ל א י כ ו ל י ו ת ר !!!

crocker666

New member
ל א י כ ו ל י ו ת ר !!!

זהו, הספיק לי כבר החיים שלי לא מתקדמים לשום מקום עם הגמגום הזה בכל מסגרת שאני בא שוב חושבים עלי כמה שאני אידיוט ואיך שאני מדבר, ומנסה להרכיב משפטים מפגרים כאלה שאני יגמגמם פחות שיראו שאני לא מגמגמם ובסוף אני נראה מטוממטם, אני לא יכול להכיר חברים חדשים ולא יכול להסתדר בעצמי צריך כל הזמן שמישהו יברר\יעשה בישבילי דברים וזה הרגשה חרא.. אני לא מדבר על זה עם בנות בכלל אני לא יכול להתחיל.. לדבר בפלאפון אפילו אני לא יכול בלי להתקע איזה 100 פעם וזה כל פעם מכניס אותי לדיכאונות אני חי בהרגשה שאני לא בן אדם אפילו נמאס לי כבר מכל הקטע הזה.. כל פעם שאני רוצה להגיד משהו לפני אנשים אני לא אומר כי אני מפחד שאני יתקע פתאום ולא ידע מה לעשות עם עצמי.. אז זה עושה אותי ילד ביישן ושקט ואני מה זה לא אוהב את זה.. אני רק בא לאמר שזהו זה הספיק לי כבר ואני לא יודע מה לעשות. מה אני יגיד.. עדיף להיות כבר אנשים שמנים מאוד ומכוערים אבל העיקר לדבר, זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות לדעת לבטא את עצמך, אבל אפילו גם את זה לא, זה מגביל אותי בכל החיים ואני מרגיש ממש אידיוט עם זה ואיך שאני מדבר.. אני לא יכול לשאול אנשים שאלות בלי לגמגמם ואיך שהם מסתכלים עלי.. אגב.. אני בן 19

crocker666

New member
עוד משהו..

זה לא שאני איזה בן אדם אידיוט וטיפש, אני בן אדם חכם ויש לי כל כך הרבה דברים מה להגיד, שאני כמעט לא אומר אף אחד מהם.. הגמגום זה המכה הכי גדולה שיכולה ליפול על בן אדם, וזה גדול עלי, אני לא מסוגל להמשיך יותר עם זה..

sprk78

New member
כפי שציינתי בהודעה קודמת..

""זהו, הספיק לי כבר החיים שלי לא מתקדמים לשום מקום עם הגמגום הזה בכל מסגרת שאני בא שוב חושבים עלי כמה שאני אידיוט ואיך שאני מדבר"." תשובה: מאיפה אתה יודע את כל זה? אתה קורא מחשבות או PSYCHIC? מאיפה אתה יודע מה אחרים חושבים עליך? אתה יודע משהו אספר לך, יש לי חברים שאני שוחחתי איתם בעבר על הגימגום שלי וחשבתי שזה משהו שממש משמעותי והם גרמו לי להבין שלא דובים ולא יער זה משהו קל , העניין הוא איך אני ראיתי את הגימגום בעיני עצמי לא הם. " ומנסה להרכיב משפטים מפגרים כאלה שאני יגמגמם פחות שיראו שאני לא מגמגמם ובסוף אני נראה מטוממטם, אני לא יכול להכיר חברים חדשים ולא יכול להסתדר בעצמי צריך כל הזמן שמישהו יברר\יעשה בישבילי דברים וזה הרגשה חרא.." תשובה: אתה כן יכול להכיר וכן הכל, גם אני מגמגם וכל החיים הייתי טיפוס חברותי שמתחבר בקלות לאנשים. שוב זה תלוי בך, באנגלית זה נקרא IN THE EYE OF THE BEHOLDER (בעיני המתבונן). הכל בעיניך ולא בעיני אחרים. ואם אני יכול להכיר גם אתה יכול. למה שמישהו יעשה בשבילך את הדברים? ,האם נכנעת לגימגום? אסור להיכנס לדברים כאלו אלא לעשות אותם בסוף תרגיש טוב יותר עם עצמך. "אני לא מדבר על זה עם בנות בכלל אני לא יכול להתחיל.. לדבר בפלאפון אפילו אני לא יכול בלי להתקע איזה 100 פעם וזה כל פעם מכניס אותי לדיכאונות אני חי בהרגשה שאני לא בן אדם אפילו נמאס לי כבר מכל הקטע הזה.." תשובה: נו אז נתקעת מאה פעם או מאה חמישים פעם אז מה לא קרה שום דבר נכון? , למה את לא בן אדם? - דווקא להפך רק לבני אדם יש מגרעות. יש כל מיני מגרעות סמויות וגלויות כפי שציינתי פעם. נכון אצלנו המגרעות גלויות, אך לא הייתי מעדיף מגרעה אחרת כגון (עיוורון, נכות פיסית, לא להיות בן אדם, אדם רע, לא מחונך, טיפש וכד'. תראה כמה ציינתי וכמה אני לא מעדיף להיות :) וכמובן שיש עוד אך לא אפרט אותם תפרט בעצמך לעצמך ותראה כמה צריכים לומר תודה ולהתמודד עם מה שיש. דרך יפה להתחיל עם בנות ואפילו עוזרת להבין מי בחורה טובה ומי לא , היא אינטרנט כפי שהמלצתי בהודעות קודמות שלי, תחפש אותן בפורום. דרך זו נותנת ביטחון רב, מכיוון שכך אתה מדבר אט אט עם בחורות מכל הארץ בטלפון, לא אכפת לך עם אתה מגמגם או לא וכך מתחשל :) בצורה זו אני לפחות התחשלתי. " כל פעם שאני רוצה להגיד משהו לפני אנשים אני לא אומר כי אני מפחד שאני יתקע פתאום ולא ידע מה לעשות עם עצמי.. אז זה עושה אותי ילד ביישן ושקט ואני מה זה לא אוהב את זה.. אני רק בא לאמר שזהו זה הספיק לי כבר ואני לא יודע מה לעשות. מה אני יגיד.. עדיף להיות כבר אנשים שמנים מאוד ומכוערים אבל העיקר לדבר, זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות לדעת לבטא את עצמך, אבל אפילו גם את זה לא, זה מגביל אותי בכל החיים ואני מרגיש ממש אידיוט עם זה ואיך שאני מדבר.. אני לא יכול לשאול אנשים שאלות בלי לגמגמם ואיך שהם מסתכלים עלי.." תשובה: לא מסכים איתך: כל עוד אתה לא בנעליים של מישהו אחר אל תיצא בהצהרות. חיים של שמנים יותר קשים יודע למה? מכיוון שאם נניח רואים אותך מרחוק לא ידעו שאתה מגמגם אך שמן ידעו, כמו כן ילדים צוחקים עליהם בבה''ס ואז הם גדלים בד''כ להיות אנשים ממורמרים עם בעיות. כמו כן מכוערים. נו אז תגמגמם החיים הם מה שאנו עושים מהם ולא מה שהם עושים מאיתנו תזכור את המשפט הזה.. הוא חוזר על הרעיונות שציינתי. כמו כן אז הם מסתכלים עליך? מאיפה אתה יודע מה הם חושבים? חוץ מזה אם אתה חכם תגיד לעצמך משפט חכם עוד יותר :). אוקיי אני מגמגם אני יודע , אך אני חכם ויש בי תכונות חיוביות וטובות כמו X , Y ,Z. בהצלחה רבה.

crocker666

New member
תגובה

תודה שניסית לעזור.. אבל אני כבר 5 שנים באותו מצב, באותה תנוחה והעיניינים לא מתקדמים לשום מקום, אין לי חברים.. וחברה וכל מקום שאני מגיע אני שוב נתקל בבעיות האלה..

sprk78

New member
קודם כל אין על מה דבר שני

אם ראית שהשיטה (רעיון חשיבתך לא עוזר לך אחרי זה מה לא הגיע הזמן לנסות שיטה אחרת)? לגבי חברה אל תדאג שזה מגיע זה מגיע, תנסה את השיטה של האינטרנט ,לי זה מאוד עזר. ולבסוף הכרתי את אהבת חיי, בחורת החלומות כפי שאני אומר תמיד ולא הייתי צריך להתפשר על כלום בגלל הגימגום שלי. אם לי זה קרה גם לך זה יקרה, הבעיה אצל המגמגים שכל אחד תופס את הגימגום בצורה שונה ורק שהוא מתבגר הוא מבין ששגה(אני מכיר הרבה שלא). אך מכל מלמדי השכלתי, אם זה עוזר לי והשיטה הישנה לא עוזרת לך , מדוע שלא תנהג לפי מה שייעצתי לך, תמיד תוכל לחזור לשיטה הישנה (רצוי שלא)?

וואיי... מה שאמרת עכשיו זה בדיוק מה

שאני אומר תמיד לעצמי... גם אני כבר לא יכול יותר... אבל אין מה לעשות.. תהיה חזק ותנסה להתאמץ. למה אתה לא הולך לטיפול?

shuky63

New member
בוא ננסה לעבור לפסים מעשיים

מה מידת הגימגום שלך?האם אתה נתקע בדרך כלל בכל מילה?בכל 3 מילים? תנסה לתאר את הגימגום שלך. האם עברת טיפולים כל שהם? זה מידע חשוב כדי שנוכל להמליץ לך מנסיוננו כי למגמגם קל לא ממליצים אותם דברים כמו למגמגם כבד.

crocker666

New member
אוקי אני יגיד לך איך זה אצלי..

זה משתנה לפי המצבים, יש מקרים שבהם אני מדבר שותף, אבל מה זה שותף ליד חברים וליד בנות יענו לא נתקע שניה אחת אפילו, ורוב הזמן, הבעיה אצלי זה בהבהרה הראשונה, נגיד במילים כמו שמתחילות ב ת', פ' , כ' , אבל מה? אם אני אומר נגיד אות ו, ואחרי זה תודה אז זה ילך רצוף, אבל אם רק תודה אז אני נתקע.. הגמגום אצלי זה בהבהרות הראשונות בעיקר.. יענו אני יכול(למשל היום) ללכת עם מישהו ככה ולדבר איתו פשוט שותף.. אבל יכול להיות כמו אתמול שאני חושש כזה והמילים יוצאות לי קטועות.. וטיפולים? עברתי שהייתי קטן בלי סוף, אצל קלינאית תקשורת מלא פעמים והחלפתי כמה.. לא עזר בשיט.

נשמע מוכר>אתה צריך תירגול יום יומי>

כדי לצבור שתף זאת אומרת לעבוד אם עצמך יום יום בערך כ 20 דקות ככה תוכל להתחיל לדבר בלי להיתקע

sprk78

New member
חברה ניסיתי להבליג באמת ניסיתי אבל

לא הצלחתי כותבים שוטף. שותף- זה עמית חבר לעבודה מה שתרצו. דיבור שוטף- זה דיבור זורם.

sprk78

New member
תראה אני מנסה לעזור לך , לפחות

תגיב, תגיד משהו, אני רוצה לראות מה לדעתך שגוי\ראוי להיכתב ומה לא. אני פה בשביל לעזור לאנשים אחרים , שלא יעשו טעויות שאני עשיתי ובכך לעזור להם. אני לא סתם שופך את הלב. נ''ב: לפחות אתה הגבת וכתבת לפני 2 הודעות קודמות את דעתך שלא כמו נטע לי 2 לצערי. אנשים כותבים פה דברים לקבל עזרה- כאשר כותבים להם או שהם לא מגיבים או לא טורחים להסתכל. האמת זה די מעליב היות ואני משקיע מזמני ואפילו לא קוראים. אז אני מסיק 2 מסקנות: 1) או שדעותיי לא מעניינות אף אחד בשביל להגיב עליהן. 2) למה שאני אעזור אם בכלל לא עונים לי. אני בטוח שעוד קוראים פסיביים מרגישים ככה ובתור אקטיבי אגיד דבר אחד, אם מצב זה לא ישתנה לא יהיה לי שווה להשתתף בכלל.

stkachov

New member
מסכים איתך ../images/Emo127.gif

זה לא נעים. יש גם סוג נוסף ששואלים שאלות בסגנון " אני שמוליק, מגמגם וזה מאוד מפריע לי. בבקשה תגידו לי מה לעשות כדי שאפסיק!! " עכשיו, אני לא בא בטענות לאף אחד, אבל אם הנושא הזה של הגימגום הוא באמת רציני אצלו וחשוב לו... אז קצת בודקים, מבררים. יש את המאמר של שוקי שהשקיע בו הרבה זמן על סוגי הטיפול. ואם כבר אתה שואל... אז תסביר, תפרט, תסביר מה המצב אצלך. כדי שמי שעונה יידע איך בכלל לגשת לשאלה שלך.

sprk78

New member
נכון מאוד. לדעתי שוקי צריך לעשות

אשכול כפי שנהוג בפורומים אחרים איך לשאול שאלה נכון.

sprk78

New member
שאלה בצורה נכונה כמו כן שזה יהווה

עוגן (מי שלא מכיר זהו אשכול ראשון שאי אפשר להגיב בו ואי אפשר למחוק אותו והוא תמיד מופיע בהתחלה).

shuky63

New member
את האמת,לא נשמע לי אבוד.

טיפולים של ילדים קטנים זה משהו אחר.כדאי לך לפנות לקלינאי תקשורת לעבוד על התחלות עדינות .זה יכול לעזור לך.אבל אתה צריך גם ללמד את עצמך לא ליפול מכל תקיעה.הרבה אנשים חיים עם זה יופי

shoshyyy

New member
אני כל כך מבינה אותך ....

גם אני מרגישה ככה. אתה רשמת שאתה אותו מצב כבר 5 שנים ושום דבר לא השתנה. אתה יודע למה ? כי אתה לא מקדם את עצמך. נותן לאנשים לשאול , לעשות בישבילך דברים, לא מדבר, לא מראה את החוכמה שלך. הדרך הזו שבחרת, להסתיר את הגימגום שלך, לא עוזרת לך כי : 1. אנשים יודעים שאתה מגמגם (ובכך כל רעיון של להסתיר הלך לעזעזל). 2. אתה לא נותן ולא מרש לעצמך לפרוח. המסקנה היא, שלנסות להסתיר לא באמת מצליח וגם לא מקדם אותך לשום מקום טוב. אתה רוצה חיים שונים, אחרים עם מלא חברים, עם הערכה לכישורייך? אתה צריך לפעול. לעומת הדרך הראשונה שאתה פאסיבי, פה אתה צריך להיות אקטיבי. אני לא אומרת לך : "לך תצביע בכיתה ותתמודד" כי אני יודעת כמה זה קשה!! אנ ממליצה לך להתחיל מקטן. קודם כל להפסיק לתת לאחרים לעשות דברים בישבילך. אחרי שתלמד איך להתמודד עם זה, ותבין ששום בניין לא נפל עלייך ולא הרגת אף אחד, ואף אחד לא צחק עלייך (ואם כן, אז יש באמת אנשים רעים בעולם, אז מה ? תיתן להם לעצור אותך ?), זה יתן לך בטחון לתעד הבא. ככה לאט לאט (וזה באמת לאט!) תעלה את הביטחון העצמי שלך. זה תהליך של גילוי עצמי, סיפוק וכייף, וכמובן תהליך לא פשוט. הבחירה בידייך. אתה יכול להמשיך להיות פאסיבי , ויהיו לזה השלכות ארוכי תווך (חוסר ביטחון כרוני, חוסר הערכה עצמי, מבודד מהחברה, לא מנצל את הפוטנציאל... והכי חשוב , לא מאושר!!!) או להחליט לקחת שליטה על החיים שלך ולפעול גם כשזה קשה. יותר קל לפעול ולהיות מאושר אשר לא לפעול ולסבול כל יום, כל דקה , כל שניה. עשיתי את ההחלטה הזו בגיל 19 (החלטתי "לחיות") , עבתרתי דרך ארוכה ומעניינת, ואני יכולה להגיד לך שאני לומדת באוניברסיטת חיפה , עבודה סוציאלית. אם הייתי ממשיכה בדרך הראשונה (כמו שהייתי רגילה ) , אתה יודע איפה הייתי עכשיו ? מנקה איפשהו, לא מרוצה מחיי באופן כללי, מדוכאת, בלי חברים, ובלי אושר !!!! תחשוב על זה .... זה מאוד חשוב, בחירת הדרך , משנה חיים.

crocker666

New member
תשובה..

מה שאמרת זה נכון.. אבל אני לא יכול לעשות את זה 1. אין לי כוח לנסות לשפר את המצב 2. אין לי חשק לנסות לשפר את המצב 3. אין לי מה שיגרום לי לנסות לשפר את המצב.. הדיכאון שלי כל כך עמוק שפשוט כבר לא איכפת לי מכלום, אני חי את היום הולך לישון וזהו.. בבדידות והבנתי שזאת המציאות ואין מה לעשות..

אתה נמצא במצב של דיכאון כרוני ואתה

חייב לצאת ממנו זה קשה אבל אין דרך אחרת,ספר על עצמך מה אתה עושה כיום?

stkachov

New member
פתרונות

אם כן מספר פתרונות שיכולים לסייע לך 1. ספורט. תעשה הרבה ספורט - תרשם לבריכה, לחדר כושר, לחוג אגרוף... ספורט ידוע כאחד האמצעים הטובים יותר להתשתחרר מדכאון. 2. כימיה. תפנה לרופא המשפחה שיפנה אותך לפסיכיאטר וזה ירשום לך תרופות נגד דכאון. ישנן תרופות מאוד טובות. 3. מפגש עם מגמגמים אחרים, יראה לך שאתה לא לבד, ואיך אנשים אחרים מסתדרים למרות הגימגום(קצונה בצבא, סטודנטים, אנשים נשואים ועובדים). 4. תרשם לאתרי הכרויות באינטרנט, ואם יש צורך גם במשרדי הכרויות. כשתמצא מישהי להיות איתך, פתאום תראה איך הכל משתנה. בהצלחה

b e ll

New member
אפשר לעזור רק למי שרוצה להעזר.

אם אין לך חשק, כוח, יכולת או מוטיבציה להלחם - איך אני אוכל לעזור לך? ודבר שני, מי שבדכאון אמיתי לא מודע להיותו בדיכאון. הוא מסרב לקבל את העובדה שהוא בדיכאון. אתה מבין עד כמה הגימגום משפיע על חייך לרעה אבל אתה לא בדיכאון. בוא תחשוב, איזו עזרה אתה רוצה, ומה אתה כן יכול (ולא מה אתה לא יכול) לעשות כדי להיטיב את מצבך. כשתוכל להסתכל על המצב בצורה אובייקטיבית ולנסות כיוונים לשינוי - אז אפשר לעזור ולהעזר.

למעלה