור לגעת גלגל עצמו ץ מעבר על גלגלים - המטרה היא לעבור מעץ לעץ בלי לגעת ברצפה ץ "טרזן" - שטח שצריך לעבור אותו באמצעות חבל ץ הבעייתיות היא ששני צידי השטח באותו גובה ץ לכן על שאר חברי הקבוצה להרים אחד את השני כדי שיגיעו לגובה שיוכלו לעשות "טרזן" ץ בול תלוי - יש בול עץ תלוי שיש ללכת עליו בלי לפול ץ *מעבר קורה - בין שני עצים תהיה קורה גבוה שכדי לעבור אותה יצטרכו החניכים לעזור אחד לשני ץ קיר טיפוס - קיר הטיפוס יבנה כך שמצד אחד הוא יהיה חלק ומצד שני יהיו בו בליטות אשר יעזרו לטיפוס ץ סולם גבוה - בין שני עצים נבנה סולם אשר שלביו יהיו גבוהים מגובהם של החניכים ץ איתות - על הקבוצה לאותת לקבוצה אחרת על מנת לקבל או למסור נץצץ או פרטים להמשך הדרך ץ (מורס או סמפור) גישור - מעבר נחל בעזרת חצובות ץ משחקי גפרורים - משחקי חשיבה בסנדינות ץ "קורי עכביש" - יש להכין מבוך של חבלים ת על החניכים לעבור במבוך זה על מנת להוציא איזשהו חפץ או להעביר חפץ ממקום למקום ץ הבעיה שאת רוב התחנות עשינו אז אני אקח עוד כמה מקלסר מדצים החדש. וצירפית קישור עם יש לכם חניכים אחראיים (טניקים) לפעולת אש.

למעלה