לתת או לא לתת???

kedeman

New member
לתת או לא לתת???

בעקבות מכתב שקיבלתי שהפנה אותי לאתר הזה התחלתי לחשוב (שוב) על כל מוסד העמותות. צדקה היתה מאז ומעולם בעם היהודי, זה אפילו עבד טוב לבועז שבזכות התבואה שהשאיר בשדה הוא פגש את רות. אבל, האם לא הגזמנו בצדקה שאנו נותנים? היום, כשיש מערכת ממשל שמקבלת אחוזים משכרם של כל האנשים העובדים, האם זה באמת נכון לתת עוד כסף לטובת צדקה? ואם צדקה היא לא בעיה, יכול להיות אולי שהיא מאפשרת למדינה להתחמק מלטפל בבעיית העוני בעצמה, כיוון שאיפה שלא תהיה הממשלה יכנסו עמותות צדקה שיתנו. אז מה אתם חושבים, להמשיך לתרום לעמותת האלה?

spraizler

New member
לתת אבל קצת

מדי פעם.. פה ושם, שזה לא יהפוך לתרבות. אני בהחלט חושב שאנחנו מגזימים, וזה בא כיוון שהממשלה לא עושה את זה. אני מסכים עם מה שאתה אומר.. אנחנו ממשיכים להדרדר אבל פשוט באטיות יותר. צריך ללחוץ על הממשלה לקחת את עצמה בידיים, ולעשות את התפקיד שלה, שהיא לא עושה והעמותות לוקחות. צריך לעזור לעמותות אבל יותר חשוב זה ללחוץ על הממשלה.

Hadas B

New member
לתת בעבודה

גילוי נאות-אני עובדת בחברה טובה שזו עמותה אבל שונה מכל דבר אחר. ובאפן אישי אני לא אתרום כסף,אני אתרום את הזמן שלי ואתנדב-לא דווקא לארוז מזון.אלא לצבוע מקלט בצפת\שדרות זה ללכת ולהיות במרכז עבודה שיקומית ולעבוד שם.ו זה המוטו שלנו בחברה טובה-בואו להתנדב,לעזור.גם אם יש לך שעה אחת פעם בחודש-תתנדב! חשוב לי להדגיש את הצד השני למה שהגבתם פה- אין כרגע תחליף למוסד הזה של העמותות הרוווחה,הממשלה לא מוצאת פתרונות-לא ווסקונסין ולא משרד הרווחה. לכן אין ברירה ולדואג באופן וולנטרי שלאנשים יהיה מה לאכול. ללתת יש הרבה פרוקיטים חינוכיים לטווח ארוך. יש את עמותת פעמונים-שמלמדת אנשים איך לנהל את הכספים שלהם נכון. אז פשוט אם אתם רוצים לתרום-תבררו טוב לאן הולך הכסף ותעשו את זה.

spraizler

New member
יש אמירה קשה מאוד במה שאת אומרת אבל

נכון שזה חשוב להתנדב והכל.. אבל את מכשירה למעשה את זה שהממשלה לא עושה כלום ואומרת לה תמשיכי, אנחנו בינתיים נחפה עליך. עד שנגיע למצב שכבר לא נוכל לחפות עליה וזה יהיה מאוחר ולא נוכל להחזיר את הגלגל לאחור.. ואז אחת אחרי השניה עמותות יפלו ואנשים יפלו וכל החברה שלנו תפול או תקבל זעזוע קשה.

אני חושב שחייבים לתת..

אם לא נהיה חברה שעוזרת אחד לשני אם זה בתרומות ואם זה בהתנדבות אז השפל היה מאוד נמוך.. לא רק שהממשלה לא עוזרת אם לא יקמו ממסדי עזרה לכאלה שזקוקים להם הם ידרדרו והיה פילוג בין העם שלנו לכאלה שטוב להם ויש להם הכל אל כאלה שאפילו לא יכולים לעזור לעצמם. אם אנחנו לא נתרום לא היה מי שיתרום כי הממשלה לא מספקת את צרכיהם של החלשים לא משנה כמה הפגנות או מחאות שנעשו בדבר עדין הנזקקים זקוקים לעזרה.. מכייון שהממשלה לא נותנת להם עזרה אז אנחנו בתור תושבים במדינת ישראל ובני אדם צריכים לעזור כי אנחנו לא נעזור אז לא יהיה מי שיעזור להם.. אז נכון שיש מיליון אגודות לכל דבר אז אפשר לתרום רק לאגודה אחת בתוחם מסוים ולא לתרום לכולם.. זה נותן לך את ההרגשה הכי כייפית וטבה בעולם שאתה עוזר למישהו. אז אם אנחנו לא נעזור אף אחד לא יעזור... ואם אתה לא תעזור אז שתצתרך לא יעזרו לך......

spraizler

New member
אני לא אומר לא לתת בכלל

יש מקומות לתת והרבה.. אבל הפכנו לתרבות שבנוייה על מתנדבים כי הממשלה וגופיה לא עושים את העבודה שלהם. המקום של ההתנדבות צריך להיות אבל לא על חשבון מקומה של הממשלה.

Abaadi

New member
צריך

לפעול ע"מ להקטין את התלות של השכבות החלשות בארגוני סיוע שמעניקים להן צורכי קיום בסיסיים. ומה כן לעשות? למחות נגד עושקי העניים, לקרוא למחויבות מדינית לאומית של המדינה באזרחים התלויים בה, לזעוק לגורלם של סתומי הפיות המדוכאים ע"י בעלי האינטרסים (AKA גאידמק), לעצור את הדיכוי וכיבוש המחשבה והגוף.

kedeman

New member
אבל

אם אני מפגין והכל אבל בנוסף תורם ל"לתת" אז למדינה בסוף לא אכפת, כי בסוף היום יש מישהו שנותן את האוכל

Abaadi

New member
אז

אל תעזור לעשוקים לשרוד תחת הדיכוי - עזור להם להלחם בהם.

fate spinner

New member
אני מאמין בלתת

אני מאמין שכמו שמחובתנו לבקר את השלטון ולמחות לגבי ההחלטות המתקבלות בו. עלינו לעזור לשכבות שנפגעות ממנו. אני חושב שנורא קל לבוא מהמקום שטוען שצריך "לא לתת" כדי לדאוג שהממשלה תתן בגלל שאנחנו (רובנו) לא הולכים לישון רעבים בלילות ולא חיים בלי חשמל. אבל מחאה שכזאת באה על לצד יותר אנשים רעבים. אני חושב שהפיתרון דווקא צריך לבוא במקביל לתרומה. להתנדב ב"לתת" ואח"כ ללכת להפגין. לתרום ל"רוח הישראלית" ואח"כ לכתוב מכתבים לשרי הממשלה. אני מאמין שאם הלחץ הציבורי יהיה גדול תעלה המודעות שאירגוני צדקה הם לא פיתרון קבוע ויש לשנות מדיניות וכך יושפע גם השלטון. לצערי הרב יש לי עוד בעיה קשה עם הגישה שטוענת "לא לתת" כי לצערי אני לא מאמין שהשלטון במדינה כיום יושפע מזה מספיק ואני לא סומך מספיק על השלטון שיקח אחריות גם אם אנשים יגוועו ברעב ברחובות. (דוגמת משבר הלחם שמתרחש בימים אלה ובעצם מי שנפגע ממנו אלה בעיקר השכבות החלשות שהלחם היחיד שהן יכולות להרשות לעצמן הוא לחם בפיקוח)

למעלה