ל"ג בעומר במירון ------<

ל"ג בעומר במירון ------<

[רציתי שיצא לי קלרינט בכותרת, יצא?] מעולם אבל מעולם, אולי רק בחאלקה שלי, הייתי כל כך שמח ומאושר במירון. ואני חושב שזה קשור לחיליק פרנק ולעובדה שלראשונה קפצתי כמו עז בהר עם הנחנחים ולבסוף עם כל הכוח בריקודים בערבו של ל"ג בעומר מאחורי ציון הרשב"י ברחבה של תולדות אהרן. לא יודע איך להסביר את זה. אבל נראה לי שהם המציאו את הריקודים בל"ג בעומר במירון מחדש. ישנם כל מיני חסידויות שתופסות להם איזה שטח והרבילע שלהם בא להדליק את המדורה שלהם והם מביאים איזה אורגניסט וחסידים צווחניים או מישהו עם סטייל פופיסטי והם בטוחים ש"אצלם הכי שמח". עצוב ומבאס לראות את זה איך הם הורסים את הטעם הישן והטוב של המוסיקה המירונית (איש, ספר להם). ואז אני מגיע לרעבארלאך שם מאחורי הציון ואני שומע מרחוק את ניגון הד' בבות וזה מצמרר אותי. אני שמקורב לחבד מתקשה לשמוע את זה ואפילו במירון בהילולת רבי שמעון. אבל ברגע זה אני מבין מה שקורה כאן. הלכתי לשטח הענק שלהם וראיתי מחזה שלא יתואר: אלפי איש רוקדים במעגלים שונים לצלילי הקלרינט של חיליק באקסטזה קדושה. זה משהו בלתי רגיל. אז שם הבנתי שעוד מוקדם מאוד מלהספיק את מירון הישנה והטובה. לא ביקרתי כלל בתוך הציון, שם אני מניח היתה מוסיקה מירונית כדבעי ובטעם האמיתי, ולכן אני כותב רק על האירוע הספציפי שאני הייתי בו.

טוב..זה מזמן לא מה שהיה פעם

בכל מקרה צריך להוליך את ההודעה המתוקה שלך ב"נ למאמרים

למעלה