לתשומת ליבכם שאלות שלא נענו:

gatto

New member
החמישייה הקאמרית- סופרמן

שלום לכולם! אני מנסה למצוא תמונות מתוך המערכון "סופרמן אפסנאי" של החמישייה הקאמרית/ כל המערכון. יש למישהו משהו כזה? תודה לכולם, רועי

דןדןדן2

New member
אני מחפש איזה ארגון...

אני מחפש ארגון לסרטים קצריים או ארגון לסרטים חובבים (הכוונה ליוצרים חובבנים)

שיינדל

New member
עזרה באיתור סרט

בילדותי ראיתי סרט קומדיה שבתחילתו רואים את "השדכן" (משהוא כמו קלמן השדכן של שני הקונילמל) יושב ומזמר: השידוך מלאכה כלל לא קלה כי צריך למצוא חתן גם כלה... וכו' וכו' האם מישהוא מכיר, ראה, ידע, שמע??

JAMES DEAN

New member
לתשומת ליבכם שאלות שלא נענו:

מישהו יודע עליהן את התשובה?

ys100

New member
שאלה-מבצע סבתא

יש למישהו אולי את רשימת השחקנים המלאה של הסרט? אני רוצה לדעת מי השחקן ששומעים את הקול שלו במשאית שגוררת את הארון ...

zahifodor

New member
שלום לכם

אני מתנצל על השאלה התמהונית משהו, אך אשאל בכל זאת: האם מישהו יודע לתת אור בעניין מותם של שחקנים כמו בומבה צור, אבנר חזקיהו ושרגא פרידמן? מהמידע שהצלחתי למצוא עולה ששלושת אלו מתו צעירים, ומעניין אותי ממה הם נפטרו ומה עשו בשנותיהם האחרונות.

Tomer 123

New member
תשובה חלקית

בובמה צור נפטר בשנת 1979 מסרטן. בשנותיו האחרונות הוא לא עשה הרבה, מאחר והוא החליט לפרוש מעשייה בימתית לאחר מלחמת יום כיפור, כשלונות של הפקות שונות בהשתתפותו וכן מלחתה של אשתו. הסרט האחרון שבו הוא השתתף היה "יהלומים" ב 1975, ובאותה תקופה הוא גם הקליט את התכנית "שלכם לשעה קלה". בשנותיו האחרונות הוא ניהל חוגים דרמתיים למבוגרים וילדים. אבנר חזקיהו נפטר בשנת 1994 אם אני לא טועה. הסרט האחרון שבו הוא לקח חלק היה "סיפור שמתחיל בלוויה של נחש", שיצא באותה שנה, אחרי מותו לדעתי. על שאר פעילותו בשנותיו האחרונות אין לי הרבה מידע. שרגא פרידמן נפטר בשנת 1970. בניגוד לצור וחזקיהו, הוא מת דווקא כשהגיע לשיא פעילותו, והוא היחיד מהשלושה שציינת שאכן מת מוקדם (אפילו אם הוא לא היה ממש צעיר....) ב 1969 הוא שיחק באחד התפקידים הראשיים ב"תעלת בלאומיך" של אפרים קישון, שם הוא הגיע במידה רבה לשיא פעילותו הקולנועית. מלבד זאת, הוא יזם הפקה של "שירי החומש" של איציק מאנגר ביידיש, מה שהיה חלום חייו. את החלום פרידמן הצליח להגשים רק לזמן קצר, ונפטר לאחר הצגות בודדות. שנתיים לאחר מותו, ב 1972, הוא הגיח לתפקיד אחרון בקולנוע, בסרטו של דוד פרלוב, "הגלולה", שצולם 4 שנים קודם לכן.

שיינדל

New member
פרטים נוספים

אם אני זוכר נכון בהמשך יש ילדים שרצו להרויח כסף מתעשית דיו ובסוף שפכו הכל לנהר וטינפו את המים...

shtukin

New member
לדעתי, "נס בעיירה"

אם אני לא טועה, אתה מתכוון לסרט "נס בעיירה" מ- 1968, שביים ליאו פילר והפיק מנחם גולן. הסרט מבוסס על סיפורי שלום עליכם (הסיפור עם הדיו מופיע בספר "מוטל בן פייסי החזן"). סרט נדיר מאוד, לא בטוח שאפשר להשיג בוידאו...

למעלה