לתת גלוטן או לא?

נצר1

New member
לתת גלוטן או לא?

אמנם יש עוד בערך 4 חודשים עד שאני אצטרך להחליט אבל הדילמה גדלה. היום היתה לי ולעדי בדיקת מעקב שלאחר לידה אצל רופאת המשפחה שלנו. שאלתי את הרופאה האם אני אוכל לקבל בשביל עדי פורמולה נטולת גלוטן בגלל שאני חולה בצליאק. הרופאה ענתה לי שבכלל אין מניעה לתת גלוטן לתינוקות של חולים ושהסיכוי שלה להיות חולה בעצמה הוא 10% בלבד. ממה שהבנתי, בארץ, ההמלצה היא כן לחכות עם גלוטן עד גיל שנה וחצי - שנתיים אצל ילדים של חולים. מה אתם אומרים? האם יש למישהו מידע מהימן בנושא, או מנסיון אישי? אני יודעת שיש פה בפורום לא רק הורים לילדים חולים אלא גם הורים חולים לילדים בריאים. מה אתם עשיתם? חשפתם או לא? (ואני מצטערת על השימוש המופרז במילה חולים או מחלה בהודעה הזו...
)

נטלי22

New member
ההמלצה החד-משמעית שאני קיבלתי

מכמה גסטרואנטרולוגים לילדים היתה, למנוע מספיר גלוטן לפחות עד גיל שנה (לאחר שנופר אובחנה כחולה). במקביל, אני גם ממשיכה להניק אותה, מה שעוזר להגן עליה. התחלתי לתת לספיר גלוטן בסביבות גיל שנה וחודש. בפעם הראשונה הופיע שלשול אחרי כשעה. אבל כמו כל דבר אצל תינוקות - קשה לדעת אם זה מזה או סתם איזה וירוס חולף או משהו אחר. לאחר מספר שבועות של הפסקה ניסיתי שוב, והפעם היה שלשול לאחר מספר שעות. שוב נאמר לי ע"י רופאים שתגובה כה חריפה ומיידית לא סבירה, ושסביר יותר שזה לא קשור לגלוטן. לאחר הפסקה של מס' שבועות ניסיתי שוב, וכיום היא מקבלת מעט גלוטן כל יום ללא תופעות יוצאות דופן וללא שינוי ביציאות. אני כמובן מתכננת לעשות לה בדיקות דם גם בעוד חודש-חודשיים (כדי לוודא שאין ירידה בהמוגלובין שעלולה להעיד על בעיית ספיגה) וגם לאחר גיל שנתיים (כשהבדיקות של הצליאק תהיינה אמינות יותר). לסיכום, למרות שיש דעות לכאן ולכאן, אני אישית מעדיפה להציג גלוטן מאוחר יותר (לא לפני גיל שנה), ולקחת בחשבון שעלול להיות צליאק סמוי בגלל שהתופעות לא חזקות מדי. פשוט להישאר עם אצבע על הדופק ולעשות בדיקות תקופתיות אפילו אם אין סימפטומים חיצוניים. מעדיפה את זה על פני להציג גלוטן מוקדם רק בשביל שהתינוק יסבול ושהצליאק יתפרץ יותר חזק ויאובחן יותר מהר (שזה הנימוק העיקרי של אלה הממליצים להציג גלוטן מוקדם).

נטלי22

New member
ואגב, לפי מיטב ידיעתי כל התמ"לים

(=תרכובת מזון לתינוקות =פורמולה) אינם מכילים גלוטן. לפחות כאן בארץ.

נצר1

New member
את בעצמך חולה בצליאק?

או בעלך? תודה על ההתייחסות המהירה

נטלי22

New member
לא. נכון לעכשיו הסרולוגיה שלנו

שלילית, וכך גם של בננו בן ה-4.

נטלי22

New member
גלוטן כן עובר בהנקה, אבל אינו

גורם להתפתחות של נוגדנים (אפילו אם התינוק חולה בצליאק). הנה משהו מדיון קודם שהיה לנו כאן בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1286&msgid=75029464

היי נצר1

לי יש צליאק ואמא אמא לרביד ועדי בני שנה ועשרה חודשים מה שלי אמרו: 1. אין בתחליף חלב גלוטן. 2. בחלק מהדייסות יש לכן צריך לבדוק. (אני כלל לא נתתי דייסות. 3. אמרו לי עד גיל שמה לא לחשוף אותם לגלוטן. בגיל שנה וחודש היינו בביקור אצל גאסטרולוג אשר הנחה אותנו להתחיל לחשוף אותם לגלוטן, שקל אותם באותו מעמד, נתן הפנייה לבדיקת דם לחודש אחרי. 4. אמר שנים לב לתופעות שאני מכירה ועוד.... אחרי חודש עשינו בדיקת דם ועם התוצאה ניגשנו אליו. לפי התוצאה הם לא רגישים לגלוטן (כמו אמא שלהם) אבל בכל מקרה בגיל שנתיים נעשה שוב בדיקת דם למען השקט הנפשי בהצלחה לך עם עדי איריס

פומיקיז

New member
תשובה חד משמעית לא בטוחה שתקבלי

כמו תמיד תתייעצי עם כמה מומחים, תעשי ממוצע ובסוף.... - תחליטי לבד. ראי למטה בדף בדיוק מצאתי "מחקר" (לא יודעת מה התוקף המחקרי שלו) שמורה בדיוק ההיפך - פשוט להסתמך על ידע + האינסטינקטים שלנו כהורים. בהצלחה.

למעלה