לתת מילת כבוד...

מצב
הנושא נעול.

redwomen

New member
לתת מילת כבוד...

לתת מילת כבוד...
ביני לבין הגרוש יש הסכם בע"פ שאם הוא יתן לי את הגט אני אוריד לו במזונות . הגט ניתן , ההפחתה במזונות התקימה. כיום שנתיים אחרי אני רוצה לעלות את זה בחזרה לסכום המקורי הרשום בפסק דין. יש איזו בעיה בחוק לעשות את זה?

zeca

New member
you are a layer

לתת מילת כבוד...
ביני לבין הגרוש יש הסכם בע"פ שאם הוא יתן לי את הגט אני אוריד לו במזונות . הגט ניתן , ההפחתה במזונות התקימה. כיום שנתיים אחרי אני רוצה לעלות את זה בחזרה לסכום המקורי הרשום בפסק דין. יש איזו בעיה בחוק לעשות את זה?
you are a layer
סחטת את הגט עכשיו את רוצה גם לסחוט עוד כסף? את אישה חסרת כבוד מסכנים הילדים שלך גם הסכם בע"פ זהו הסכם

redwomen

New member
עדיף שלא תגיב!!!

you are a layer
סחטת את הגט עכשיו את רוצה גם לסחוט עוד כסף? את אישה חסרת כבוד מסכנים הילדים שלך גם הסכם בע"פ זהו הסכם
עדיף שלא תגיב!!!
זה רק מה שרציתי לדעת ... שהסכם בע"פ הוא הסכם לכל דבר. ולעינינו ... הגרוש שקורא לעצמו "אבא" הבטיח שברגע שאוריד לו במזונות יהיה לו כסף לראות את ילדיו... אך פלא, אין לו "זמן" עכשיו .. בעצם כבר שנתיים אין לו זמן. זה מרתיח אותי !!!

תשובה

לתת מילת כבוד...
תשובה
הסכם בין ההורים לא מחייב את הילדים. יתכן מאוד שאת יכולה לחדש את ההליכים אבל לא לגבות רטרואקטיבית כי לגבי התקופה הנ"ל יש ויתור. בכל מקרה יש לעיין בפסק הדין.

משה אחר

New member
תשובה

לתת מילת כבוד...
תשובה
אם "הסכם" ההפחתה לא אושר ע"י בימ"ש או ביה"ד את יכולה לא רק לאוכפו מכן ולהבא אלא גם על העבר - דרך לשכת הוצל"פ. אשר להתכחשותך ל"הסכם" הפחתה זה, זוהי שאלה מוסרית בינך לבין עצמך. מבחינה משפטית, צריך לקרות ארוע חריג ביותר על מנת שלהסכם בעל פה המפחית מזונות תהיה משמעות משפטית כלשהיא.

bn102

New member
זוהי בעייה מוסרית ולא בעייה חוקית

תשובה
אם "הסכם" ההפחתה לא אושר ע"י בימ"ש או ביה"ד את יכולה לא רק לאוכפו מכן ולהבא אלא גם על העבר - דרך לשכת הוצל"פ. אשר להתכחשותך ל"הסכם" הפחתה זה, זוהי שאלה מוסרית בינך לבין עצמך. מבחינה משפטית, צריך לקרות ארוע חריג ביותר על מנת שלהסכם בעל פה המפחית מזונות תהיה משמעות משפטית כלשהיא.

bn102

New member
כי הרי תביעה להגדלת מזונות

מוגשת בשם הילדים ועפ"י צרכיהם. הסכם בע"פ בינך לגרוש לא "מחייב" את הקטינים.

משה אחר

New member
זה לא מדוייק

מוגשת בשם הילדים ועפ"י צרכיהם. הסכם בע"פ בינך לגרוש לא "מחייב" את הקטינים.
זה לא מדוייק
תוך אישור ההסכם בימ"ש אמור לוודא כי הקטינים אינם מופקרים. גם בביה"ד ההורים יכולים לבקש להסמיכם לחתום גם בשם הילדים. המשמעות בשני המקרים היא כי הסכם יכול לחייב מאד את הקטינים.

איסטרא בלגינא קיש קיש קריא

זה לא מדוייק
תוך אישור ההסכם בימ"ש אמור לוודא כי הקטינים אינם מופקרים. גם בביה"ד ההורים יכולים לבקש להסמיכם לחתום גם בשם הילדים. המשמעות בשני המקרים היא כי הסכם יכול לחייב מאד את הקטינים.
כבר נפסק פעמים רבות שקטינים אינם צד להסכם גם אם הוא מאושר בבי"ד רבני.

משה אחר

New member
האמנם?

כבר נפסק פעמים רבות שקטינים אינם צד להסכם גם אם הוא מאושר בבי"ד רבני.
האמנם?
בבר"ע 120/69 שרגאי נ' שרגאי, פ"ד בג (2) 171, נקבע כי: "תביעת מזונות של ילד, בין אם הוא מיוצג על-ידי האם ובין אם על-ידי אפוטרופוס אחר, לעולם לא תהא בגדר סמכותו הייחודית של בית-הדין הרבני ... לגבי תביעת מזונות של ילד ... אין בית-הדין הרבני מוסמך לדון בתביעה שכזאת אלא "לאחר שכל הנוגעים בדבר הביעו הסכמתם לכך", כאמור בסעיף 9 לחוק שיפוט בתי-דין רבניים: המ' 38/65 (2). אפוטרופסו של קטין מוסמך להביע את ההסכמה הדרושה על-פי סעיף 9 הנ"ל כדי להקנות סמכות שיפוט לבית-הדין הרבני,ואם קנה לעצמו סמכות, עקב הסכמה, פוקעת סמכותו של בית-המשפט המחוזי, בהתאם לסעיף 18 (2) סיפא לחוק בתי-המשפט".

מצב
הנושא נעול.
למעלה