לתת צדקה

טל205

New member
לתת צדקה

לפחות פעם ביום מזדמן לידי מקבץ נדבות.. אתם יודעים,לפעמים יש עליכם רק כרטיס אשראי וכו.. אבל נשאר לכם 30אגורות עודף מהטילון שקניתם, מה עדיף? לתת את ה30אגורות כי מבחינה שכלית אם כל אדם ברחוב יתן לו אפילו 10אגורות אז בכך הוא יכל לסיים תיומית שלו יותר מהר או שזה לא יפה או לא נעים.. אני באופן אישי מעדיף לומר שאין לי בגלל שאני מתבייש לתת כזה סכום אבל חוששני שאני שוגה. מה דעתכם?

שירשורים הזויים...חחחחחח המממ...לא תמצא עליי

30 אגורות. רק 10 שקלים או יותר. זו סטייה שלי. אני חייבת מזומן עליי... כך שזה לא רלוונטי עבורי. קרה שנתתי למישהו 5 שקלים והוא אמר לי "זהו? בקרית מלאכי נותנים יותר" חצוף!!!!

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הכניס לך

טל205

New member
בבירה

אפילו התיירים מבקשים שקל.. זה המצב. אז זו חוצפה? אבל התיאוריה נכונה שאם כל אחד יתן שקל אז....

החוצפה לא בביקוש אלא

בעזות המצח.כשנתתי 5 שקלים ואמרו לי ``מה,זהו``?? זו חוצפה בעיני..אני מעולם לא מחזירה יד שמושטת לעברי ריקה..תמיד אתן.

צדקה תציל ממות

ככה אומרים.. ככה למדתי בביה"ס כשהייתי קטנה. תמיד אמרו לי שלפי הדת כל מי שמגיש את ידו לצדעה בן אם מגיע לו או לא מצוות לתת לו. מה שהוא עושה עם זה אח"כ זו בעיה\עברה שלו. בעברי כל פעם שהייתי עוברת ברחוב ומישהו היה נזקק, כמו כל אלו שמנגנים ברחוב או יושבים על קרטון וכו'.. תמיד הייתי מכניסה יד לכיף ונותנת את כל האגורות שיש לי.. ואם אין שמה איזה שקל.. הרי אם אעשה ככה עם כולם אז לא ישאר לי כסף משלי לכן אני שמה אגורות. כיום אני פחות עוברת במקומות האלו, לא ממש יוצא לי, אבל אם אני רואה ויש עליי כמה אגורות אני שמה.

טל205

New member
את בגישה חיובית

ואגב,אין שום מצווה לתת לפושט יד שעם הכסף הוא שוכר בסמים.(בכוונה הקצנתי בדוגמתי)

מאמי, בטח שיש מצווה.

לכל מי שמושיט יד, לא משנה לאיזה עיניין מצווה לתת לו. מה שהוא עושה עם זה... הוא יתחשבן אח"כ אם זה שלמעלה..

evilihi

New member
הממ בד"כ לא נותנת (אוי זה נשמע רע)

אבל כשהייתי בפריז לפני שבוע היתה נערה בוסנית שעברה בין התיירים עם פתק עילג באנגלית שכל מה שהבנתי שהיא מבוסניה והגיעה עם אבא שלה שמת. נחה עלי הרוח באותו רגע, נתתי לי יורו וחצי או משהו כזה. ליד העבודה שלי בכיכר רבין יש מלא נגני רחוב ומקבצי נדבות... לא נתתי שם אפפעם. אז נכון שעניי עירך קודמים..אבל..

העכביש2

New member
לא מסכים

אני נותן תרומה גם אם זה 30 אגורות. כמובן שאם יש לי יותר אני אתן. אני חושב שזה מאוד חשוב לתרום, כי בדר"כ האנשים האלה, שמקבצים נדבות, באמת זקוקים לתרומה הזאת בכדי להתקיים. אם אני יכול לעזור לבן אדם לקנות עוד לחם הרי זה מבורך- ולא מדובר מבחינה דתית או משהו- אלא כבן אדם לבן אדם...

למעלה