ל"ג בעומר

גננת 14

New member
ל"ג בעומר

שלום לכולן/ כולן
זקוקה לרעיונות של משחקי חברה משותפים של הורים וילדים לגלאי 4-5.
תודה מראש
גננת 14

של ל"ג בעומר

מה אתן עושות בד"כ בל"ג בעומר במדורה:
חשבנו על התכנסות עם שולחנות פעילות, אחרי זה פעילות תנועתית מוסיקלית עם המורה למוסיקה ואז יושבים לאכול. המדורה תהיה קרובה אלינו אבל לא מידי כך שזה לא ממש יהיה מסביב למדורה אלא לידה...

מה דעתכן?

noaaaa

New member
עונה בכובע של אמא עכשיו

בתור גננת שנה ראשונה בעירוני אין לי תשובה אך בתור אמא ותיקה לילדים בגנים פרטיים בל"ג בעומר היינו מתכנסים, המדפחות היו מביאות מחצלות, הועד היה דואג לכיבוד וכל מיני הפתעות מנצנצות וזוהרות או חץ וקשת וכאלה...
באיזשהו שלב מכנסים את כולם (בדר"כ לפני האוכל) ושרים ביחד שירים שהילדים למדו כבר בגן, לא יותר מידי 3-4 שירים ככה עם תנועות.
אחר כך היו מביאים לכל ילד חתיכת עיתון והוא היה מכניס יחד עם ההורה את העיתון שלו למדורה שכבר כמה הורים, בדר"כ אבות , כבר ניסו להדליק.
אחר כך המזנון נפתח וכולם אוכלים בתיאבון רב כי תמיד יש אוכל טעים טעים, מחלקים הפתעות זוהרות: צמידים או שרשראות זוהרות (שרידים מיום העצמאות) או כל מה שהועד החליט לקנות.
שנה שעברה הייתי ועד בגן של הבת שלי קנינו צמידים זוהרים לכולם, חץ וקשת קטן והזמנו פיצות ושתייה, הכנו סלטים וכל משפחה הביאה תפוח אדמה עטוף בנייר כסף .קונים גם כמובן מרשמלו וצולים על האש בשיפוד.

galizoe

New member
אסור לשים עיתונים במדורה!! גננות, שימו לב -

עיתונים מתפרקים במהירות ועפים מהם שבבי נייר בוערים שעלולים לגרום לכוויה לילדים. עדיף להבעיר את המדורה עם קרטונים שאינם מתפרקים ומתעופפים.

אצלנו במדורת הגן אני מכינה תחנות משחק (קליעה למטרה מכמה סוגים, קפיצה בשק וכאלה) מפוזרים מסביב לאזור המדורה. עד ההתכנסות של כולם ומעט אחרי ההורים מלווים את הילדים בין התחנות השונות. אח''כ אנחנו מכנסים את כולם על מחצלות לשירים, בזמן הזה כמה מבוגרים מציתים את המדורה ובזמן שמסתכלים באש מחלקים לילדים אוכל (כל הורה מביא משהו + בסוף מזמינים פיצות), עם סיום האוכל מחלקים לילדים הפתעות זוהרות ומתחילים להתפזר.

מעניין...

כנראה אני יוצאת דופן.
לא אוהבת את ל"ג בעומר ולא מארגנת אותו.
לפעילות ל"ג בעומר אני באה כאורחת.
לפעמים ההורים מביאים מפעיל, לרוב לא.
בעיניי המדורה עצמה היא מספיק פעילות ולא צריך להוסיף עליה עוד בהפתעות וגירויים נוספים.
אבל שוב לא מתחברת לזה בכלל, רק הוועד מארגן - אני לכל היותר מייעצת.
אם מתחשק לי ואני רואה שצריך אני מארגנת את הילדים על המחצלות ושרים קצת שרים אבל זהו.
הפעילות היא גם לא בגן אלא בשטח פתוח.

למעלה